Vadertje Winter komt eraan!

Eindelijk is het dan zo ver voor het hele land: de winter komt eraan.

En met ‘de winter’ bedoelen we dan ook echt winters weer. Zoals De Telegraaf uitlegt:

De winter opent deze week de aanval op ons land. Dat gebeurt op klassieke wijze met eerst kans op sneeuwbuien of langduriger sneeuwval. Later gaat het vriezen. Behalve sneeuw kan dat al snel tot matige vorst leiden. Volgende week zou bij doorzettende vorst voor het eerst op ondergelopen weilanden of sloten in het binnenland kunnen worden geschaatst.

Jawel, het is zeer wel mogelijk dat jij en je kinderen binnenkort kunnen schaatsen. Op natuurijs.

Het koude weer begint donderdag. Daarvoor moet de depressie op de Noordzee nog even verdwijnen. Zodra die weg is begint het weer meteen af te koelen, wat betekent dat we allemaal ein-de-lijk van de winter kunnen genieten. Want ja, laten we wel wezen, warm weer is heerlijk, maar als het winter is willen we dat het ook écht koud is, zodat we onze schaatscultuur in ere kunnen houden.

Tijdens en na het weekend wordt het waarschijnlijk écht koud – het zal dan matig tot streng vriezen. En dat betekent natuurlijk dat we onze schaatsen alvast in het vet kunnen zetten.

Heb jij zin in echt winters weer? Of ben jij meer van de warme zomer en het zonnebaden op het strand?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.