Deze vrouw spoelt lachend cola door de wc. En dit is waarom dat ook helemaal niet zo gek is

Op het eerste gezicht zou je misschien zeggen dat deze vrouw niet goed bij haar hoofd is: cola is er om te drinken, en niet om door de plee te spoelen. Maar blijf lezen, want er zit wel degelijk wat in.

Frisdrank gebruiken om je wc door te spoelen. Het klinkt misschien als een bizar en maf plan, maar het is precies wat deze vriendelijke dame gaat doen:

vlcsnap-2016-02-16-18h01m12s155Ziet zij eruit als iemand die je in de maling gaat nemen? Ik dacht het niet. Kijk dus aandachtig hoe ze een hele fles Coca-Cola laat wegkolken in een toilet:

Zoals je kan zien – ze laat een brandschone wc achter:

vlcsnap-2016-02-16-17h57m59s20Bij deze dus bewezen: van frisdrank wordt je toilet alleen maar schoner! Sla die cola en sinas dus maar groot in!

Hoe dit zo komt? In cola zitten fosforzuren – dezelfde zuren als er ook in ‘gewone’ toilet- en badkamerreinigers zit. Cola heeft echter het voordeel veel goedkoper te zijn. Zeker als je dan ook nog – in tegenstelling tot wat de dame uit het filmpje laat zien – uitwijkt naar een goedkopere variant. Het hoeft immers geen Coca-Cola of Pepsi te zijn hè? Albert Heijn-huismerk of zelfs de beruchte Highway-cola volstaan prima.

Kijk, weer wat geleerd! Dat scheelt je de volgende keer dat je schoonmaakartikelen gaat kopen weer een paar euro. Mooi meegenomen, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. van Urk

    Cola blijft een merkwaardige frisdrank. Als het al geen goede hulpmiddel is tegen roestverwijdering of als medicijn tegen misselijkheid dan is het zelfs al goed genoeg voor als reinigingsmiddel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.