Heavy Metal rocker geeft Hitlergroet en roept 'white power'

Geen categoriejan 30 2016, 18:00
En dat moet naar Nijmegen komen?
Rocker Phil Anselmo van Down en Pantera ligt onder vuur omdat hij onlangs bij een optreden tijdens het metalfestival Dimebash 2016 in Hollywood veels te ver ging. Na afloop van zijn optreden schokte hij het publiek namelijk door de Hitlergroet te brengen én keihard White Power te roepen. Die frase wordt gebruikt door Amerikaanse neo-nazi's, en dan met name door aanhangers van de Ku Klux Klan (of KKK).
Eén van de aanwezige fans legde het vast met zijn telefoon en zette de beelden vervolgens online:
Naar aanleiding hiervan werd Anselmo terecht flink bekritiseerd. Hij vindt dat echter maar onzin. In plaats van zijn excuses aan te bieden voor zijn wangedrag legt hij de schuld neer bij de mensen die het absoluut niet vonden kunnen:

Grapje, reageerde Anselmo. Ze hadden backstage witte wijn gedronken en daar refereerde hij aan. "Jullie moeten een dikkere huid kweken." Maar de helft van de metal-community is boos. De andere helft vindt het geen big deal.

Een dikkere huid? Omdat het tegenwoordig maar volkomen normaal moet worden gevonden dat iemand dit soort nazi-opmerkingen en -tekenen maakt? Nou, ik dacht dat het dus niet. Dit soort wangedrag is gewoon volkomen onacceptabel, en het interesseert me niet dat je vooraf flink wat "wijn" gedronken hebt, ook niet als dat "witte wijn" is en je grap daar hoegenaamd aan refereert.
Ook mag Anselmo uitleggen wat het verband precies is tussen "witte wijn" en de Hitlergroet, want dat ontgaat me even.
Het ergste van dit alles? Als het Anselmo ligt komt hij later dit jaar gewoon naar Down op Fortarock in Nijmegen om daar op te treden. Wat mij betreft steekt het publiek daar een stokje voor. In Nederland is geen plaats voor White Power figuren die denken dat het volkomen normaal is om de Hitlergroet te brengen. Anders dan hij heeft ons volk immers ongelooflijk geleden onder de bezetting van de nazi's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten