D66-jongere die Wilders bedreigde is aangehouden

“Ik schiet je een kogel door je k** kop.”

Geert Wilders krijgt regelmatig te maken met doodsbedreigingen en leeft daarom al meer dan een decennium onder zware beveiliging. De bedreigingen zijn voor hem helaas normaal geworden, maar het went nooit. Om te laten zien waar hij mee te maken krijgt, toonde Wilders het volgende screenshot op Twitter:

Als Wilders zich in Drachten vertoont, zo meldt ene Mahir Mohamed, dan kan hij een kogel in zijn hoofd verwachten, en wordt hij opengesneden. Een schokkende doodsbedreiging, maar het wordt nog veel gekker.

De dreigtokkie blijkt namelijk lid te zijn van de Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66. In 2014 was hij zelfs kandidaat-bestuurslid van de Friese tak van de vereniging. Het landelijk bestuur van de Jonge Democraten laat bij monde van voorzitter Elene Walgenbach weten geschokt te zijn door de bedreigingen:

“Een doodsbedreiging als deze nemen we zeer hoog op. Dit moet te allen tijde worden afgekeurd, het kan absoluut niet. We zijn voor de zekerheid aan het controleren of het inderdaad van ons lid komt. Het desbetreffende lid zal worden geroyeerd”

En zo maakte Wilders op treffende wijze duidelijk hoe grotesk de haat jegens zijn persoon is. Zelfs in besturen van politieke organisaties lopen mensen rond die de PVV-leider het liefst een kopje kleiner zouden maken. Waarom een jongen die iemand wil vermoorden om zijn mening in vredesnaam lid wordt van een organisatie die Jonge Democraten heet, is een raadsel.

Waarschijnlijk denkt het bestuur van de Jonge Democraten dat ze Mahir Mohamed royeren, en dat daarmee de kous af is. Dat is echter kortzichtig. Een gebeurtenis als deze zou aanleiding moeten zijn voor alle politieke jongerenorganisaties om nog eens heel goed te kijken wat voor mensen zij in hun besturen hebben. Wist echt niemand dat deze Mahir Mohamed er zo’n radicale mening op nahield? Was zijn bericht aan Wilders de eerste keer dat hij zijn gewelddadige voorkeuren liet blijken? Dat lijkt behoorlijk onwaarschijnlijk. De Jonge Democraten zouden er dan ook goed aan doen om serieuze lessen te trekken uit dit gênante voorval.

Inmiddels heeft Mahir Mohamed zich gemeld bij de politie. Hij is aangehouden en wordt verhoord.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Ni28

  Demoniseren werkt zou nu Pechtold in alle blijdschap kunnen constateren behalve dat Pechtold de oorzaak zelf is van het demoniseren van Wilders. Zo zien wij D66 in een andere licht. Willen andere partijen de PVV betichten van tokkie leden kijk dan eerst naar jezelf. Je hoeft niet voor Wilders te zijn en je kunt hem bekritiseren maar dit is iets anders. Dit zijn de ware moslims tot in de hoogste kringen inmiddels doordrongen. En dan wilt Asscher nog Salafisten toestaan. Deze mensen met hun opvattingen horen niet in het Vrije Westen. Nou ja, vrije?

 2. poldi

  En weg is de gedroomde politieke carrière van Mahir Mohamed een D66-troetel Marokkaan.
  Hij zag zich al in de 2e kamer zitten als backbencher.
  En weg is D66-Kamerlid Wassila Hachchi die met 6800 euro wachtgeld per maand in de VS voor Hilary Clinton folders gaat uitdelen.

 3. poldi

  En ziehier het failliet van politiek Nederland. Het is al vele malen gebleken dat de tegenstanders van Wilders net zo of zelfs extremer zijn dan waar zij Wilders en de PVV aanhang van beschuldigen.
  Wilders is slechts het gevolg van jarenlang negeren en wegkijken, zelfs na de moord op Fortuyn. Nederland is Nederland niet meer.

 4. Houtlijm

  Ah, een tokkie. Nauwkeuriger gezegd: een D66-tokkie. Nog nauwkeuriger: een D66-tokkie van Marokkaanse afkomst. Je verwacht het niet hè: zo’n keurige partij en zo’n etnisch beschaafde afkomst – daar verwacht je toch helemaal geen gewelddadig denken bij?

 5. poldi

  Plagiaat
  ———
  Bij WNL was volgens Pechtold Wilders weer de schuldige… Wilders! Geweldig toch hoe deze man altijd alles verdraaid. Vergeet ook niet dat hij dit kabinet door dik en dun steunt en ons gaarne aan de EU uitlevert, onze pensioenen steelt en meewerkt aan de instroom van een massa moslim immigranten zoals ene Mohamed. Misschien dat er dan bij sommigen toch een lampje gaat branden, alhoewel sommigen zijn zo gehersenspoeld met links gedachtengoed dat hun lampje nooit zal branden.

 6. Wim

  Het maakt duidelijk wat voor denkbeelden er in D66 rondsluipen.Natuurlijk worden deze gevoed door het D66 denken ,niet openlijk ,maar wel in hun gesloten gezelschappen.

 7. RS

  Weet iemand of Geert Wilders aangifte heeft gedaan tegen dit stuk vreten ?

  1. Wim Hutten

   Daar zou de heer Wilders dagwerk aan hebben, het krioelt van dat bedreigende ongedierte in dit land.

   1. Beukman

    Ook de politie heeft wel wat anders te doen. Het lijkt erop dat het bedreigen van politici een uit de hand gelopen hobby is van een heleboel schobbejakken:

    “In de zes grote steden komt het nog veel vaker voor dat raadsleden te maken hebben met agressie, bedreiging, intimidatie en geweld. Ruim tweederde van de raadsleden geeft aan één of meerdere incidenten te hebben meegemaakt, maar van deze groep doet ook slechts eenvijfde aangifte. ”

    http://www.parool.nl/binnenland/bedreigde-raadsleden-doen-zelden-aangifte~a4251109/

 8. Rob de Cock

  Het voordeel van een democratisch georganiseerde partij als D66 is dat men dit soort idioten onmiddelijk de deur kan wijzen. In de PVV is dat niet mogelijk omdat er geen ledenorganisatie bestaat en dat verklaart ook waarom die partij zo gemakkelijk extreem-rechts en neonazistisch tuig aantrekt.

  1. Wim Hutten

   Er staat nergens in de wet dat politieke partijen leden dienen te hebben, dus dat gelul van wel of geen leden is wat het is: gelul….

   1. nogmaals

    @Wim Hutten
    Goede reactie van jou op de onzin-blaterij van Lullige Robbie!
    De DDS-trol die onder Lullige Robbie’s nick hier ons verveelt met zijn postings, was trouwens eventjes vergeten dat hij vanwege zijn “geloofwaardigheid” een oubollige stijl had moeten aanhouden.

    1. nogmaals

     @rob
     Mijn reactie was “dat jij beweerde dat de pvv geen ledenorganisatie kent, en dus extreem-rechts en neonazistisch tuig aantrekt. Je zag een causaal verband. Zeer dom en vals van jou…”
     Lijkt mij wel degelijk een inhoudelijke reactie, en ik eindig met mijn waarde-oordeel.

     1. Rob de Cock

      Ik wees er op dat de PVV veel echtreem-rechts tuig aantrekt (dat is algemeen bekend) en verklaar dat ondermeer uit het feit dat er geen strakke ledenorganisatie is die dat kan voorkomen.
      Betwist je dat je met een ledenorganisatie in een politieke partij veel beter kunt controleren wie zich hebben aangemeld en dat je aldus ook mensen de deur kunt wijzen?

     2. Wim Hutten

      Laat die door de PVV geobsedeerde achterlijke trol toch lullen @zomaar.

      http://www.grondlijn.nl/wim-hutten.html

     3. Rob de Cock

      De werkzloze v rachtwagenchauffeur Rob de Haan is daarentegen helemaal niet geobsedeerd door die Wim Hutten. Hij gebruikt zijn naam alleen maar uit pure bewondering en om deze man een beetje in het zonnetje te zetten.

      Hoe gefrustreerd kun je zijn?

     4. Wim Hutten

      Wat is een vr achtwagenchauffeur Wim?

      http://www.grondlijn.nl/wim-hutten.html

     5. Rob de Cock

      Ik zag, beste Rob, dat je uit angst je Facebookpagina uit de lucht hebt gehaald en die van je vrouw ook. Je vindt het kennelijk niet fijn dat je privé-identiteit op straat ligt. Misschien vindt die Wim Hutten dat ook niet fijn maar je hebt er je dagtaak van gemaakt die man te stalken.

      Zie je zelf hoe zielig je bent?

     6. Beukman

      @Rob de Cock
      Das inderdaad zielig. Wat zou hij Henny hebben verteld?
      Ik zie dat nog heel wat van zijn familie online staat, waaronder zijn broer, die me trouwens een geschikte peer lijkt. Misschien maar beter als de hele familie De Haan offline gaat.
      De echte Wim Hutten ondertussen, die trekt zich nergens wat van aan, die zit gewoon open en bloot op Facebook en Twitter. Prima vent, als je het mij vraagt. Goeie smaak ook.

     7. Wim Hutten

      Beukman snelt zijn baas te hulp, is dit aandoenlijk of niet?
      Zoek ook nog effe naar me dooie opoe op Facebook ….

     8. Beukman

      Je denkt nog steeds serieus dat ik De Cocks collega ben, @Terzo (zo ga ik je maar weer noemen om een eind aan de verwarring te maken)? Dat is die Doosje toch? Waar baseer je dat eigenlijk op? Leg me dat eens uit. In het verleden heb je er al eens behoorlijk naast gekleund.

      Jouw dooie familie interesseert me verder niet, maak je maar geen zorgen. Ik denk er wél over om een keertje langs te wippen bij de Knipshop. Ik laat wel een recensie achter.

     9. Vigo

      Heren heren, denk toch eens aan de toon…..

     10. Wim Hutten

      Laat gelijk je haar even knippen Doos, en niet vergeten het haar uit je oren en wat uit je neus komt, nou groetsels maar weer hè, hoe noemde je het ook alweer, o ja, een ‘trouvaille’

      mhoewhahahahahaha……….

     11. Beukman

      Geen zorgen, @Vigo! Het komt er bij Wim Hutten altijd wat rauw uit, hij komt per slot uit Rotjeknor en daar zie je dat onbehouwene recht voor z’n raperige wel vaker, maar in de aard is het een prima vent. Hij verschuilt zich ook niet, kijk, dit is de link van hemzelf die hij steeds weer plaatst zodat we weten met wie we te maken hebben:
      http://www.grondlijn.nl/wim-hutten.html
      Je ziet: geen domme man.

     12. Beukman

      Inderdaad, @Terzo, de nick “Rob de Cock” is een leuke woordspeling op jouw naam, vind je niet?
      Jouw eigen huidige nick, ach, het was wel te verwachten dat je vroeg of laat de naam zou aannemen van degene die jij stalkt, daarvoor ken ik je inmiddels goed genoeg. Op zich best grappig, maar een trouvaille? Nou, nee.
      North by Northwest inmiddels bekeken?

     13. cmsuijkerbuijk

      @Rob de Cock
      Een onzinnig argument. Of je nu wel of geen ledenpartij bent, het zal altijd ongewenste lieden aantrekken. Het grote voordeel van de PVV is echter, dat ze ook niet kunnen infiltreren en zo de partij kapot maken. Dát is namelijk de angst van Wilders (Zie LPF) én terecht!

    2. Wim Hutten

     O vandaar die nieuwe nick van je Wim Hutten, en jij denkt dat ik dat ook niet kan, hoe vindt je het nu die enorme scheve smoel van je steeds voorbij te zien komen?
     Een tip, laat je oogleden eens optrekken, je ziet er nogal bekaaid uit trieste trol.

     Nou, groetsels dan maar weer hè Wim…

     http://www.grondlijn.nl/wim-hutten.html

   2. Rob de Cock

    Dat beweerde ik ook niet.

    1. nogmaals

     @rob
     Jij beweerde dat de pvv geen ledenorganisatie kent, en dus extreem-rechts en neonazistisch tuig aantrekt. Je zag een causaal verband. Zeer dom en vals van jou

     1. Rob de Cock

      Nee, ik beweerde dat een ledenorganisatie het mogelijk maakt tuig op te sporen en te weren. Dat is bij de PVV niet mogelijk en dat blijkt ook bij bijvoorbeeld demonstraties van de PVV.

     2. nogmaals

      Lullige Robbie gaat steeds dommer reageren; nu weer liegen en draaien! Deze DDS-trol is typisch een (betaalde?) anti-pvv-er.

     3. Rob de Cock

      U bent te licht voor de inhoudelijke discussie. Veel succes verder.

     4. nogmaals

      Hoera! Lullige Robbie gooit de handdoek in de ring!
      Benieuwd hoe lang hij het volhoudt, want er moet toch wel brood op zijn plank komen.

     5. Wim Hutten

      De huistrol zit weer eens in het nauw @nogmaals….

      Dan acht die breindode je al gauw te licht voor zijn zogenaamde inhoudelijke discussie.

     6. Rob de Cock

      @Nogmaals, ik was in deze gedachtenwisseling niet degene die ophield om het over de inhoud te hebben en de opponent voortdurend uitschold. Beide gedragingen tonen niet dat je geschikt bent voor de inhoudelijke discussie.

     7. nogmaals

      @rob
      Ik scheld niet als ik het over DDS-trol en anti-ppv-er heb; bovendien moeten die woorden op jou toch als geuzennamen overkomen. En als ik je dom noem, is dat geen schelden, maar een gefundeerd waarde-oordeel.
      En vanwege de sliert reacties, die helaas op dds soms niet (chrono) logisch onder elkaar staan is het voor jou misschien wat moeilijk om in te zien dat ik wel degelijk inhoudelijk reageer, maar probeer maar eens om de betreffende reacties van jou, mij en anderen op volgorde te zetten, en misschien zien we dan straks wel jouw verontschuldigingen.

     8. Rob de Cock

      @ Nogmaals,

      Wat is dan jouw inhoudelijke reactie op: “Nee, ik beweerde dat een ledenorganisatie het mogelijk maakt tuig op te sporen en te weren. Dat is bij de PVV niet mogelijk en dat blijkt ook bij bijvoorbeeld demonstraties van de PVV.”

     9. Beukman

      Zou je even op de argumentatie van De Cock in kunnen gaan, @nogmaar? Ik kan er zelf geen gat in prikken, maar jij kennelijk wel.

 9. Svetlana

  Ach wij moeten hier niet zo’n punt van maken. Die jongen heeft dit zo vast helemaal niet bedoeld….en erg hypocriet dat D66 hem de partij uitgezet heeft. Wij hebben in dit land toch te maken met “vrijheid van meningsuiting” en dat houdt ook in dat die jongen de vrijheid heeft om zoiets te schrijven al is het uiteraard niet de meest geschikte woordkeuze.

  Als Wilders de oorlog tegen de islam verklaart kun jij het op zijn minst verwachten dat die islam terugslaat

  1. van Urk

   Wilders de mikpunt van alles. Zonder de veroorzaker Wilders zou het een stuk rustiger zijn en niemand die er dan ook aan denkt om moslims in een hoek te gaan drijven ondanks de recente gebeurtenissen aan verkrachtingen, geweld, criminaliteit en vluchtelingenstroom door moslims. Dream on. En die miljoenen Nederlanders dan die er precies net als Wilders er zo over denken? Krijgen die door links of moslims ook een kogel door hun hoofd?

   1. Beukman

    @Urk
    Wilders is de enige niet. Hij is wél degene die de bedreigingen aan zijn adres publicitair het slimst uitmelkt:

    “In de zes grote steden komt het nog veel vaker voor dat raadsleden te maken hebben met agressie, bedreiging, intimidatie en geweld. Ruim tweederde van de raadsleden geeft aan één of meerdere incidenten te hebben meegemaakt, maar van deze groep doet ook slechts eenvijfde aangifte. ”

    http://www.parool.nl/binnenland/bedreigde-raadsleden-doen-zelden-aangifte~a4251109/

    1. Ali Yas

     Je vergeet misschien dat het risico om politieke redenen te worden vermoord toeneemt met je bekendheid.

  2. zomaar

   citaat “Als Wilders de oorlog tegen de islam verklaart kun jij het op zijn minst verwachten dat die islam terugslaat”.

   ik weet niet hoe helder jij bent ?, toch de islam heeft de oorlog aan de westerlingen verklaart !!, dagelijks krijgen wij zoiets te horen .

   1. Rob de Cock

    Wereldgodsdiensten die oorlogen verklaren, je blijft je verbazen.

 10. CJD

  Ook al is D66 absoluut niet mijn partij vind ik het oneerlijk om ze hiermee aan te vallen. Mahir Mohamad spreekt niet voor alle D66ers en de JD heeft heeft ook juist gehandeld om hem uit de partij te zetten.

  Je ergste vijand wens je zoiets niet toe

 11. sarko

  Hee Rob de Cock je betonnen platen te breken.
  Fanatieke PVV’rs zijn horend en ziende blind 🙂

  1. Rob de Cock

   Je bent een echte aanwinst hier, sarko.

 12. sarko

  offtopic:
  Poeh post kwam niet door de ballotage.
  Als nieuwkomer is het ff aftasten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.