Komt Merkel eindelijk tot inkeer? Duitsland gaat criminele asielzoekers strenger straffen

Het lijkt erop dat de Duitse regering eindelijk door begint te krijgen dat een harde aanpak noodzakelijk is.

Hebben de massale aanrandingen in Keulen de ogen van Merkel en haar regering geopend? Het lijkt erop dat Duitsland een stap in de goede richting zet: coalitiepartners CDU en SPD bespreken vandaag voorstellen om criminele asielzoekers harder aan te gaan pakken.

Karl-Ludwig Poggemann (bron: Flickr)
Karl-Ludwig Poggemann (bron: Flickr)

Het CDU, de christendemocratische partij van bondskanselier Merkel, wil dat asielzoekers makkelijker kunnen worden uitgezet. Bovendien wil de partij dat er een nieuw strafbaar feit in het wetboek wordt opgenomen om daders van lichamelijk geweld beter te kunnen straffen.

Opvallend genoeg gaat vice-bondskanselier Sigmar Gabriel van de sociaaldemocratische SPD nog verder. Wat hem betreft zitten veroordeelde asielzoekers een gevangenisstraf uit in het land van herkomst.

‘Waarom zouden Duitse belastingbetalers moeten betalen voor de opsluiting van buitenlandse criminelen?’, aldus Gabriel. ‘Het risico om een gevangenisstraf in het thuisland uit te zitten werkt veel afschrikwekkender dan een gevangenisstraf in Duitsland.’

Bovendien wil Gabriel dat landen die weigeren om criminele asielzoekers terug te nemen, worden bestraft. Als het aan Gabriel ligt, krijgen die landen geen cent ontwikkelingshulp meer.

‘Wie criminele asielzoekers beschermt heeft geen recht op Duits belastinggeld.’

 Harde taal van een regering die vorig jaar nog dolblij meldde dat alle asielzoekers van harte welkom waren. Inmiddels heeft Duitsland kennis gemaakt met de keerzijde van “Wir schaffen das”. Volgens anonieme bronnen bij de politie zijn de verdachten van de massale aanranding in Keulen asielzoekers. Het zou voornamelijk gaan om Syriërs die recent zijn gearriveerd. Inmiddels zijn er 120 aangiften gedaan van de aanrandingen en berovingen op het station van Keulen tijdens de jaarwisseling. In driekwart van de gevallen is er sprake van aanranding, ook zijn er twee vrouwen verkracht.

De burgemeester van Keulen reageerde op het nieuws van de gruwelijke aanrandingen door de slachtoffers de schuld te geven. Volgens haar ligt de oplossing bij de vrouwen zelf – die moeten meer afstand houden, en rekening houden met mannen die hen willen aanranden en misbruiken.

De nieuwe voorstellen van de Duitse regering tonen een stuk meer realisme. Een stap in de goede richting. Nu moet nog blijken of de woorden ook worden omgezet in daden. Maar ook als criminele asielzoekers nu daadwerkelijk harder worden aangepakt, is dat slechts symptoombestrijding. Om het probleem écht aan te pakken, moet worden gezorgd dat dit soort criminelen Europa überhaupt niet binnenkomen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Terzo

  Eerst zien dan geloven, die politiek correcte zweefteven beloven ons wel meer, in de praktijk komt er nooit wat van terecht.

  Dan komt men aanzetten met juridische of EU obstakels die het toch niet mogelijk maken.

  Er is maar èèn remedie in deze, en dat is Europa moslimrein maken!

 2. V.K.

  -Langzaam maar zeker zie je dat de macht van Brussel steeds meer naar Berlijn opschuift.

  -In Berlijn wordt beslist wie er wordt gestraft en wie beloond.

  -Dat de Sociaal Democratie bezig is om zichzelf te overleven, da’s beangstigend.

  Gisteren was Asscher in de Jinekkliniek, natuurlijk had hij gelijk wat betreft Keulen.
  -Jammer dat z’n verdere verhaal is gebaseerd op een Turkije welke teruggestuurde terugneemt.
  -Turkije is het grote import /export land als het om vluchtelingen gaat, daar verdient het z’n geld mee. Echt, er gaat geen vluchteling terug naar Turkije, laat staan een criminele.

 3. Ni28

  De domme duitse politici worden langzaam wakker uit hun droom die nachtmerrie blijkt. Beetje laat want Europa is al overspoeld met criminelen die je nooit weg krijgt. Zeker met deze tempo. Wetten moeten zo snel mogelijk aangepast worden en buitengrenzen bewaakt liefst zonder Griekenland om deze islamitische invasie te stoppen.

 4. DeKadt

  De botsing der beschavingen is een feit geworden. Waar Bernard Lewis nog op afstandelijke wijze over schreef is onze realiteit geworden. Islam in al haar perversie is Europa binnen gespoeld. De eerdere migratiegolven waren hiermee vergeleken nog vriendelijk en overzichtelijk. Maar met de totale implosie van het midden oosten gaan nu ook de riolen aldaar overspoelen en stroomt Europa vol met het schuim van het schuim uit die achterlijke gebieden.

  De halve wilden die nu binnen komen zijn van een geheel andere orde dan wat we gewend zijn. Deze machomaniakken hebben handen tekort om zich te vergrijpen aan al dat heerlijk loslopend vrouwelijk schoon wat hier in Europa gewoon is. Al die prachtige bijna naakte hoeren die hier voor het grijpen zijn. Vooral binnenkort, als het voorjaar weer voor de deur staat. Vooralsnog dragen vrouwen nog jassen en broeken tegen de kou, maar laten we eens zien hoe dat allemaal zal gaan als de temperaturen gaan stijgen. Dan stijgt ook de temperatuur in de islamitische broek.

  Eeuwenlange frustraties en opgekropte seksuele lusten krijgen eindelijk vrij spel. Europa is een grote harem waar de moslimman helemaal los kan gaan. We hebben de eerste reacties al gehoord hier en daar. Duitse politiemensen die uit de school zijn geklapt laten niets aan de verbeelding over: we hebben hier te maken met de ergste soorten in de islamitische wereld: agressieve genadeloze halve barbaren die geen flauwe notie hebben waar ze in terecht zijn gekomen, namelijk de moderniteit.

  Het enigste wat ze bezig houdt is roven, liegen, belazeren en neuken. Vooral dat laatste. Het zijn harde woorden. Ik sta er van te kijken dat ik ze opschrijf. Maar dit is de realiteit. Duizenden rioolratten zijn Europa binnengeslopen en vooralsnog weet niemand hoe het nu verder moet. De multiculturalisten en eurofielen zoeken dekking en draaien zich in alle bochten en kronkels om een verhaal te spinnen. Het volk begint zich massaal te roeren. Vroeger was er de Jodenjacht in Europa. Dat is onze erfzonde. Maar zou er ooit een moslimjacht opgestart worden? Ik vraag het me af. Hoe zit het met het opjagen van moslima’s en het aftrekken van hoofddoeken bijvoorbeeld? Klaarblijkelijk is Europa doordesemd van beschaving en ondergedompeld in haar geschiedenis. Maar zeg nooit nooit. Iets zegt mij dat wij pas aan het begin staan van nog veel meer ellende..

  1. loritta

   U heeft het heel mooi en duidelijk verwoord!!

  2. Krijgsman

   “Het enigste wat ze bezig houdt is roven, liegen, belazeren en neuken. Vooral dat laatste. Het zijn harde woorden. Ik sta er van te kijken dat ik ze opschrijf. ”

   Ik sta nergens meer van te kijken, meneer DeKadt. U beweegt soepel mee met de racistische radicalisering waar we dezer dagen getuige van zijn. Voor de verklaring van deze regressie kunt u slechts uw eigen ziel onderzoeken.

 5. Krijgsman

  Zou het geen goed idee zijn om vluchtelingen die vrouwen verkrachten net zo zwaar te bestraffen als blanke mannen die vrouwen verkrachten?

  1. LantR.fant

   Nou Krijgsman, dan heb ik goed nieuws voor je. Als een blanke man ergens asiel zoekt. En hij maakt zich schuldig aan wat voor misdaad dan ook, dan is de asielprocedure meteen afgerond d.m.v. uitwijzing uit het land.
   En dat moet ook gelden voor criminele azielaghzoekers, die zich niet wensen te conformeren aan de regels van het land waar ze worden opgevangen.

  2. Niek Verheyen

   Sluit mij helemaal aan bij Loritta, DeKadt!

  3. Niek Verheyen

   Krijsman, Spleen, Brouwenstein, hou toch op met je gezever. Het is je gisteren keurig uitgelegd en nu via het uitstekende stuk van DeKadt weer. Dit hele gedoe in Keulen is islam gegenereerd en centraal georganiseerd. Het zijn de eerste zetten op het schaakbord van het schaakspel wat de DeKadt zojuist uitstekend beschreven heeft. Neem zijn laatste zin vooral ter harte.

   1. Wachteres

    Nu meer dan duizend verkrachters in één stad [Keulen], eveneens in andere steden in Duitsland en in de EU. Al lang in asielzoekerscentra.

    In GB meer dan duizend slachtoffers in één stad, later bleek uit een rapport dat er in het hele land verkrachtingen plaats vonden.

    In Zweden [hét verkrachtingsland, sinds de islam daar is], in Noorwegen, in Frankrijk enz. enz.

    En wat zeggen de (s)linksjes: ‘autochtone mannen verkrachten ook wel eens’.

    Ja hoor, lieverdjes!

    Hier past alleen maar diepe minachting en enig medelijden misschien, vanwege zoveel onnozelheid, maar niet heus, omdat de situatie te ernstig is om daar ook maar een grapje over te maken.

    Zouden de linksen ook zo reageren als duizenden Europeanen naar bijvoorbeeld Turkije vertrokken en daar op dezelfde manier te keer gingen?

    Of past deze reactie alleen voor de islam?

    Ik herinner me een prominente PVDA-ster, die demonstratief naar de rooms- katholieke kerk in Utrecht ging en daar een dienst bijwoonde, omdat een homo niet bij het avondmaal aanwezig mocht zijn. Prima hoor, dat ze protesteerde.

    Toch ging ze niet naar een moskee, omdat moslims gewelddadig zijn ten opzichte van homo’s [die durven in onze steden al niet meer hand in hand te lopen, of op een andere manier ervoor uit te komen dat ze homo zijn] en omdat vanuit de koran wordt verkondigd dat die ‘onmensen’ gedood moeten worden en het liefst vanaf een hoogte naar beneden moeten worden gegooid.

    Er zijn voldoende filmpjes op internet aanwezig die laten zien dat dit ook regelmatig in de praktijk gebeurt.

    Wat is dit? Hoeven moslims niet tot andere gedachten worden gebracht, omdat dit ‘past bij hun cultuur’?

    O wacht even …. in de vroege middeleeuwen deden wij hetzelfde.

    Tja dat was ik even vergeten. ’t Is ook zoooo lang geleden.

    Maar het is duidelijk: Omdat wij ons achterlijk gedroegen, mogen we nu wel weer een achterlijke voor-middeleeuwse cultuur binnen halen.

    Een cultuur, die er ook nog vanuit gaat dat die een godsgeschenk is voor de ongelovigen en die zijn opvattingen dus ook niet zal veranderen.

    Tja, misschien over een paar honderd jaar, maar kunnen/willen we zo lang wachten?

 6. H.Vaes

  Het zou misschien kunnen dat zeer waarschijnlijk misschien Duitsland ….mogelijk…..waarschijnlijk………misschien……als het kan….de aanranders…….hoogstwaarschijnlijk….mogelijk …..misschien zal gaan uitzetten.
  Neem maar van mij aan dat dat met deze laffe politieke leiders NOOIT zal gaan gebeuren.
  Of misschien heb ik het toch …waarschijnlijk….misschien …..of mogelijk toch fout en zullen ze de aanranders …..misschien …mogelijk….of waarschijnlijk…toch uitzetten????

 7. loritta

  De verkiezingen komen er zeker in Duitsland aan.
  Net zoals in Nederland, waar de VVD bij monde van Rutte ook allerlei vreemde kadoo’tjes wil gaan geven.
  Wacht maar, tot na de verkiezingen, dan zij ze ineens een hele hoop dingen “vergeten”!

 8. Seneca

  @De Kadt
  Uitstekend artikel! Dit zou verplichte kost moeten zijn voor alle ‘volksvertegenwoordigers’ in dit land. U praat over neuken maar dat is toch de grote drijfveer binnen de islam? Zelfs als zij naar het paradijs gaan, staan daar 72 meisje gereed om hen te gerieven. Dat noemt zich een ‘religie van de vrede’. Islam is nazisme! Blut und Boden (alles wat ooit islamitisch is geweest, moet weer islamitisch worden). Voorkeur voor ‘eigen’ godsdienst. Haat tegen andersdenkenden etc.etc. 23 maal wordt in het ‘heilig’ boek opgeroepen om de ongelovigen dan wel Christenen en Joden te vermoorden.

 9. Wachteres

  Er zou van alles gebeuren: waaronder de grenzen die gesloten zouden worden.

  En de praktijk is dat er NIETS gebeurt. Af en toe wordt er iets geroepen om het volk koest te houden: allemaal doekjes voor het bloeden.

  De instroom zal door blijven gaan, wie er ook binnenkomen, want de multiculturele samenleving moet koste wat het kost worden voltooid.

  Zou iemand dergelijke gasten, die zich zo misdragen in zijn huis laten en zijn vrouw en kinderen rustig laten verkrachten?

  Natuurlijk niet, alleen als je geestelijk gestoord bent of van je vrouw en kinderen af wilt.

  Dan weten we meteen welke conclusie wij voor onze leiders kunnen trekken:

  Ze zijn KNETTERGEK en vormen een groot gevaar voor de samenleving.

  IK zal er maar niet van uitgaan dat ze niet gek zijn en dit bewust doen …

  Dan moge God ons bijstaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.