Bontes is back!

Geen categoriejan 31 2016, 14:00
De politieke partij VNL mag zich nu officieel verheugen met het feit dat oud-voorzitter Louis Bontes zich weer heeft aangemeld bij de club.
Het stond sinds het noodgedwongen vertrek van Bram Moszkowicz al een beetje in de sterren geschreven, maar vandaag werd het dan ook officieel Tweede Kamerlid Louis Bontes is terug bij VNL. De voormalig voorzitter van de politieke partij gaf er de brui aan toen hij als enige in zijn partij bezwaar maakte tegen het lijsttrekkerschap van Bram Moszkowicz. Hij sprak van een "incompatibilité des humeurs" en stapte op.
Vandaag maakte hij die stap officieel ongedaan:

Partijvoorzitter Laurence Stassen is ''zeer verheugd´´ over de terugkeer van Bontes. ''Zijn expertise op het gebied van onder meer politie, justitie en defensie en zijn vasthoudendheid op dossiers als de aanslag op de MH17 zijn een enorme aanwinst voor VNL.”

Louis Bontes zelf - verkozen in de Tweede Kamer via de lijst van de PVV, maar uit de fractie gezet nadat hij wees op mogelijk gesjoemel met het PVV-fractiebudget - is ook blij zich weer VNL'er te mogen noemen:

“Ik ben blij weer terug te zijn. VNL heeft de beste ideeën voor ons land: lage belastingen, fors investeren in veiligheid en een streng immigratie- en asielbeleid”.

De terugkeer van Bontes wordt niet door iedereen helemaal begrepen. Politiek journalist Jaap Jansen van BNR schreef op Twitter dat Bontes terug is "van nooit weggeweest," doelende op het feit dat Bontes altijd met Joram van Klaveren in een Kamerfractie is blijven zitten en ook onder leiding van Moszkowicz nooit VNL openlijk heeft gehinderd. Maar aan die complexe situatie - wel samen in een fractie, maar niet samen in een partij - is nu dus een einde gekomen.
De grote uitdaging van de partij is vanaf heden om hun wonden te likken na het Moszkowicz-debacle, en een geschikte nieuwe leider aan te trekken. Ik wil ze in ieder geval veel succes wensen met die onderneming; makkelijk zal het zeker niet zijn in een politiek klimaat waar Wilders momenteel alle zuurstof opzuigt en weinig ademruimte voor anderen overlaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten