Nederlandse held opgepakt voor het doden van ISIS-jihadisten

Geen categoriejan 15 2016, 16:00
Het is de wereld op zijn kop: een Nederland oud-militair is opgepakt omdat hij ISIS-jihadisten heeft gedood in Syrië.

De politie heeft woensdag een 47-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het doden van IS-strijders.
De voormalig militair deed op sociale media uitgebreid verslag van zijn strijd, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

In Nederland kán het op eigen houtje naar Syrië afreizen om daar vervolgens terroristen te bestrijden strafbaar zijn. Blijkbaar neemt het Openbaar Ministerie deze zaak zo serieus dat men dat nog daadwerkelijk overweegt ook.
Gekkigheid, anders kan ik het beschrijven. Deze man is een held. Zoals VNL-Kamerlid Louis Bontes terecht zegt op Twitter:
In plaats van deze man op te pakken zouden agenten eens een bezoekje moeten brengen aan fundamentalistische en extremistische moslims in Nederland die ISIS steunen en de bloedbaden die deze organisatie aanricht toejuichen. Dát zijn vijanden van de Nederlandse staat, deze Arnhemmer niet.
Daar komt nog eens bij dat minister-president Rutte na de aanslag in november zei dat Nederland in oorlog is met ISIS. Als dat zo is, hoe kun je dan in vredesnaam iemand bestraffen die tegen die organisatie vecht? Engelandvaarders, die tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Groot-Brittannië gingen waar ze zich vervolgens bij het Britse leger voegden om tegen de nazi's te vechten, mogen zich in hun handjes knijpen dat Rutte toen geen premier was; anders waren zij waarschijnlijk na de oorlog ook ingerekend omdat ze het 'op eigen houtje' opnamen tegen de nazi's.
Tijd voor Nederlanders met gezond verstand om druk te zetten op het Openbaar Ministerie zodat de (mogelijke) aanklacht tegen deze held in de prullenbak worden gegooid, waar ze horen. Hij moet beloond worden, niet bestraft, voor zijn heldhaftige gedrag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten