Tijdens de borstvoeding ontdekt een moeder vreemde uitslag. Dan maakt ze een hartverscheurende beslissing

Deze moeder is een ongelooflijke heldin.

Heidi, 32, ontdekte een vreemde uitslag op haar borst toen ze haar vijf maanden oude zoontje te drinken gaf. Heidi had al direct het gevoel dat er iets niet klopte, maar volgens de huisarts hoefde ze zich geen zorgen te maken: de uitslag was een onschuldige ontsteking.

Maar bij een second opinion bleek dat het veel erger was. Er werd een agressieve vorm van borstkanker vastgesteld, en Heidi moest onmiddellijk een chemokuur ondergaan. Maar inmiddels was ze al zwanger van haar derde kind, en de chemobehandeling zou zeer schadelijk zijn voor het kindje in de baarmoeder.

De dokters adviseerden om een abortus te plegen, en de chemobehandeling te starten. Maar Heidi wilde haar baby redden tegen elke prijs, en koos voor een lichtere behandeling. Op die manier kon de borstkanker worden bestreden, terwijl het ongeboren kindje zou blijven leven. Helaas sloeg de behandeling niet aan, en ze moest écht kiezen voor de zware chemotherapie.

Heidi met haar zoon
Heidi met haar zoon

Heidi besloot om haar kind prematuur ter wereld te laten komen via een keizersnede. Er was geen enkele andere optie: als ze de chemobehandeling zou nemen terwijl ze nog zwanger was, zou het kind sterven. Als ze de behandeling niet zou nemen, zou de kanker zich door haar hele lichaam verspreiden. Dus werd Heidi’s dochter twaalf weken te vroeg geboren. Op 11 december kwam Ally Louise ter wereld.

Heidi en haar man waren dolblij met de geboorte van hun eerste dochter. Maar helaas bleek het meisje erg zwak. Afgelopen zaterdag overleed de baby, slechts 9 dagen oud. Dat is al vreselijk genoeg, en dan heeft Heidi ook nog eens kanker…

Toch is ze ontzettend gelukkig dat ze haar dochter heeft kunnen vasthouden, en leren kennen. Hoewel Ally Louise maar kort heeft geleefd, heeft ze een enorme impact gehad op de mensen om haar heen, en vooral op haar moeder Heidi. Die is door haar dochter geïnspireerd om te blijven doorvechten tegen haar ziekte. Ze heeft nog een man en twee zoons, maar ze zal zichzelf altijd als moeder van drie kinderen blijven beschouwen. Ze heeft zelfs het volgende gedichtje geschreven ter ere van Ally Louise:

Yesterday afternoon our hearts broke in two.

For we had to say goodby to you.
I will try to heal for you, and my body unfurl
You’ll be always beside me our beautiful girl.

Het leven van Ally Louise heeft Heidi extra motivatie gegeven in haar strijd tegen de ziekte. Op haar blog schrijft ze regelmatig hoe het met haar gaat, en boven alles probeert ze positief te blijven. Een echte heldin dus. Laten we deze kerst denken aan Heidi en haar dochter Ally Louise, en een moment stilstaan bij alle mensen die ziek zijn. Alleen dokters kunnen hen genezen, maar wij kunnen ze helpen om positief te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.