PvdA draait door: Van der Laan wil overal vluchtelingen opvangen, “geld is niet ons grootste probleem”

Het is nog maar net 2016, maar de PvdA heeft het vluchtelingenvirus alweer goed te pakken. En dat bedoel ik niet op positieve wijze.

De sociaaldemocratische burgemeester van Amsterdam — Eberhard van der Laan — wil namelijk dat elke gemeente gedwongen wordt om vluchtelingen op te vangen. Daarbij maakt het hem niet uit hoeveel dit de Nederlandse belastingbetaler gaat kosten.

Want ach, zoals we allemaal weten groeit geld toch aan de bomen, nietwaar?

“Omdat de opvang van vijfhonderd vluchtelingen een dorp van duizend inwoners helemaal verandert of ontwricht, moeten we vluchtelingen zoveel mogelijk verspreiden. Niet alleen over álle Europese landen, maar ook over álle Nederlandse gemeenten

Daarbij moeten we volgens de burgemeester “voor lief nemen” dat kleinschalige opvang meer kost. “Want geld is niet ons grootste probleem. Kleinschaligheid verlicht de lasten voor de omliggende scholen, huizen, banen en zorg en dus voor omwonenden.”

Nou begrijp ik niet helemaal waarom de burgemeester van Amsterdam andere gemeenten denkt te kunnen vertellen wat zij moeten doen, maar blijkbaar is dat in Nederland anno 2016 geen enkel probleem. Van der Laan hoort bij de regerende kliek en dus mag hij iedereen opdringen wat hij wil. De beperkingen aan zijn macht zijn daarbij klaarblijkelijk niet-bestaand.

Van der Laans uitspraken zijn des te opmerkelijker omdat de politieke elite ons nu al jaren vertelt dat er grof bezuinigd moet worden op allerlei voorzieningen die Nederlanders al decennia voor lief nemen. Blijkbaar is er dus geen geld voor Nederlanders, maar wel voor immigranten uit het Midden-Oosten.

Eigenlijk zegt dat alles over de prioriteiten van de PvdA.

 

Als we Nederland moesten opdoeken om deze immigranten — die voor het overgrote deel overigens uit gelukszoekers bestaan — op te vangen, is dat wat de PvdA betreft duidelijk prima. En dan vragen de sociaaldemocraten zich ook nog af waarom ze het zo slecht doen in de peilingen. Tsja, wat denken ze zelf?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Wim

  Schandalig reactie van deze linkse idioot, wat een vernedering voor al die mensen die zich kapot hebben gewerkt en alle kanten kapot bezuinigd worden. Die mensen de jaren op een sociale woning wachten waar geen geld voor is. Wat een misselijke uitspraak.

  1. Beukman

   Dat er geen geld is voor sociale huurwoningen, ligt aan het regeringsbeleid van de laatste jaren. Er zijn veel bestaande sociale woningen verkocht. Een motie om hiermee te stoppen kreeg geen steun van 
VVD, PvdA, CDA, D66, CU, en… de PVV. Interessant, niet?

   De huidige regeling dat asielzoekers voorrang hebben, wordt binnenkort afgeschaft.
   Verder heeft Van der Laan wel een punt vind ik, waar hij adviseert om vluchtelingen beter te spreiden. We hebben gezien hoe ene kleine gemeente zich overvallen kan voelen als ze opeens 1000 vluchtelingen op haar dak krijgt.

   1. halo1

    Een linkse idioot blijft het… maar goedzo.. dan gaan de mensen eindelijk de schellen van het hoofd vallen..400 gemeenten.. het begint misschien met 100.. en eindigt met 10000 als je(=rechts) niet oppast…het wachten is op de rechtse revolutie..daarom waardeer ik zijn naieve “”eerlijkheid”” wel!!…..

 2. Ni28

  De hele PvdA is knettergek en v.d. Laan dus geen uitzondering. Door de linkse politiek gaat Europa kapot en het is al lange tijd gaande. Hoeveel inwoners wilt PvdA in Nederland hebben, 50 miljoen? honderd miljoen? En nog leefbaar houden. En de culturele verschillen negeren zij volledig. Dit gaat een culturele catastrofe worden.

 3. Terzo

  Als iedere gemeente een aantal ECHTE vluchtelingen op zou vangen ben ik het met hem eens en ik denk de meerderheid der Nederlanders ook, maar de meerderheid der ‘vluchtelingen’ bestaat uit fraudeurs, en dit gegeven zorgt voor minder draagvlak voor die lui in de samenleving.

  Dit snapt die E. van der Laan natuurlijk ook wel, maar ja PVDA lid hè, die bestaan van de zieligheidsindustrie…….

 4. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2016/01/02/duitsland-meer-dan-1000-islamieten-die-een-gevaar-vormen4/

  Duitsland: Meer dan 1000 islamieten die een gevaar vormen

  “In Duitsland bevinden zich volgens de Binnenlandse Veiligheidsdienst op dit moment 1.100 radicale islamieten die bereid zijn geweld te gebruiken. 430 van hen gelden als zó gevaarlijk, dat hen op ieder moment een zware misdaad toe te vertrouwen is.

  Deze radicale islamieten die een gevaar vormen zien gewelddaden als door de islam gerechtvaardigd en bevinden speciaal in het vizier van de veiligheidsautoriteiten”.

  Wat verhindert de Duitse regering om dat ongedierte er uit te trappen?

  Wie is verantwoordelijk als zij aanslagen plegen of mensen op een andere manier ombrengen?

  Degenen die verantwoordelijk zijn – onze regeringen en de EU – zullen wel weer ‘erg geschokt’ zijn als er iets gebeurt.

 5. V.K.

  -Vreemd dat het Van der Laan is welke meld dat geld geen probleem is.

  -Herinner me nog het debat tussen Wilders en Van Der Laan, waarbij de laatste niet van plan was om te berekenen wat de Allochtone samenleving ons nu gekost heeft.

  -Overigens ben ik van mening dat de verhouding van opvang vluchtelingen en inwoner aantal zo ongeveer in de verhouding moet liggen zoals men eerder in gedachten had met het dorp Oranje. Dit zou betekenen dat het Amsterdam van van der Laan welke de vluchtelingen welkom heten in een klap zo’n beetje alle vluchtelingen kan huisvesten.

 6. Bromsnor

  De leegloop uit het Midden-Oosten richting Noord Europa neemt steeds grotere vormen aan. Iedereen wil naar Noord Europa omdat daar geld, een huis en uitkering lokt.

  Vluchtelingencrisis: Nu ook massaal migranten uit Marokko en Algerije

  “De Griekse autoriteiten stellen vast dat naast oorlogsvluchtelingen uit landen zoals Syrië steeds meer migranten uit Marokko en Algerije aankomen.”

  http://www.knack.be/nieuws/wereld/vluchtelingencrisis-nu-ook-massaal-migranten-uit-marokko-en-algerije/article-normal-641131.html

  1. Wachteres

   http://www.pi-news.net/2016/01/merkel-schafft-es/

   Zo worden in Duitsland de misdaden van onze ‘elite’ ten opzichte van de eigen bevolking geformuleerd.

 7. mijn-idee

  Klein rekensommetje voor van der Laan.
  Waar men in Oranje een aantal asielzoekers wenste te dumpen, was 10 vreemdelingen op 1 – tsjaa hoe zeg je dat tegenwoordig, oorspronkelijk inwoners van Oranje (met een eeuwenlange geschiedenis in de mooie provincie Drenthe .)
  Als ik dat omreken naar Amsterdamse situatie mogen daar dus 8 miljoen mensen hopen op een welkomstlied en gratis van alles, huizen, banen, en vooral geld……. want daar ik genoeg van…….. blijkbaar.

  God zij dank ( oeps foutje ) Allah u enz zal van der Laan persoonlijk geen hinder hebben.
  Topbaan…en voor eeuwig in de banenmolen, woonomgeving…… ever white and safe….Beveiliging voor de deur waarschijnlijk.
  Ik hoop één ding…….. dat als hij dochters heeft, en die op een bepaalde leeftijd komen dat ze zelf op pad gaan, dat kunnen zonder hoofddoek, zonder boerka en zo niet, dat het niet overkomt wat vele vrouwen zullen moeten ondergaan

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/12/En-maand-islam-in-Zweden-Verkrachtingen-onthoofdingen-en-vrijspraak

 8. Wachteres

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/01/vriendje_van_de_nos_zaait_haat_in_bijlmer_en_hofstad.html

  Amsterdam/Den Haag:

  “Het is 2016 en vanuit de voorhoede van de wereldgeschiedenis zal de GeenSheik® SheikWatch™ ook dit jaar weer een oogje houden op het islamitische jaar 1437.

  Want zolang de rancuneuze voorposten van VARA & PvdA (Hoi Frunk) zich fel blijven verzetten tegen moslims die binnen de kaders van hun religie strijden vóór democratie, rechtsstaat en secularisatie (Hoi Ahmed), is het signaleren & weren van islamitische haatpredikers een noodzakelijk zwaktebod”.

  Onze regering doet goed haar best om de moslims die hier wonen geïntegreerd te krijgen. Allerlei haat imams mogen hun woordje doen: oproepen tot haat tegen het Westen.

  Nu weer M. Anas Moorani Siddiqui: “De niet-islamitische Nederlanders leven als honden en teven”. Ook promoot de doodstraf voor diegenen die de profeet beledigen, enz, enz.

  In Duitsland nemen IS aanhangers al de gelegenheid waar om de net binnenkomers van een lading haat en geweld te voorzien.

  Fijn, zulke regeringen, die zo goed voor hun eigen volk zorgen.

  Zouden ze denken dat deze gedrochten grapjes maken: een soort fundamentalistische humor? Blijkbaar worden die levensgevaarlijke gekken niet serieus genomen.

  Weer een reden om a.s.a.p uit de verderfelijke EU te gaan, al is het maar om ons zelf te beschermen.

  1. Wachteres

   https://ejbron.wordpress.com/2016/01/03/pvv-haatsjeik-acuut-het-land-uit/

   Terecht heeft Wilders hier vragen over gesteld. Hij is blijkbaar de enige politicus die zich er zorgen over maakt.

   De achterlijkheid van onze volksvertegenwoordigers grenst aan het ongelofelijke.

   Of beseffen zij het wel en duidt hun zwijgen op pure kwaadaardigheid.

 9. Wachteres

  http://media.tpo.nl/2016/01/02/bonusquote-voormalige-politiek-correcte-vlaamse-hoofdredacteur-betuigt-spijt/

  Bonusquote: voormalige politiek-correcte Vlaamse hoofdredacteur betuigt spijt
  ‘Ik heb definitief mijn geïdealiseerde kijk op moslimwereld begraven’

  Er is nog hoop, zelfs voor links! Nu ik dit gelezen heb, geef ik Beukie niet op. 😉

 10. Michael van der Galien

  Geachte reaguurders: het zal jullie wellicht al zijn opgevallen, maar we hebben enkele dingen veranderd:

  1. We hebben de nieuwste reacties onderaan ipv bovenaan gezet.
  2.We hebben “de meest recente reacties” rechts in de zijbalk gezet, zodat jullie in de gaten kunnen houden of er nieuwe comments zijn en, zo ja, waar.
  3. Op de voorpagina hebben we de nieuws en opinie items net zo groot en prominent gemaakt als onze lijstjes, goed nieuws items, en waarschuwingsstukken (die het voorbeeldig doen op Facebook).

  We hopen DDS zo wat gebruikersvriendelijker voor jullie te maken.

  Groet,

  De hoofdredacteur.

  1. Beukman

   Een grote verbetering (deels is het weer zoals het was!), waarvoor mijn dank.
   Toch meteen een vraag. In de draad over Palestijnse kinderen probeer ik een reactie te plaatsen. Wat ik echter ook doe, de reactie verschijnt niet. Er zitten geen vreemde tekens in, geen urls, of wat dan ook. In de code zitten geen fouten. Ook maakt het niet uit met welke browser ik het probeer. Enig idee hoe dit op te lossen?

   1. V.K.

    -Ha die Beuk, nog een gelukkig nieuwjaar.

    -Beetje laat, maar misschien last van een
    Millennium Bug?

    1. Beukman

     Insgelijks VK. Zo te zien is het probleem inmiddels opgelost, mijn bijdrage staat er. Millennium Bug denk jij? Ik denk eerder aan een Zionistisch complot om mij de mond te snoeren met mijn rabiaat antisemitische geluid. De Mossad houdt me sinds kort scherp in de gaten! Uit anonieme bron weet ik dat ze ook diep in DDS geïnfiltreerd zijn. Gedraag je maar netjes, dan recruteren ze jou misschien wel.

 11. Ruud562

  Er rest ons kiezers maar een ding, bij alle verkiezingen ervoor zorgen dat o o k deze gesjeesde partij totaal tot nul wordt gereduceerd! Helaas zijn vele kiezers benauwd om het oude los te laten waardoor vele anderen in dit land nu al jaren in de ellende zitten. En met die anderen doel ik op bijvoorbeeld onze bejaarden of chronisch zieken, werklozen. Groepen waarvoor geen prioriteiten worden gesteld door de dames en heren der politiek. Nee, een zogenaamde vluchteling onderhouden, wel uiteraard via andermans gelden, ligt beter in het aanzien.

 12. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2016/01/03/veel-vrouwen-lastig-gevallen-door-groep-noord-afrikanen-tijdens-oudejaarsavond-in-keulen/

  Veel vrouwen aangerand door ‘Noord-Afrikanen’ tijdens Oudejaarsavond in Keulen
  ‘Ik had vingers in al mijn lichaamsopeningen’

  Ach wat maakt het uit, als we maar ‘goed doen’. Onze regeringen en links zullen zich daar alvast niet druk om maken.

  1. Wachteres

   Welkom, welkom en we hebben geen bovengrens.

   Afschuwelijk dat er hier zoveel mensen rondlopen die onze cultuur zo haten, dat ze er het liefst een achterlijke voor middeleeuwse cultuur voor in de plaats hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.