Teevendeal is één grote doofpot. En de Tweede Kamer weet het

De Tweede Kamer heeft het gehad met minister Ard van der Steur. De reden? Het is iedereen onderhand duidelijk dat het onderzoek naar de Teevendeal één grote doofpot is.

Normaal gesproken vinden ze dat in het Haagse prima, maar deze keer denken ze daar blijkbaar net een beetje anders over:

De Tweede Kamer wil snel opheldering over het nieuws dat ICT’ers een backup met belangrijke informatie over de Teevendeal in 2014  niet verder mochten onderzoeken. Ze vinden dat de situatie steeds meer op een doofpot begint te lijken.

PvdA-Kamerlid Recourt zegt dat hij er onderhand een beetje moe van wordt. “Is het nou nog niet klaar? Wat is er nu eigenlijk aan de hand?”, vraagt hij zich af, waarna hij terecht concludeert dat het “steeds meer op een doofpot [begint] te lijken.”

Goedemorgen meneer Recourt, leuk dat u ook wakker bent. Dat werd tijd.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers denkt er net zo over:

“De informatie was aanwezig, kon ontgonnen worden, maar is niet ontgonnen en is niet beschikbaar gesteld voor Oosting. Dat is een besluit geweest, geen ongelukje, maar een besluit. Het is dramatisch.”

Laat mij daar aan toevoegen: een besluit om de boel in de doofpot te stoppen. En dat is niet alleen “dramatisch,” maar ronduit misdadig.

SP-Kamerlid Van Nispen (wie kent hem niet?) is het helemaal eens met Recourt en Segers:

“Er was veel commotie over het bedrag, iedereen wilde weten hoe het zat, en de Kamer stelde er veel vragen over. Dan is er een ambtenaar die zegt dat hij weet hoe het zit en hoe je er achter moet komen. En het kan natuurlijk echt niet dat er dan van hogerhand wordt gezegd; doe maar niet, we willen het niet weten.”

En dat geldt zelfs voor D66-leider Alexander Pechtold, die er nagenoeg in zijn eentje voor gezorgd heeft dat dit nachtmerriekabinet al die jaren aan de macht heeft kunnen blijven, maar daar langzamerhand spijt van lijkt te hebben:

“Oosting doet vandaag vrij stevige uitspraken over deze nieuwe situatie. Het woord doofpot was in zijn rapport voorzien van een vraagteken. Ik ben bang dat er zo langzamerhand een uitroepteken uitkomt.”

Laat dat “langzamerhand” maar weg, Alex. Het is volstrekt duidelijk dat ze dit met de mantel der liefde probeerde te bedekken. Het is het zoveelste bewijsstuk dat er iets ernstig mis is in Den Haag, een stad waar corruptie — want dat is dit – er tegenwoordig ‘gewoon bijhoort.’


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. V.K.

  -Tsja, je begint je af te vragen welke onderzoeken nog meer van hogerhand zijn stopgezet.

  Na ja, deze ellende is natuurlijk voor een groot deel de oppositie, en dan met name D66 aan te rekenen welke ipv mee te regeren haar controlerende taak totaal verslonst

 2. Pjotter

  van der Steur inpakken en wegwezen.

 3. Pjotter

  En niet alleen van der Steur, het hele kabinet weg wezen, het meurt aan alle kanten.

 4. H.Vaes

  De tweede kamer weet het.
  Maar de tweede kamer laat het weer gebeuren …op enkele partijen na.
  Ze willen allemaal weer de waarheid boven tafel hebben en zullen dan weer voor de zoveelste keer genoegen nemen met de excuses van het kabinet.
  En weer zal de Pvda en Vvd het kabinet blijven steunen …….
  Conclusie ……Ze steunen een corrupt kabinet dat ook o zo graag het corrupte Oekraïne bij de EU wil hebben want samen sta je sterker.
  Tijd voor verkiezingen ook al zal dat weinig zoden aan de dijk zetten.
  Maar toch.

 5. Ni28

  Het is helaas echt een nepparlement vol van leugenaars en neppolitici. Vertrouwen hebben zij al lang verspeeld en de oppositie die dit kabinet gedoogd heeft ook. Hopelijk heeft de kiezer langer geheugen dan de vorige keer. En wat valt eigenlijk nog te kiezen?

 6. Nicky

  En Opstelten, je ontkende dat je loog in Maart 2015 dat de deal die Teeven in 2000 sloot niet 1,25 miljoen gulden betrof, maar 4,7 miljoen. Weet je nog? Weet ‘jullie’ nepparlement het nog? Nog belangrijker, vergeet het volk opnieuw de stank van dit kabinet bij ‘jullie ‘ te kiezen straks? Ipv op de PVV eindelijk, toch maar weer ‘strategisch’ te gaan stemmen?!

  Criminele praktijken van Stasie Jus wishywashywitwas praktijken maar weer wegpoetsen? Tweede Kamer Justitie woordvoerder de ex corrupte Rechter Jeroen Recourt liegt net zo hard mee – zoals Pinokkio Rutte – om het liegende ‘Witwas- duo Ivo en Fred’ en zijn “Lieg en Bedrieg Kabinet” in het zadel te houden.
  Wéér een dikke vette bmwbierbuik leugen van Stuurs!

  Mail van Rotte Pinokkio hierover op 16/12: “Er is op geen enkele manier een poging gedaan om iets toe te dekken”. Nog meer stemmen voor de PVV en op naar de 76!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.