Het meest bijzonder aan dit jongetje is niet dat hij een prothetische arm kreeg… maar wie het aan hem gaf! Darth Vader!

Toen Alvin Garcia Flores onlangs een prothese kreeg — een arm uitgeprint met een 3D-printer — was het een geweldige dag voor hem. Het was namelijk zijn kerstwens om een prothese te krijgen.

Geweldig natuurlijk dat hij die arm kreeg — en dan ook nog op school, voor al zijn vriendjes en vriendinnetjes — maar het allermooiste is dat een heel apart, maar bekend persoon de arm aan hem gaf: Darth Vader.

Jawel, de bekende persoon uit Star Wars.

Alvin, die geboren is met een arm die ophoudt onder de elleboog, was ontzettend verrast toen Darth Vader zijn klaslokaal binnen kwam lopen. En dat is niet alles. Darth Vader had ook twee stormtroopers, een generaal van het keizerrijk, en een droid met zich meegenomen.

De mannen zijn lid van het 501st Legion, een groep Star Wars-fans.

De verrassing werd in elkaar gezet door Terry Burton, de directeur van Alvins school. Die wist dat Alvin graag een prothese arm wilde hebben én dat hij een enorme Star Wars fan is. Daarom nam hij contact op met een goed doel dat dit soort 3D-armen ontwerpt en uitprint. Ook informeerde hij ze over Alvins hobbies. Vervolgens zorgde de organisatie ervoor dat het 501st Legion hierover geïnformeerd werd.

Zo zie je maar weer dat, hoewel schooldirecteuren en leraren vaak veel kritiek te verduren krijgen, ze het hart maar al te vaak wel degelijk op de goede plek hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.