Ex-Kamerlid Hachchi krijgt onbetaald folderbaantje bij Clinton en gaat lekker wachtgeld graaien

De D66-politica gaat op kosten van de belastingbetaler aan de slag voor Clinton.

Eindelijk is er duidelijkheid over de bezigheden van Wassila Hachchi. Ze gaat onbetaald foldertjes uitdelen voor Hillary Clinton, en krijgt wachtgeld van de belastingbetaler. Het D66-Kamerlid vertrok vorige maand plotseling uit de Nederlandse politiek, om haar geluk te beproeven in Amerika. Hier zou ze aan de slag gaan bij de presidentscampagne van Hillary Clinton, zo meldde ze in een bizarre afscheidsbrief.

Direct rees de vraag of Hachchi een betaalde baan zou krijgen bij Clinton – dat zou namelijk een unicum zijn voor een niet-Amerikaan zonder noemenswaardige ervaring met het voeren van campagnes. En, nog belangrijker: zou Hachchi aanspraak maken op wachtgeld? Al snel liet de opgestapte politica weten dat ze géén wachtgeld zou gaan ontvangen. Toch bleven de twijfels, zeker toen bekend werd dat Hachchi’s baan bij de Clintoncampagne nauwelijks iets voorstelde.

En die twijfels worden nu bevestigd: Hachchi gaat geen cent betaald krijgen van Clinton. In plaats daarvan deelt ze als vrijwilliger foldertjes uit en gaat ze langs de deuren om kiezers over te halen – en dat terwijl ze 6800 euro wachtgeld per maand blijft ontvangen. Een behoorlijk salaris voor een betekenisloos vrijwilligersbaantje, en de belastingbetaler mag ervoor opdraaien.

Pas over drie maanden heeft Hachchi sollicitatieplicht, dus voorlopig kan ze nog lekker genieten in de Verenigde Staten. Het spreekt vanzelf dat het nieuws een grote klap is voor D66, met name voor partijleider Pechtold. Het is bekend dat hij not amused was met Hachchi’s plotselinge vertrek, en het feit dat ze tóch wachtgeld gaat graaien, maakt het alleen nog maar gênanter voor de partij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. V.K.

  -Wens ik Hiachichi niet al teveel geluk, stel je voor dat Hillary wint,met het folderen.

  -En ach, al die moreel verontwaardigde politici, nou, die zijn altijd moreel verontwaardigd.

 2. Beukman

  Het is een rare geschiedenis. Het lijkt erop dat Wassila niet geheel open kaart heeft gespeeld. Ik wens haar veel sterkte.

  1. V.K.

   -@Beuk,precies.

   -Het is inderdaad een rare geschiedenis.Het lijkt erop dat er kamerleden zijn welke niet geheel open kaart spelen.

 3. Wachteres

  Haar overnachtingen [hotel] worden wel betaald en voor bijna 7000 euro in de maand, kun je een leuke vakantie van drie maanden in de USA houden, lijkt me.

  Wordt het geen tijd dat als een politicus zelf ontslag neemt hij/zij geen uitkering krijgt?

  Dat is bij gewone mensen [of moet ik zeggen ‘normale mensen’] toch ook het geval?

 4. DeKadt

  Een ordinaire zakkenvuller. Deze tante is lelijk door het ijs gezakt. Wat een schande dit. Ik mag echt hopen dat dit muisje nog een dikke en lange staart gaat krijgen. Het is opmerkelijk stil bij D66 trouwens… In de mainstream media ook trouwens…

 5. Loki

  Het is heel simpel, juridisch gezien doet die Marokkaanse snol niets verkeerd, het zijn de Tweede Kamerleden zelf die hier iets tegen kunnen doen, namelijk de wet veranderen, alleen lijkt het mij onwaarschijnlijk dat de meerderheid van dit geteisem dit gaat doen.

 6. Seneca

  @Beukman
  Gezien je reactie om haar veel sterkte te wensen, ben ik geneigd te veronderstellen, dat je een deel van haar wachtgeld krijgt toegeschoven. O nee, ik vergis mij, je bent een Gristen met het hart op de juiste plek en het kan je geen reet verdommen dat wij (jij natuurlijk niet want je krijgt betaald) met z’n allen, door zo’n doos met een dubbel paspoort, besodemieterd worden. Ik denk zelfs dat jouw moraal zo mogelijk nog lager is dan van die doos.

  1. Beukman

   Nee @Seneca, ik krijg niet een deel van haar wachtgeld. Nee, Seneca, ik ben geen Gristen. Tot hier je vooroordelen.
   Waarom ik haar dan wél sterkte wens? Omdat ik niemand de lading stront toewens die zij nog over zich heen gaat krijgen. Zoals je uit de reacties alhier kan opmaken, spelen haar geslacht en haar nationaliteit hierbij een grote rol. Opvallend, niet? Oh, je doet er vrolijk aan mee.

   Voor de rest wacht ik met oordelen even af tot het echte verhaal achter haar plotselinge vertrek bekend is. Wat dit over mijn moraal zegt, weet ik niet. Wat jouw reactie over jouw moraal zegt, weet ik wél.

 7. Ni28

  Weer iemand die leeft op kosten van de belastingbetaler. Net zoals bij de mijne of de uwe werkgever zou gebeuren moet zij ontslagen worden. Bij de politici kan werkelijk alles straffeloos doorgaan. Asociale parasiet!

  1. nogmaals

   Ik kan mij voorstellen dat een gewone burger van NL zoiets niet voor elkaar krijgt.
   Als je ontslag neemt, ben je meestal je recht op WW gewoon kwijt, en als je wel recht krijgt op WW, bijv. door onvrijwillig ontslag, zijn er nogal wat beperkende bepalingen.
   Als een gewone burger als vrijwilliger voor privé doeleinden gaat werken, mag je geen belemmeringen opwerpen inzake je beschikbaarheid voor de NL arbeidsmarkt, en vlgs mij doet Hachchi dat wel degelijk.
   Ook denk ik dat de gratis overnachtingen tijdens zo’n “vakantieperiode” moeten worden gewaardeerd op de betreffende economische waarde, en vervolgens in mindering moeten worden gebracht op de uitkering.
   Ben zeer benieuwd hoe dit verder gaat.

   1. Loki

    Dat klopt, dit krijgt een gewone burger ook niet voor elkaar, deze wachtgeldregeling is in het leven geroepen puur voor politici, het is dan ook aan hen om hier verandering in aan te brengen, en wie gelooft dat dit gaat gebeuren is naïef.

 8. Ni28

  Beukman reageert precies zoals onze regering. Geluk toewensen ook nog. Vandaar dat steeds meer troep is in Nederland.

 9. Wim

  Toch heb ik nog steeds het gevoel dat het de piemel in van Pechtholt was en dit uit de hand is gelopen. Denk dat beukman dit de open kaart noemt.

 10. Viertel

  Snap de verontwaardiging. Maar… alle mensen die de kamer verlaten, krijgen een uitkering. Als deze Hatchichi nu geen wachtgeld had gehad, dan wel volgend jaar, als zij niet meer terug gekeerd zou zijn na de verkiezingen. Want reken maar dat zij kort voor haar vertrek te horen heeft gekregen dat verlenging er voor haar niet meer in zat. Wegens vergaand disfunctioneren. Het is onbegrijpelijk dat deze tante op een verkiesbare plaats terecht is kunnen komen. Zelfs een fatsoenlijk afscheidsbriefje schrijven is voor haar teveel gevraagd.

  D66 moet zich schamen dat zulke nitwits op hun kandidatenlijsten staan. Altijd maar weer dat kietelen van de allochtoonse stemmers. Ik mag lijden dat Pechtold volgend jaar bij de Kamerverkiezingen een flinke afstraffing om zijn oren krijgt.

 11. JanKorneeldeWit

  Goh…dat had ik nou noooooit verwacht…..hahahaha uitgekookte d666 taart dat het is!!Ik dacht eigenlijk altijd dat als je vrijwillig stopt met werken, de knikkerregen ook ophoudt…ben ik blij dat ik geen belasting betaal in het losgezongen Nederland. Hahahah folderen voor miep clington whawhawha je moet er maar opkomen, hoe verzin je de stompzinnigheid ….Als ik t koppie bekijk denk ik ook dat mejuffrouwwwww wel wat nuttige hand en span diensten voor ‘kereltje’ heeft verricht en dat dit een soort ‘melkert-move’ is…nepparlement vol met neppolitici en treur- clowns ( zie ‘one-mens-show’ van het lachebekkie M. R. ). En veel geluk wensen?? Nee daar begin ik zeker niet aan!

  1. van Urk

   Toch knap om toch wachtgeld met een bedrag van 6800 euro per maand te krijgen door zelf maar ontslag te gaan nemen vanwege het willen uitdelen van foldertjes . Waarom krijg ik zoiets niet bij de UWV voor elkaar bij zelf ontslag?

 12. Loekie

  Er valt best van wat van zeggen dat er andere regels gelden voor politici, dan voor ons burgers.. Bij nieuwe verkiezingen ben je toch mooi je baan kwijt. In sommige gevallen is je politieke voorkeur een handicap als je opzoek bent naar een nieuwe job.

  Maar helaas dit is het zoveelste voorbeeld wat het aanzien van de politiek ernstig schaadt. Mevrouw is GEKOZEN door het volk voor een periode van vier jaar. Mevrouw de volksvertegenwoordigster laat doelbewust zijn of haar kiezers in de steek. Iets met foldertjes uitdelen in de VS, op kosten van mensen die wellicht zijn of haar stem/ vertrouwen hebben gegeven aan deze , deze wat? (zakkenvuller)

  Mevrouw, maar ook de politiek in het algemeen, neemt een loopje met de democratie. Er zijn mensen in dit land die mevrouw Hiachichi vertrouwen hebben gegeven teneinde zijn of haar geluid te laten horen, mevrouw heeft hier blijkbaar geen boodschap aan…

  De kloof tussen de burger en de politiek is nog nooit zo groot geweest, schuldig is de politiek in het algemeen (niet enkel d66). Wat wij burgers ook vinden/ vragen of stemmen, het maakt geen bal uit. Er wordt voor ons gedacht voor ons burgers, wij leven in een schijndemocratie. En ja, ik ben actief geweest binnen de politiek, op lokaal niveau. Ook daar constateerde ik een patroon van politici, die zichzelf maar wat graag vertegenwoordigen, voor zichzelf..

  Het zou D66 sieren om met een wetsvoorstel te komen om dit soort wantoestanden een halt toe te roepen. U wilt folders lopen in de VS mevrouw Hiachichi, op kosten van mensen die u het vertrouwen hebben gegeven om zijn of haar eigen geluid te laten horen?.

  Mevrouw kent geen schaamte, en is nooit of te nimmer bezig geweest voor de publieke zaak. En ja, ik als eigen ondernemer heb mij op lokaal niveau ingezet voor de publieke zaak (de politiek). Netjes heb ik mijn termijn uitgezeten, immers ik vertegenwoordigde het geluid van mensen, die zich graag lieten vertegenwoordigen door mijn persoon…

  Daarvan was ik mij bewust. “Vrijwillig” viert mevrouw nu vakantie, op kosten van oa mensen die haar het vertrouwen hebben geschonken.

  En dit moet stoppen, kereltje Pechtold….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.