Gemeente Goeree-Overflakkee: “30% minder stembureaus open voor referendum”

Democratie, wat is dat?

Nog meer bewijs dat het politieke establishment er alles aandoet om het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne te saboteren:

Gisteren viel het ons al op dat andere gemeenten min of meer hetzelfde doen door enorm veel stembureaus dicht te houden. Dit omdat de autoriteiten ervan uit zeggen te gaan dat er minder mensen zullen stemmen.

Ja, nogal wiedes als je de stembureaus niet opent.

Het is een grove schande dat dit soort tactieken gebruikt worden om de stem te drukken. En nee, dat zeg ik niet omdat ik keihard tegen het verdrag ben; ik ben er nog steeds over aan het nadenken. Het gaat erom dat een referendum een democratisch proces is en dat het establishment er alles aan lijkt te doen om dat democratische proces de kop in te drukken. Of je nou voor of tegen het verdrag bent, dit soort wangedrag moet je afkeuren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. CJD

  Daarom zei ik ook al in je vorige stuk dat een JA STEM dit wangedrag van de elite beloond net als corruptie binnen het land. Bovendien hoe havikken er ook overna denken kun je democratie een land namelijk niet opleggen. Daar zijn in het verleden vreselijke fouten mee gemaakt maar sommigen lijken niet echt veel te leren van hun fouten. Oekraine heeft idd veel huiswerk doen als het democratie en mensenrechten gaat maar dat moeten ze zelf oplossen. Dit associatieverdrag is zeker niet de oplossing, sterker nog, het beloond corruptie net als de elite die er alles aan doen om de democratische stem te sabboteren.

  Stem daarom NEE op 6 april

 2. CJD

  Ik woon overigens in het buitenland en ik heb gehoord dat het Nederlanders die in het buitenland wonen erg moeilijk wordt gemaakt om te stemmen.

  Hoe dan ook ga ik het wel doen, ook al moet ik daarvoor per vliegtuig terugkomen voor die ene dag

  1. Wachteres

   @CJD, wij hebben de formulieren die nodig waren, aangetekend opgestuurd en nog hadden ze bij mijn echtgenoot wat te zeuren; was niet aangekomen, terwijl we het gezamenlijk in een envelop hadden gedaan.

   1. CJD

    Zonder vervalsing zal het kabinet er niet mee wegkomen en dat weten ze heel goed, Wachteres

 3. Wouters

  Tja… als je echt wilt stemmen, is 1 stembus natuurlijk al voldoende. @CJD komt zelfs teruggevlogen naar Nederland om te stemmen. dan kunnen wij toch ook wel een paar honderd meter verder lopen/fietsen/rijden om te stemmen?

  Afijn, het wordt wel tijd dat we digitaal stemmen eens verder onderzoeken en uitproberen. Dat geneuzel met potloden en gigantische A0 stemformulieren die door speciale origamiegrootmeesters in elkaar worden gedraaid is toch sowieso niet meer van deze tijd.

 4. J.C.

  Ik stel voor dat gemeenten, die nu bij dit referendum een verminderd aantal stemlokalen open stellen, dit aantal bij de volgende verkiezingen (gemeente, provincie, tweede kamer) niet mogen verhogen. De argumenten, die nu gelden voor het verminderen, gelden bij die nadere verkiezingen ook. Ik hoorde gisteren een (vrouwelijke) burgemeester triomfantelijke kwelen, dat die iets grotere afstand tot de gebruikelijke stemlokalen best te overbruggen is. Zoals gezegd, dan geldt dat natuurlijk ook bij de andere verkiezingen…….. Anders moeten we achteraf vaststellen dat je hebt lopen manipuleren en lopen liegen (is tegenwoordig in de Tweede Kamer overigens ook niet meer ongewoon, daar heeft of hebben Tweede Kamerleden met een stalen gezicht lopen liegen tegen de onderzoekscommissie Stiekem).

 5. nick

  Zeer aan te bevelen stuk van notabene jalta, nee niet Jalta maar Bart Schut die zijn kont tegen de krib gooid! En hoe terecht!!
  Lees en je hebt gelijk een dozijn argumenten waarom je never, never, zelfs maar Ja moet denken en zeker moet gaan stemmen en wel een luid en duidelijke NEE!

  klein stukje aangehaald :

  “Want daar gaat het uiteindelijk gewoon om. Het torpederen van het associatieverdrag is zo ongeveer de enige mogelijkheid voor de Nederlandse burger zijn onvrede uit te spreken over de richting die de EU ons langzaam maar zeker op duwt: de afgrond. Ik ben altijd een groot voorstander van Europese eenwording geweest (en ben dat nog steeds), maar dit is niet mijn EU, vriend. In mijn EU beschermt Brussel niet de banken maar de grenzen. In mijn EU is geen plaats voor ongebreidelde uitbreiding naar Oost-Europese fascistoïde maffiastaten. In mijn EU is geen ruimte voor de politieke islam. En al helemaal niet voor de Slager van Ankara.

  en

  “Beste voorstanders, als jullie bereid zijn over toetreding te onderhandelen met een Turkse dictator wiens land voor dik 90 procent in Azië ligt, die zijn eigen bevolking uitmoordt en islamitische terreurbewegingen betaalt, bewapent en bemant, wat hebben jullie dan eigenlijk zo tegen Poetin?”

  https://jalta.nl/column/waarom-ik-op-6-april-nee-ga-stemmen/?a=lXXRGWm9Ykr9xX91NPRzoHVO0shb8Ppf3NZrdBphJe8&b=FAPcRah2SpDO86rZMPU-QFiP9aWZ1FaLe1wC6UjVZ-A

  1. toetssteen

   @Nick
   Schut is een moeilijk te vatten persoonlijkheid. Mag hem wel ofschoon ik het in 50% van de gevallen mordicus oneens me hem ben. Maar dat geeft niet. Het is niet nodig om eensluidend te zijn, wat zou de wereld saai zijn als dat zo was!
   Bleef het maar bij woorden….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.