Heb jij een omvangrijkere kont? Dit is dan wat er met je lichaam gebeurt

Voor veel vrouwen is het hebben van een grote of juist kleine kont in de eerste plaats een zaak van smaak: wat vind je nu precies mooier? Maar de wetenschap onthult het één en ander aan overige feiten over royale achterwerken…

Grote achterwerken zijn tegenwoordig overal. Kim Kardashian en haar al met evenveel rondingen omgeven zussen zijn niet van je beeldscherm af te slaan, maar ook Nicki Minaj en Jennifer Lopez timmeren nog steeds aardig aan de weg.

Wat het precies is met die fascinatie voor grote billen is een onderwerp voor een volgende keer, want hier gaat het over hoe gezond het hebben van een ruim bedeelde kont nu precies is. En wat blijkt er nu, na onderzoek van wetenschappers? Het is eigenlijk best gezond, zo’n grote kont!

Onderzoekers aan de prestigieuze Universiteit van Oxford hebben namelijk ontdekt dat vrouwen met een groot achterwerk gemiddeld genomen niet alleen slimmer zijn dan hun evenknieën met bescheidenere bilpartijen, maar ook dat ze veel minder snel last hebben van chronische ziekten.

Wetenschapper Konstantinos Manolopoulos leidde het onderzoek en legt uit:

“Het idee is dat de verdeling van vet over het lichaam belangrijk is voor de gezondheid, is al een tijdje bekend. Het is echter pas recent duidelijk geworden dat vet op de dijen en grote heupen een teken zijn van een gezond lichaam; lagergelegen lichaamsvet is beschermend van aard.”

Het goede nieuws gaat nog verder, want het onderzoek toonde ook aan dat grotere billen ook leiden tot gezondere kinderen. In de ruimbedeelde billen van een vrouw zitten namelijk een hoop omega 3 vetzuren. Deze zijn verantwoordelijk voor een normale en goede ontwikkeling van de hersenen van een baby.

Weet dus dat Sir Mix-a-Lot geen onzin verkondigde toen hij zo’n 25 jaar geleden verklaarde ‘I like big butts and I cannot lie‘. Vrouwen met een grote kont: jullie hebben goede reden om blij te zijn met jullie lichaam! Slimmere kinderen én een betere gezondheid… wie wil dat nu niet?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Nkosi_Kwesi


  dus ehnem,
  met een titel als
  “Heb jij een omvangrijkere kont? Dit is dan wat er met je lichaam gebeurt”

  verwacht je een foto met een dame die een beetje een bips heeft
  deze tante moet haar bil zoeken
  want ze heeft hem niet bij zich

 2. V.K.

  -Ha ha, zit nu al een tijdje tegen die opvallende foto van een stel bruine benen en lekkere geel strak gestoffeerde kont aan te kijken zonder het achterliggende verhaal te lezen.
  -Tim begrijpt als geen ander dat een zorgvudig gekozen foto onontberlijk is, wil je je als redacteur van de DDS van de rest onderscheiden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.