Zoals verwacht: linkse burgemeester Keulen geeft Duitse vrouwen de schuld van massaverkrachtingen door moslimimmigranten

Een politiek schandaal staat op het punt van uitbreken in Duitsland, waar de autoriteiten de massaverkrachtingen tijdens het Nieuwjaarsfeest in Keulen onder het tafelkleed probeerden te vegen. De controverse werd nog groter toen de burgemeester van Keulen de boel bagatelliseerde. 

De burgemeester van Keulen heeft zich namelijk uitgesproken over de massaverkrachtingen. Helaas doet ze dat op een manier waaruit blijkt dat ze allerminst van plan is om de daders aan te pakken en iets te doen aan de oorzaken: massa-immigratie en het gebrek aan integratie van nieuwkomers. In plaats daarvan gaf de burgemeester feitelijk de slachtoffers van het misbruik de schuld voor hun vreselijke ervaring.

Burgemeester Henriette Reker — die pro-massa-immigratie is — zei namelijk in haar speech voor het nieuwe jaar dat Duitse vrouwen gewoon beter voorbereid moeten zijn om met nieuwkomers om te gaan. 

“Dit betekent dat ze weliswaar naar buiten moeten gaan om plezier te maken, maar dat ze zich beter moeten voorbereiden. Dit is al helemaal belangrijk omdat het carnaval eraan komt. Daarom publiceren we binnenkort tips zodat de vrouwen zichzelf beter kunnen beschermen.”

Wat die ‘voorbereidingen’ inhouden is voorlopig onduidelijk, maar gezien haar linkse karakter is de kans groot dat ze meisjes en vrouwen zal vertellen dat ze zich anders moeten kleden; minder uitdagend en sexy, en bijvoorbeeld een broek aan moeten trekken in plaats van een rokje. Want iedereen weet: een vrouw met een rokje vraagt erom. Toch?

Opvallend genoeg weigerde Reker vervolgens ook nog eens om de link te leggen tussen massa-immigratie en de verkrachtingen op Oudjaarsavond. Dit terwijl haar eigen politiechef dat verband eerder wél nadrukkelijk legde. Volgens de burgemeester heeft dat er echter allemaal niets mee te maken. Welnee: het was gewoon toevallig dat de duizend verkrachters stuk voor stuk Arabieren en Noord-Afrikanen waren!

Als links zo doorgaat komt er een moment waarop gewone Duitsers (en Nederlanders!) het wanbeleid van de regerende klasse niet langer accepteren en zelf in actie komen. Indien dat gebeurt moet het duidelijk zijn dat het politiekcorrecte establishment daarvoor verantwoordelijk is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Krijgsman

  Ik kan uit de woorden van Reker met de beste wil van de wereld niet afleiden dat ze de vrouwen de schuld geeft van verkrachtingen. Ze wijst slechts op de gevaren en adviseert vrouwen zich daarop voor te bereiden.

  1. V.K.

   -Ach, Simon hoe anders was jouw commentaar op die Italiaanse rechter betreffende aanranding en zedig kleden.

   -Je spreekt weer behoorlijk met dubbele tong.

   -Hoop dat mocht een van je door jouw zorgvuldig uitgekozen vriendinnen eenmaal slochtoffer worden(wat ik dan weer niet hoop, maar in de wetenschap dat dit niet is uitgesloten, dit geef je zelf ook al aan in jouw vehaaltje) jij met je teksten persoonlijk wordt geconfronteerd zoals je dat ook wel eens ziet bij mensen welke denken allerlei racsistische rotzooi te kunnen twitteren.

  2. Anna

   Krijgsman: Waarom adviseert ze de vouwen die aangerand en verkracht worden door moslimmannen. Waarom adviseert ze niet de moslim vrouwenslachters die autochtone vrouwen aanranden en verkrachten. Deze burgemeester deugt niet ze legt de verantwoordelijkheid bij autochtone vrouwen. Deze smerige fundamentalistische, islamitische massa-aanslag op Europese vrouwen kan ongestoord doorgaan. Dat gebeurden al in Denemarken, Engeland, Zweden en nu Duitsland.Deze Feiten door moslimmannen begaan komen niet in het nieuws. Nu konden de media, politie en politici er niet meer onderuit.

 2. Svetlana

  En gelijk heeft ze! Wat verwachten vrouwen die als halve sletten verkleed de straat op gaan. Kleed je normaal aan, gedraag je gewoon dan is er niks aan de hand. Zelfde geldt voor homo’s die niet weten hoe ze hun dingdong in hun broek kunnen houden in het openbaar

  1. Krijgsman

   Jij praat het wel goed, Svetlana, en daar is wel met rede bezwaar tegen te maken.

   1. Svetlana

    Ik praat niks goed. Als je begrijpend lezen kunt zal het je opvallen dat ik alleen zeg dat vrouwen die zich provocerend gedragen en aankleden een groter kans maken op aanranding.

    Ik constateer dit feit gewoon

    1. Krijgsman

     Dat is juist.

     1. toetssteen

      @Krijgsman
      B.s en dat geldt idem voor het gewauwel van Svetlana! In Singapore, wat toch echt een multiculturele staat mag heten, kunnen de vrouwen bij nacht en ontij in shorts, korte rokken en niet veel verhullende topjes over straat.
      Verschil? Nou, pak er eens eentje, dan voel je het verschil….. Plus na het pak op je donder een jaar of twintig Changi hotel, lees dwangarbeid.
      Het westen is volkomen de weg kwijt.

    2. V.K.

     -@Swetlana, gelul Zwetlana, je zegt namelijk dat dit ook geld voor homo’s welke hun dingdong in het openbaar niet in hun broek kunnen houden.

     -Stel het zeer op de prijs dat wanneer er slachtoffers binnen jouw kennisenkring vallen worden geconfronteerd met jouw digitale spitsvondigheden.

    3. bjornvanherpen

     dom mannetje, al lopen vrouwen naakt op straat blijf je er met je poten vanaf

  2. Anna

   Svetlana:
   Met hoofddoek en zwarte kledij worden in islamitische landen moslima’s ook door moslimmannen aangerand en verkracht.

   1. Krijgsman

    Ja, het zijn net mensen. Het aantal verkrachtingen in Nederland is ook verontrustend hoog. Hoogstens valt op dat onder allochtonen het aantal relatief laag is.

    1. V.K.

     -@Krijgsman,


     Ja, het zijn net mensen. Het aantal verkrachtingen in Nederland is ook verontrustend hoog. Hoogstens valt op dat onder allochtonen het aantal relatief laag is.

     -Kom eens met officiele statistieken op de proppen, aan opruien hebben we niks.

     -Kunnen we ook zien wat jij verstaat onder relatief.

     -Hoogstens valt op dat onder allochtonen het aantal relatief laag is.—Waar haal je die blijf van m’n lijf wijsheid vandaan?

     -Kom ook maar op de proppen met officiële rapporten betreffende de aangifte bereidheid na mishandeling/verkrachting uitgesplitst in allochtone en diverse inwoners met een andere culturele achtegrond.

     1. Krijgsman

      Ik wijs op het feit dat we al decennia grote aantallen asielzoekers in Nederland hebben er er voor zover ik weet geen enkel geval van verkrachting bekend is.

    2. Anna

     Krijgsman: O ja,komen bij de allochtoon de aanrandingen en verkrachtingen ooit naar buiten.

 3. Anna

  Dus, moslima’s in islamitische landen met islam kledij die door moslimmannen worden aangerand en verkracht is eigen schuld.

 4. Anna

  Deze Keulse burgemeester zegt niet wat deze moslim aanranders en verkrachters moeten doen. Ze legt uit gruwelijke angst voor de gevolgen van de islam alle verantwoordelijkheid bij vrouwen. Schandelijk!

 5. J.C.

  Zoals je tegenwoordig vaak mensen ziet, die aangeduid worden als “verwarde man”, zo heb je ook mensen die verstrikt geraakt zijn in hun eigen gedragingen, en die zou ik in dit geval een “verstrikte vrouw” willen noemen. Verstrikt in een pro allochtonen beleid.

  Zo kunnen we burgemeester Van Aartsen dus een “verstrikte man” noemen. Net als PM Rutte en minister Van der Steur.

  Het kwalijke is dat deze “verstrikte mensen” beslissingen kunnen blijven nemen met verstrekkende gevolgen voor grote groepen andere mensen.

  Hoe denkt deze “verstrikte burgemeester van Keulen” dat wij nog meer aan de eisen van mensen met een Noord-Afrikaans en of Arabisch uiterlijk kunnen voldoen om onszelf te beschermen (tegen wat eigenlijk, zou deze “verstrikte vrouw” bedoelen?).

 6. Terzo

  Misschien kan dat achterlijke burgemeester wijf uit Keulen zich eens laten verkrachten door een peloton van die dobberapen om te ervaren hoe het voelt…….

  1. Beukman

   Het duurt nooit lang voor de geweldsfantasietjes weer de kop op steken bij mijn buddy Terzo.

 7. Krijgsman

  Dit topic illustreert het mechanisme achter de islamofobe hysterie: niet wat de burgemeester zei is uitgangspunt maat wat we hoopten dat ze zei.

  1. V.K.

   -@Krijgsman,

   -Maak je bewering maar hard.

   1. Krijgsman

    Dat deed ik al: mevrouw Reker zegt nergens dat de vrouwen schuldig zijn aan hun eigen verkrachting, ze wijst slechts op het feit dat ze met het gevaar van verkrachting rekening moeten houden.

    1. Terzo

     Ben jij eigenlijk wel goed bij je hoofd mafkees?

     Vrouwen hoeven nergens rekening mee te houden in dit opzicht, slechts dat dobber ongedierte dient rekening te houden met onze normen en zeden en in het verlengde daarvan onze wetten.

    2. V.K.

     -Oh ja Simon, waarom is zij hier dan pas gisteren mee op de proppen komen zetten?

     -Wat was constatatie betreffende de italiaanse rechter ook weer betreffende zedig kleden en verkrachteng?

     -Ook mevrouw Reker komt in de knel met haar jarenlange woordspelletjes wat nu terug op haar bordje wordt geworpen.

     -Bij jou gebeurd dat helaas ook, niet zoals bij Beukman welke normaal gesproken met feiten aan komt zetten maar toch de laatste keer het op basis van vermoedens het opeens nodig vond om op voorhand naar Marokkanen te wijzen.

     Kom me niet met feiten, of op basis van feiten, maar gewoon met feiten en bronnen. zoals we van jou gewend zijn.

 8. Beukman

  De kop van het artikel klopt niet. Deze burgemeester geeft vrouwen nergens de schuld van, ze geeft ze slechts een advies. Je kan het vergelijken met mensen adviseren om hun fiets op slot te zetten, omdat ie anders misschien wordt gejat.
  Houdt een dergelijk advies in dat het jatten van fietsen wordt goedgepraat? welnee. Het is betreurenswaardig dat we onze fietsen op slot moeten zetten. Helaas is dat bittere noodzaak.

  Wat de burgemeester wél te verwijten valt, is dat ze niet haar politieke voelsprieten heeft gebruikt. Haar advies had gepaard moeten gaan met de – enigszins politiek correcte en feitelijk obligate – mededeling dat geen vrouw het aan haarzelf te wijten heeft als zij wordt aangerand. Hoewel een open deur is het toch wat men graag wil horen, en waardoor men weer een klein beetje gerust wordt gesteld: die paar woorden zouden hebben bewezen dat deze burgemeester heus wel aan de Goede Kant staat.

  1. Krijgsman

   Je moet tegenwoordig heel wat politieke voelsprieten hebben om te voorkomen dat het islamofobe gepeupel je motieven aanwrijft die je niet koestert en woorden in de mond legt die je niet uitsprak. In die kringen is leugen en fantasie namelijk de hoogste deugd.

   1. Beukman

    Inderdaad. Meer en meer is politiek een verbaal spitsroeden lopen, om toch vooral maar overal de juiste politiek correcte formuleringen te gebruiken. Inhoud raakt ondergesneeuwd. Alleen kwaadaardige randdebielen zien in de woorden van de burgemeester een poging om die aanrandingen goed te praten.

    1. V.K.


     Alleen kwaadaardige randdebielen zien in de woorden van de burgemeester een poging om die aanrandingen goed te praten.

     -Niet alleen de woorden, maar ook het jarenlang bewust achterhouden van feiten Beuk.

    2. Niek Verheyen

     Discussie over de inhoud wordt al tijden krampachtig vermeden door de hele politiek correcte micmac in de 2e kamer, Beukman. Het enigste wat men in te brengen heeft tegen Geert Wilders/PVV zijn op -of aanmerkingen over de vorm.

     Inhoudelijk discussie over koran/islam/sharia is godsonmogelijk. Mede ook om reden dat het gros van regering/kamer zo goed als onwetend is over deze materie.

     Altijd op de vorm, Beukman, nooit op de inhoud.

  2. Theo345

   Ik zie dat anders, Beuk.
   De mensen wiens gedrag gecorrigeerd moet worden zijn de Arabisch uitziende mannen, en niemand anders.
   Zoals Reker het nu heeft gezegd (en er komen nog meer van dit soort aanwijzingen voor vrouwen) betekent het dat je maar maatregelen moet nemen want op een druk stationsplein word je nu eenmaal belaagd.
   Met zulke aanwijzingen kan een vrouw zich niet vrij bewegen in de openbare ruimte. Dat is al zo in het MiddenOosten, en als dat hier bij ons ook zo wordt dan is er sprake van een groot verlies.
   Denk jij daar anders over dan?

   1. Beukman

    Natuurlijk is dat een groot verlies, Theo.
    Als burgemeester moet je twee dingen doen: achter boeven (verkrachters, inbrekers, fietsendieven) aangaan, én burgers adviseren hoe ze de kans kunnen verkleinen om te voorkomen dat ze worden verkracht, er in hun huis wordt ingebroken, of hun fiets wordt gejat.

    Een zinnige strategie aangaande het onderwerp van deze draad is: eerst onderzoek doen naar wat er precies is gebeurd, hoe het werd georganiseerd, en wie de daders waren, en dán beleid maken hoe dit probleem aan te pakken. Een heleboel heethoofden (goedpraters en islamofoben) gaan er nu vandoor met de discussie. Dat is een trap na voor de slachtoffers.

    1. Theo345

     Dat klinkt allemaal heel redelijk, Beuk.
     Ik zie jou ook niet als een goedprater.

     Maar toch laat het idee van aanwijzingen aan de vrouwen bij mij de indruk achter dat we het gedrag van de Arabische mannen vooralsnog maar als een gegeven moeten beschouwen, en er aldus het beste van zien te maken.
     En als vervolgens blijkt dat het machogedrag niet onder controle te krijgen is (bijvoorbeeld door de voortdurende instroom van moslims) dan blijft alleen het advies aan de vrouwen in beeld, en we glijden af naar een situatie waarin onvoorzichtig optredende vrouwen het kwaad over zichzelf zouden hebben afgeroepen.
     Kan je begrijpen dat ik daar bang voor ben?

     1. Beukman

      Dat kan ik heel goed begrijpen, Theo. Sterker nog: ik deel je bezorgdheid, zij het niet dat deel van je analyse dat zegt dat het een op een een moslimprobleem is.
      Hoe dan ook: eerst de problemen analyseren, en dan kijken wat eraan te doen valt. De populistische oproep tot het sluiten van de grenzen is niet zonder meer een optie.

      Voor wat betreft de problemen veroorzaakt door jonge mannelijke asielzoekers: het zou zomaar kunnen dat hun situatie als weinig te verliezen hebbende ontheemden van grotere invloed is dan het feit dat ze man zijn en uit een Arabisch land komen. In dat geval is het probleem wellicht van tijdelijke aard, en dat vraagt ook om andere oplossingen.

   2. Krijgsman

    Volgens mij zegt Reker hetzelfde wat je bij inbrekers en zakkenrollers zegt: we moeten dit soort criminelen opsporen en vervolgen en in de tussentijd moet je goede deursloten aanbrengen en oppassen in de publieke ruimte.

  3. Terzo

   Ja zo kan je natuurlijk moslims ook adviseren te remigreren opdat zij anders wel eens vergast zouden kunnen worden in de nabije toekomst, ook een advies, maar iets zegt mij dat de meeste mensen beginnen te steigeren als je dit oppert……..

   Heb je nog meer van die onzin, malloot?

   1. Beukman

    Je zou alvast in een urn kunnen gaan zitten, Terz. Je gaat immers vast toch wel een keertje de pijp uit.

    1. Terzo

     In plaats dat het linkse geteisem zoals o.a. jij, zich nu eens stilletjes in een hoekje gaan zitten schamen over de gevolgen van jullie misdadige naïviteit, wat ervoor heeft gezorgd dat dit werelddeel compleet naar de klote is geholpen door de import van dat islam ongedierte die verkrachtend en rovend door de grote steden trekt, trachten jullie nog bijdehand te doen ook, ik heb het al eerder gesteld, maar een tribunaal is nog te humaan voor jullie, krakende karren en een guillotine zoals destijds is de enige remedie om van jullie af te komen!

     1. Beukman

      Gestaag glijd je van het morele padje af, Terz. Het tribunaal heb je inmiddels gemakshalve afgeschaft: ik zou eens vrijgesproken kunnen worden!
      Feitelijk roep je op tot het plegen van oorlogsmisdaden. Het gaat lekker zo. Als de eerzame burger al niet wordt verkracht door een sprinkhaan, loopt hij of zij gerede kans dat zijn of haar kop eraf gaat door toedoen van jouw vrienden.

     2. Krijgsman

      Dat jouw wereld naar de kloten is was al duidelijk, Terzo, en we hebben allemaal erg met je te doen, het lijkt ons best wel naar een ongelukkig mens te zijn.
      Wij hebben het prima naar onze zin. Wij hebben dus makkelijk praten.

 9. Ni28

  Eigenlijk zegt de burgemeester dat vrouwen de burka moeten dragen dan is niets aan de hand. Hoe dom kunt je zijn. De gedachten gang van haar valt niet te bevatten en is een grote knieval voor de islam. Wat doet zo vrouw op zo post eigenlijk? Die is er niet voor de Keulenaars maar de verwilderde tuig.

 10. Wim

  We moeten wel het zo bekijken deze linkse is gekozen door de inwoners van Keulen. Wel door een linkse truc met in een elkaar geflanste aanslag en opgefokt door de linkse media, maar toch als je niet de simpelheid bezit om daar door heen te kijken dan is dan jammer.. Dus eigenlijk heb ik zoiets ook van, ga maar op de blaren zitten en zet de vrouwen maar in een harnas en kuisheidgordel. Wie niet horen wil moet maar voelen.

 11. Terzo

  Zelfs die flapdrol van een Asscher is het oneens met die burgemeester uit Keulen……

  http://politiek.tpo.nl/2016/01/06/asscher-burgemeester-keulen-geeft-een-compleet-verkeerd-signaal/

  1. Terzo

   Dat zijn de moslimlarven waar Beukman en Krijgsman zo voor in de bres springen, het gaat nog veel erger worden in Europa voordat er een definitieve oplossing komt.

   1. Beukman

    Ik moet zeggen, ik heb in mijn leven ook heel wat kerstbomen in de fik gestoken, maar zo’n grote als deze, daar had ik alleen van kunnen dromen.

  2. Krijgsman

   Dat noem ik nou een mooi voorbeeld van integratie: kerstbomen worden in de eerste week van januari in brand gestoken. Dat is onderdeel van het ritueel, de heidense boom wordt vernietigd om de verdere furore van de Heiland en Zaligmaker die onder die boom is geboren niet te belemmeren. Dat wisten die allochtone jongeren snel op te pikken en probleemloos in te passen in hun eigen religieuze rituelen.

 12. van Urk

  Svetlana@ Er was in het verleden een discussie geweest over het dragen van korte rokjes op scholen. Veel Nederlanders vonden deze regeling om de benen te bedekken betuttelend omdat iedereen vrij is om te dragen wat ie wil. Wilt u nu soms beweren dat onze vrouwen speciaal voor deze immigranten zich wel aan een gedrags of kledingscode moeten gaan houden om te voorkomen waar de scholen zelf al bang voor zijn?

   1. Terzo

    Die link is uit 2001 lul……

   2. van Urk

    Het is geen verplichting om een rok te dragen in dit verzorgingstehuis en ik weet niet anders dat ze daar ook met broeken dragen dus…

  1. van Urk

   Kortom..de schuld ligt weer aan anderen en niet aan de moslim, net zoals moslimorganisaties de politie in Keulen hekelden vanwege het snel vrijgeven aan de identiteiten van de daders die in hun land gewend zijn dat de overspelige vrouw gestenigd wordt en niet de man of dat de slachtoffer van het dak gegooid wordt en niet de verkrachter. Ik neem aan dat iedereen zich vrij langs iedereen kan bewegen in hun eigen stad of dorp. Het komt er dus op neer dat je als vrouw met een grote boog om een groep immigranten moet gaan passeren omdat de kans bestaat dat je aangerand wordt. Als dat de toekomst zal gaan worden van een multiculti samenleving dan is er flink wat mis gegaan met het integratiebeleid.

 13. Pimsch

  Dat gezicht alleen al spreekt boekdelen.
  “ik begrijp u allemaal heel goed, MAAR …”

 14. HermanGalle

  Ik kan uit dit artikel niet halen dat Reker de schuld van de aanrandingen aan de vrouwen geeft. En het lijkt me helemaal niet zo’n slecht advies aan de vrouwen om zich voor te bereiden op de omgang met andere culturen. Dat er dus kennelijk gajes zit onder die lieden is een feit. En met feiten moet je rekening houden.

 15. Quelin

  Zeker vind ik in dt geval niet dat je de schuld bij de Keulse vrouwen met hun gezin die er ook bij waren ,moet neerleggen Daarbij een rokje (kort /medium/lang) siert iedere vrouw voor elke dag van het jaar ,ook buiten op straat . Zulke onvolwassen zwakke mannen (?) getuigen van onbeheerst slap gedrag welke moet aangepakt worden door Vrouwen die ze zelf op de wereld hebben gebracht en hun taak als tijdelijke opvoedster niet serieus namen, maar lui uit de handen lieten grijpen. Als hun regering het veroorzaakt dat grote groepen jongeren onvoorbereid op zoek gaat naar beter is dan is daar nog heel wat recht te zetten . Ik zou zeggen , Reker zie je kans , daar ligt werk voor je . Ik sta je bij op alle fronten.

 16. opzijneigen

  Dus m.a.w jij als geboren duitser moet je aanpassen aan het grut dat wij ( regering ) binnen halen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.