Het wordt steeds onveiliger voor christelijke immigranten in opvangcentra. 'De oplossing'? Een paar folders over godsdienstvrijheid

Geen categoriefeb 20 2016, 17:00
"Sterf, christenhond!"
De christelijke stichting Gave zegt dat christelijke immigranten zich steeds onveiliger voelen in opvangcentra. De reden zal niemand verbazen: islamitische immigranten hebben weinig tolerantie voor niet-moslims, en zeker als die niet-moslims in het verleden het islamitische geloof wél aanhingen maar ondertussen niet-gelovig zijn geworden of zich bekeerd hebben. Met name dat laatste gebeurt steeds vaker, met moslims uit het Midden-Oosten die zich bekeren tot het christendom.
Marco Vos van stichting Gave legt uit in De Telegraaf:

"De cultuur van mensen die komen staat ver af van de onze. Hier kan iemand van geloof veranderen zonder vermoord te worden."

Blijkbaar begrijpen niet alle immigranten dat.
Dat is zorgwekkend, maar het allerergste is wat de stichting daar, samen met de overheid, aan denkt te doen: ze gaan folders uitdelen onder immigranten.
Jawel: folders over de godsdienstvrijheid.

"In de folder willen we duidelijk maken wat vrijheid van geloof betekent. Mensen die naar een moskee willen mogen dat, iemand mag stoppen met geloven en een moslim kan zich bekeren tot het christendom. Het is belangrijk dat we daar duidelijk over zijn. De meeste vluchtelingen willen dat ook graag."

De meeste vluchtelingen willen dat ook graag? Als ze niet weten dat er hier godsdienstvrijheid heerst, waarom zijn ze hier dan eigenlijk naar toe gekomen? Zijn ze zo ongelooflijk achterlijk dat ze niet eens weten naar welk land ze komen en welke regels daar gelden?
https://twitter.com/gertjansegers/status/700992837085749248
Daar komt nog eens bij dat christelijke migranten zich niet onveilig voelen omdat islamitische immigranten denken dat de staat de doodstraf eist tegen mensen die zich bekeren, maar omdat die moslims zelf vinden dat dit een gepaste straf is. En daarbij baseren ze zich op belangrijke en invloedrijke schrijfsels in hun religie. Sterker nog, volgens de Sharia -- die door veel moslims gesteund wordt -- is de doodstraf een verplichte bestraffing voor een ieder die zich afwent van de islam.
Ongelooflijk genoeg zegt de ChristenUnie -- een partij die zich zogenaamd hard maakt voor christenen -- blij te zijn met de folderactie. Kamerlid Joel Voordewind legt uit:

"Nu moet deze ook echt breed verspreid worden door het COA. Er moeten nog verdere acties genomen worden, maar dit is een goede eerste stap."

Opmerkelijk omdat hij vervolgens zelf vertelt dat dat problemen bijzonder groot zijn:

"Als ik een opvang bezoek en zeg dat ik van CU ben, durven ze vaak niks te zeggen omdat ze bang zijn bedreigd te worden als ze zich bekend maken. Pas bij de uitgang word ik stiekem aangeklampt. Laatst was er een mes met een briefje gevonden met daarop ‘sterf christenhond’. Maar ja, dan worden de daders weer niet gevonden."

En hij denkt dat een folder over de godsdienstvrijheid daar iets aan verandert?
Het is werkelijk ongelooflijk dat politici weg blijven kijken. Ieder mens met gezond verstand begrijpt dat dit een belangrijk cultureel en religieus probleem is en dat een paar folders daar geen enkele impact op zullen hebben. Jammer genoeg zijn dat soort mensen -- met gezond verstand -- helaas moeilijk te vinden in het Haagse.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten