Orthodoxe priester vindt bom nabij zijn kerk in Egypte

Het wordt gevaarlijker dan ooit voor christenen in Egypte.

Het bewijs:

A makeshift bomb was found near a church in Egypt on January 22.  Father Paul of the Coptic Orthodox Church in Egypt found what he described as a “foreign object” next to the garbage bin outside of the Virgin Mary Church in Aswan.  He took it in to the authorities for analysis, and it was discovered to be a makeshift bomb.

In Nederland horen we vrij weinig over dit soort gebeurtenissen in Egypte, maar helaas komen dit soort dingen daar maar al te vaak voor. Er worden met regelmatig bommen gevonden in de nabijheid van kerken; soms gebeurt dat op tijd, maar op andere momenten helaas te laat.

Het is tekenend voor het feit dat Christenen het steeds lastiger hebben in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Relatief gezien hadden ze het lange tijd redelijk oké in Egypte, maar die tijden liggen nu al enkele jaren achter ons. Sterker nog; die tijden kwamen ten einde toen Hosni Mubarak afgezet werd en Morsi het voor het zeggen kreeg.

Daarna kreeg de Moslim Broederschap meer macht dan ooit en namen de aanvallen op orthodoxe Christenen continu toe.

President Al-Sisi is weliswaar beter dan zijn voorganger Morsi, die hij zelf op zijn beurt afzette, maar de situatie is er niet veel beter op geworden voor Christenen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. V.K.

    -Nou, het is weer wachten op de integere NOS-journalist Lex Runderkamp van het staatsjournaal welke op de na- smeulende puinhopen van een moskee tussen neus en lippen door weet te melden dat er óók bom is gevonden bij een Koptische-kerk.

    -Overigens ben ik van mening dat mevrouw Netjes i.p.v. op T.V. in een Egyptische cel thuis hoort.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.