Poetin vergiftigde hoogstpersoonlijk de Russische ex-spion Litvinenko

Het Kremlin heeft zich weer eens van z’n maffioze kant laten zien, en dat komt gelukkig tien jaar na dato eindelijk eens aan het licht.

Er was tien jaar geleden niemand die er aan twijfelde dat de vergifiting van de Russische ex-spion Alexander Litvinenko uitgevoerd was door een stel bloeddorstige honden in het Kremlin, waaronder hoogstwaarschijnlijk president Poetin zelf. De magistratuur in het Verenigd Koninkrijk is daar gelukkig nu zelf ook achter:

Russische president Vladimir Poetin heeft de moord op voormalig spion Aleksandr Litvinenko waarschijnlijk goedgekeurd. Die conclusie trekt de Britse commissie die de moord op Litvinenko heeft onderzocht. Rechter Robert Owen presenteerde donderdag het langverwachte onderzoeksrapport.

Litvinenko overleed in november 2006 in Londen, nadat hij was vergiftigd met het radioactieve polonium-210. De 43-jarige Litvinenko zelf beschuldigde op zijn sterfbed de Russische president Vladimir Poetin van de moord op hem.

Ja, Poetin. Zoals de goede oude Johnny Cash al zong: “You can run on for a long time, run on for a long time, but sooner or later… God is gonna cut you down.” Dat moment lijkt eindelijk te zijn aangebroken voor de Russische opperschurk.

Toch blijft het een vreemde actie. Poetin was in een vorig leven namelijk zélf een spion, en volgens zijn eigen logica zou hij nu ook eigenlijk omgelegd moeten worden. Zijn voormalige werkgever – de Sovjet-Unie – heeft hij immers verraden door zich af te wenden van het bolsjevisme en hij heeft zich bovendien ‘bekeerd’ tot het Russisch-Orthodoxe christendom. In het staatsatheïstische Sovjet-Rusland is dat gewoon een heel zwaar vergrijp.

Maar goh, lekker hypocriet: toch zal Poetin er waarschijnlijk een flinke partij méér bezwaar tegen hebben als iemand het Kremlin trakteert op een poloniumlekkernij. Hij is nu eenmaal de president, en één van de perks die je er dan in Rusland bijkrijgt is dat je ongelimiteerd en ongestraft machtsmisbruik kan inzetten. En Litvinenko werd de dupe van Poetins megalomanie..


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Wim

  Sinds wanneer doet een Rechter een uitspraak met waarschijnlijk.
  Deze man was een overgelopen spion en in die wereld gaat men daar niet zachtzinnige mee om of het nu Rusland, USA, China of GB is.. Eigenlijk was het een landverrader die zijn land verkocht voor waarschijnlijk (dat mag nu) voor meer geld. Je weet wat je lot is als je overloopt Verder Tim is het weer overdreven klets verhaal vol drogreden van je en waarschijnlijk(dat mag nu)uit je duim gezogen.
  Ik zou wel eens willen weten wie opdracht heeft gegeven om P.F te vermoorden.
  Waarschijnlijk (dat mag nu) Kok met zijn linkse kliek.

  1. toetssteen

   @Wim
   Juist en dat vergeet men keer op keer te vermelden. Dubbelspion. Tja. Ow wacht, het beschaafde westen doet dat nooit hè! Ow wacht, dan noemen we het anders!

   1. Wim

    Je mag toch wel concluderen dat de anti Rusland en Poetin propaganda het niveau van Goebbels heeft bereikt ,nog erger het zit er al ver boven.
    Het grote Rijk EU gaat het wel even regelen. Net zo als de USA voor jaren terug ook een groot rijk eerst vet mestte om een oorlog te beginnen.

 2. Viertel

  De Russische opperschurk. Hoe verzin je het ! Hij ligt vast bevend in zijn bedje na deze vernietigende uitspraak van een Britse opperrechter.

 3. Viertel

  Voor de uitspraak van de Britse rechter dat Poetin schuldig is, geeft hij geen enkel bewijs. Het is dus een puur politieke uitspraak. Daar hebben Nederlandse rechters ook regelmatig last van: Op de stoel van een politicus gaan zitten.
  https://twitter.com/OliverBullough/status/690105338050277376/photo/1?ref_src=twsrc^tfw

  1. Wim

   Zie NOS teletekst. Kop, Poetin keurde moord goed. Dan het verslag in teletekst, waarschijnlijk. Smerige propaganda

 4. Krijgsman

  Putin is een smerige misdadiger en daarom in PVV- kringen behoorlijk populair.

  1. Wim

   Waarschijnlijk(dat kan nu) zie jij ze vliegen

 5. toetssteen

  http://www.joop.nl/nieuws/putin

  De comments van Roelf Turksema zijn zeer verhelderend. Zijn links plus uitleg idem.
  Er zit veel meer achter, bewijsbaar, dan u zou vermoeden.

 6. Wim

  De waarheid in de politiek is iedere bewering waarvan niet kan worden bewezen dat ze gelogen is.

 7. Wim

  Ik las deze reactie bij Joop. Verdiep je eens wat meer Tim in de materie.

  Roelf Turksema 21 januari 2016 om 13:43
  De volgende stap in het kapot maken van Rusland door Poetin te demoniseren. Het is heel simpel: van elke radioactieve stof kan de herkomst door spectrum analyse getraceerd worden. Dit rapport is en zal nooit worden gepubliceerd. Je kunt dat goed vergelijken met het niet vrijgeven van de satelliet-, de AWACS- en radar gegevens van de ramp met de MH17 of de vermeende WMD van Saddam in Irak. Zonder bewijs is het gemakkelijk beschuldigen. Er was iemand die wel haarfijn wist waarom de ”spion” vermoord werd: ”Russian oligarch Boris Berezovsky left an estate worth nothing in the UK after he was found hanged in mysterious circumstances.” http://www.dailymail.co.uk/news/article-2845603/Russian-billionaire-dead-bath-year-died-penniless-Oligarch-left-estate-worth-nothing.html Zo plegen wel meer mensen in Engeland zelfmoord onder verdachte omstandigheden, is iedereen David Kelly al weer vergeten? ”they probably find me hanging in the woods” http://www.sxolsout.org.uk/zal.html De titel van dit stuk is een schandalig staaltje framing zonder een greintje bewijs. De oplettende lezer heeft vast opgemerkt dat de herkomst van het polonium ”vermoedelijk” uit Rusland afkomstig is omdat ”ze er heel veel van hebben”……… de VS, UK, Frankrijk, wij, Israel en elk land met een reactor heeft het, een spectrum analyse had dat uitgewezen en uit kunnen sluiten, maar daar komen ze gemakkelijk mee weg, niet iedereen is tenslotte RPS oftewel radiological protection supervisor… Litvinenko’s enige vader woont in Italie, beschuldigt hij Poetin ook? Nee, die beschuldigt Berezovsky en de volgende belangrijke pion in het spel: Alexander Goldfarb. Van Wiki: a Russian-American microbiologist, activist, and author. He emigrated from the USSR in 1975 and lived in Israel and Germany before settling permanently in New York in 1982. Goldfarb is a naturalized American citizen. He has combined a scientific career as a microbiologist with political and public activities focused on civil liberties and human rights in Russia, in the course of which he has been associated with Andrei Sakharov, George Soros, Boris Berezovsky, and Alexander Litvinenko. He has not visited Russia since 2000. Wereldwijde aandacht in de MSM: 1 moord met 1 doel. Geen hard bewijs. Sancties die ons arm maken en Russen tot de bedelstaf. Dat slikken we als zoete koek? – See more at: http://www.joop.nl/nieuws/putin#sthash.hod08uze.dpuf

 8. Krijgsman

  Ik hoorde zojuist via het NOS-journaal dat Putin hoogstwaarschijnlijk een pedofiel was, met overtuigende beelden als bewijs. Litvinenko was zo onverstandig dit naar buiten te brengen.
  Pijnlijk voor al zijn vrienden in binnen- en buitenland.

  1. Beukman

   @Krijgsman
   Poetin staat ongetwijfeld achter de moord op Litvinenko en een aantal van zijn andere tegenstanders, hij is bezig zijn land naar de kloten te helpen door het aan de Russische mafia uit te leveren en hij is een charlatan, maar de aanwijzingen dat hij een pedofiel zou zijn vind ik weinig overtuigend. Jonge kinderen op hun buik zoenen onder het oog van de camera? Dat doe je juist niet als je pedofiel bent, je kijkt wel uit. Ook Hitler liet zich graag filmen en fotograferen met kinderen. Het is gewoon een propagandistische truc, waar velen niet doorheen kunnen kijken. Poetin heeft dit goed door. In Rusland maakt het kussen van kinderen hem alleen maar populairder. Een lul is het. Maar een pedofiel? Ik ben niet overtuigd.

 9. Wim

  Ik vraag me af hoe die anti Poetin figuren reageren als in Europa de paddenstoel pluimen om de oren vliegen en de USA op afstand de vruchten plukken van hun op naaien.

  1. toetssteen

   @Wim
   Sommigen hebben echt niet in de gaten wat voor smerige spelletjes er worden gespeeld. De boel is failliet en dat al een eeuw. Men vertikt het om een jubeljaar in te lassen en zal door blijven gaan op een weg die inderdaad zal leiden naar een nieuw Genesis. Kan de mensheid het nog eens proberen. O ja en ontdekken dat er toch iets was voor de bestaande wereld verging.

   Litvinenko was een dubbelspion betaald door Soros, zo simpel. Zie net boven mij weer die simpele ziel die Putin in het vakje pedofiel wil schuiven. Moet je de foto eens zien hoe hij kijkt naar Maxima. Nou één ding weet ik zeker, hij zag haar wel zitten, en ik geef hem geen ongelijk.

    1. Terzo

     Wim Hutten de koene beschermheer van Joris Demmink denkt overtuigd dat Putin een pedofiel is, om je te bescheuren.

     1. Krijgsman

      De oude heer De Haan blijft stug volhouden dat ik Wim Hutten ben en denkt tevens daarmee een stevig punt in de discussie te maken.

      Is het ontroerend of is het aandoenlijk?

     2. toetssteen

      Terzo
      Man als ik die blik zag naar koningin Maxima, dan weet één ding zeker, deze man heeft zijn ehhh verlangens bij een attractieve vrouw.

      Entre nous, en de rest kan deaudvallen, ik levrede elke week voor mijn stervende dochter een half dagdeel in om te gaan zwemmen. Gewoon met de rest hoor. En dan lag ze tegen mijn borst te slapen in het water, ontspannen en vrij voor een moment van de gruwelijke pijn. Was ik een pedo? fuck up!

      Deze stierestront komt me mijn oren uit. Kom met feiten, maar blijkbaar ontbreken die en gaat men over tot dit soort kolder.

     3. Krijgsman

      Er is geen enkele reden om de zorg voor uw dochter te zien als pedofilie, beste Toetssteem. Als u dit soort zrgumenten nodig denkt te hebben staat u kennelijk met de rug tegen de muur.
      Ik verwees naar de berichten en de opmerkelijke beelden in het Journaal en u moet maar voor uzelf beslissen of dat zuivere koffie is.
      Belangrijker dan dit is het inmiddels wel hard aangetoonde feit dat Putin de directe hand had in de smerige moord op Litvinenko. In de discussie daarvover is daarnaast bijzonder opmerkelijk dat u en uw PVV-lotgenoten zonder nadere nuance of vraagstelling deze berichten afdoen als leugen en laster. De denktrant in uw kringen lijkt te zijn dat elke vijand van uw vijand (in dit geval uw democratisch gekozen bestuurders) uw vriend is. Ik vind dat een verontrustend verschijnsel die tenminste ook riekt naar verraad van ons land en onze rechtsstaat.

 10. Bes Tolen

  In Londen zitten nu rijke ”Russen”. 250000 lieden uit de voormalige Sovjet Unie die met hun omvangrijk bezit, dat mogelijk meer inhoudt als alle Nederlanders te samen bezitten. Engeland doet aan intern kolonialiseren wat gevaarlijk is voor de gewone man die trouwens in Engeland nooit in tel is geweest. Hooguit als kanonnenvoer.
  Voor het extern kolonialisme vooral in Afrika, werden zo vanaf 1850 bankiers vanaf het vasteland van Europa aangetrokken. Ook het Vaticaan speelde daarin een rol. [Ook al in 1066 Willem de Veroveraar.]. O.m. met de Clio’s. Misschien vindt u iets daarover in uw encyclopedie of op internet. Zelfs de aanwezigheid hier van Oost-Afrikaanse lange afstandlopers heeft er mee te maken. In Kenia worden ze sinds 1942 opgeleid door de R.K. geestelijken.
  Welaan, goede burgers. We zijn kansloos als het om grote zaken gaat. Meer zeg ik er niet van. Nou ja, we worden m.i. altijd al bedrogen. Dat blijft en heeft altijd al veel slachtoffers gemaakt. Het lot van de westerse wereld.

 11. Terzo

  ” Russische president Vladimir Poetin heeft de moord op voormalig spion Aleksandr Litvinenko waarschijnlijk goedgekeurd. Die conclusie trekt de Britse commissie die de moord op Litvinenko heeft onderzocht. Rechter Robert Owen presenteerde donderdag het langverwachte onderzoeksrapport.”

  Wat begrijpt Wim Hutten de trol niet aan het woord ‘waarschijnlijk’ uitgebracht in dit rapport van een bevooroordeelde commissie, dat hij maar zwetst over harde feiten?

  ‘Waarschijnlijk’ en feiten’ gaan niet echt te samen lullo.

 12. josef kuijpers

  Een en ander is ruim tien jaar geleden, en de opheffing die nu is ontstaan is voor mij absoluut niet te duiden. De man is overgelopen naar de MI-6, tegen een, naar ik aanneem, royale beloning. Het geweld dat in dit soort functies wordt gebezigd is daar o.a. debet aan. Risico’s lopen ligt al in de aard van de werkzaamheden en opleiding. Ik begrijp werkelijk niet waarom de Engelsen het spelletje wél mogen spelen en men Poetin naar aanleiding van dit akkefietje, opeens een onmens wordt genoemd.
  Al bij al draagt deze onzin bij aan een verdere verslechtering van de relaties en de kans op een derde wereldoorlog.

 13. Seneca

  Eigenlijk moet je dit soort ‘gerechtelijke’ uitspraken die uit Engeland afkomstig zijn, met een kilo zout nemen. Ik herinner mij een identieke uitspraak van een Engels gerechtshof uit de 50er jaren. Toen ging het over Mozart en de vraag was of dit genie vergiftigd was of ‘normaal’ gestorven. De uitspraak was: ‘dood door vergiftiging…’. Het feit dat Mozart gestorven is aan uitputting gepaard aan koorts was voor dit gerechtshof blijkbaar geen belemmering om toch met deze ‘uitspraak’ te komen. Dus ook deze ‘uitspraak’ met de nodige korrels zout nemen. Ik wil niet ontkennen dat de uitspraak een mogelijkheid zou kunnen zijn maar om 10 jaar na dato met een dergelijke beschuldiging te komen, gaat mij te ver. In London denkt men vermoedelijk nog steeds: ‘Brittannia rules the waves’. Wat een arrogantie!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.