Heb je thuis een cadeaukaart van de V&D? Misschien krijg je je geld nog terug! Dit is hoe

Geen categoriedec 23 2015, 15:00
De kaart is waarschijnlijk waardeloos, maar je kunt een poging wagen...
Slecht nieuws vandaag voor iedereen die een cadeaukaart van de V&D in zijn kerstpakket krijgt, of er nog eentje thuis had liggen: het warenhuis heeft uitstel van betaling aangevraagd, en het is niet meer mogelijk om cadeaukaarten te gebruiken, of artikelen te ruilen. Door het dreigende faillissement kun je dus fluiten naar je geld, als het aan de V&D ligt.
Veel mensen uiten hun teleurstelling op sociale media. Behoorlijk begrijpelijk, want als je je rijk rekende met een cadeaukaart, kom je behoorlijk bedrogen uit.
https://twitter.com/Chrisy1972/status/679608406341189632
https://twitter.com/risomers/status/679597647246811136?ref_src=twsrc%5Etfw
Maar er is nog een klein sprankje hoop voor de teleurgestelde bezitters van een V&D cadeaukaart. Dat zit zo: een cadeaubon is in feite een vordering op de winkel waar hij is gekocht. Wanneer je bijvoorbeeld een cadeaubon van 25 euro krijgt, is die natuurlijk al betaald door degene die hem heeft gekocht. De winkel heeft bij jou dan een schuld van 25 euro.
https://twitter.com/rogierkuijer/status/679639702257954817
Als je dus een cadeaukaart hebt van de V&D, ben je in feite schuldeiser. Bij een faillissement wordt geprobeerd om zoveel mogelijk schuldeisers terug te betalen, dat gebeurt door de curator. Als je een cadeaukaart hebt, kun je per brief het bedrag vorderen dat de V&D jou nog schuldig is voor de cadeaukaart! Als de V&D echt failliet gaat, kun je in het Centraal Insolventieregister opzoeken wie de curator is. Zorg dat je met je vordering bewijsstukken meestuurt, zoals een foto van je cadeaukaart. Ook heb je misschien nog een bon van de kaart, of iets anders waarmee je kunt bewijzen hoeveel geld hij waard is.
Als je geluk hebt, krijg je dan misschien het bedrag van je cadeaukaart terug. Helaas is er een 'maar' aan deze oplossing: als consument sluit je achteraan in de rij van schuldeisers. Je krijgt dus alleen je geld terug als alle schuldeisers vóór jou al betaald zijn. Toch is het natuurlijk altijd slim om er snel bij te zijn.
Een andere oplossing kan zijn dat de V&D een doorstart maakt. Het kán dan zijn dat de cadeaukaart weer wordt geaccepteerd in de winkel, maar dat is niet zeker.
Het zijn kleine sprankjes hoop, maar alle kleine beetjes helpen. Je hoeft dus niet in zak en as te zitten deze kerst om een waardeloze cadeaukaart – met een beetje geluk krijg je je geld nog terug.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten