Sinterklaasviering Utrechtse basisschool met Minions én Zwarte Pieten

Geen categoriedec 04 2015, 10:00
De viering is rustig verlopen.
De Sinterklaasviering op de Utrechtse Prinses Margrietschool was dit jaar om meerdere redenen bijzonder. De school had, net als andere Utrechtse basisscholen, besloten om geen Zwarte Pieten aanwezig te laten zijn bij het bezoek van de Goedheiligman. In plaats daarvan werden Minions ingezet als helpers van de Sint, de gele poppetjes die bekend zijn uit de film Verschrikkelijke Ikke.
Veel mensen waren het daar niet mee eens. De politie patrouilleerde daarom met extra wagens rond de school uit vrees dat mogelijke demonstraties uit de hand zouden lopen. Uiteindelijk waren er geen demonstraties, maar liepen de gemoederen tussen sommige omstanders buiten de school wel hoog op. Binnen was daarvan niets te merken, en genoten de kinderen van een gezellige Sinterklaasviering.
En uiteindelijk was Zwarte Piet daar tóch bij. Enkele ouders hadden besloten om verkleed als Zwarte Piet naar de school te komen, zodat de traditionele metgezel van Sinterklaas tóch bij het feest zou zijn. Uiteindelijk waren er dus alsnog negen Pieten bij het feest aanwezig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten