Het wordt steeds onveiliger voor christelijke immigranten in opvangcentra. ‘De oplossing’? Een paar folders over godsdienstvrijheid

“Sterf, christenhond!”

De christelijke stichting Gave zegt dat christelijke immigranten zich steeds onveiliger voelen in opvangcentra. De reden zal niemand verbazen: islamitische immigranten hebben weinig tolerantie voor niet-moslims, en zeker als die niet-moslims in het verleden het islamitische geloof wél aanhingen maar ondertussen niet-gelovig zijn geworden of zich bekeerd hebben. Met name dat laatste gebeurt steeds vaker, met moslims uit het Midden-Oosten die zich bekeren tot het christendom.

Marco Vos van stichting Gave legt uit in De Telegraaf:

“De cultuur van mensen die komen staat ver af van de onze. Hier kan iemand van geloof veranderen zonder vermoord te worden.”

Blijkbaar begrijpen niet alle immigranten dat.

Dat is zorgwekkend, maar het allerergste is wat de stichting daar, samen met de overheid, aan denkt te doen: ze gaan folders uitdelen onder immigranten.

Jawel: folders over de godsdienstvrijheid.

“In de folder willen we duidelijk maken wat vrijheid van geloof betekent. Mensen die naar een moskee willen mogen dat, iemand mag stoppen met geloven en een moslim kan zich bekeren tot het christendom. Het is belangrijk dat we daar duidelijk over zijn. De meeste vluchtelingen willen dat ook graag.”

De meeste vluchtelingen willen dat ook graag? Als ze niet weten dat er hier godsdienstvrijheid heerst, waarom zijn ze hier dan eigenlijk naar toe gekomen? Zijn ze zo ongelooflijk achterlijk dat ze niet eens weten naar welk land ze komen en welke regels daar gelden?

Daar komt nog eens bij dat christelijke migranten zich niet onveilig voelen omdat islamitische immigranten denken dat de staat de doodstraf eist tegen mensen die zich bekeren, maar omdat die moslims zelf vinden dat dit een gepaste straf is. En daarbij baseren ze zich op belangrijke en invloedrijke schrijfsels in hun religie. Sterker nog, volgens de Sharia — die door veel moslims gesteund wordt — is de doodstraf een verplichte bestraffing voor een ieder die zich afwent van de islam.

Ongelooflijk genoeg zegt de ChristenUnie — een partij die zich zogenaamd hard maakt voor christenen — blij te zijn met de folderactie. Kamerlid Joel Voordewind legt uit:

“Nu moet deze ook echt breed verspreid worden door het COA. Er moeten nog verdere acties genomen worden, maar dit is een goede eerste stap.”

Opmerkelijk omdat hij vervolgens zelf vertelt dat dat problemen bijzonder groot zijn:

“Als ik een opvang bezoek en zeg dat ik van CU ben, durven ze vaak niks te zeggen omdat ze bang zijn bedreigd te worden als ze zich bekend maken. Pas bij de uitgang word ik stiekem aangeklampt. Laatst was er een mes met een briefje gevonden met daarop ‘sterf christenhond’. Maar ja, dan worden de daders weer niet gevonden.”

En hij denkt dat een folder over de godsdienstvrijheid daar iets aan verandert?

Het is werkelijk ongelooflijk dat politici weg blijven kijken. Ieder mens met gezond verstand begrijpt dat dit een belangrijk cultureel en religieus probleem is en dat een paar folders daar geen enkele impact op zullen hebben. Jammer genoeg zijn dat soort mensen — met gezond verstand — helaas moeilijk te vinden in het Haagse.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ni28

  Helaas zullen foldertjes weinig helpen bij mensen die 600 jaar goede ontwikkeling missen. Naïviteit wordt onze ondergang want vrijheid van meningsuiting wordt door de moslims niet gedeeld. Ook de deling tussen staat en religie is hun onbekend en onbegrijpelijk.

 2. V.K.

  -Welkom in Holland, voor elk probleem hebben we wel een folder.

  -En och ja,uiteraard zet ‘flauwekul’ christen Voordewind vraagtekens bij de invulling van het van scholen om te toveren tot heropvoedings inrichtingen.

  http://goo.gl/4G2ZuK

 3. toetssteen

  Moeten vluchten wegens vervolging en dan hier geconfronteerd worden met dezelfde lui als waar je de benen voor nam. Gaat goed met het Westen…….

  Mijn mening, elkeen die deze mensen, maar ook holebi’s, Joden en niet gelovigen bedreigen, een enkeltje naar om het even waar! Misschien kan Putin een stukje Siberië beschikbaar stellen ergens in de perma frost. (indien het land van herkomst de belagers niet terug wenst te hebben). Betalen wij de Iwans wel die zorgen dat ze ijs blijven bikken.

 4. van Urk

  Het is uitermate treurig. christenen(net als homo,s, vrouwen en hulpverleners trouwens) houden hun mond uit angst voor die dreigementen van de bedreigers en aanvallers. Dit is gewoon de norm in AZC,s, “maar scheiden moeten we niet willen” omdat de PvdA en zijn naieve wereldbeeld het lollig vind de veiligheid van christenen en homo,s op het spel te zetten als sociale experiment omdat zij zichzelf graag wijsmaken dat moslims van die tolerante kanjers zijn. triest hoor.

  1. van Urk

   Maar ja, er wordt ook voor mindere zaken een heel ophef gemaakt door moslimmannen waardoor ze zelfs ook hier voor op de vuist moeten gaan. In het Vlaamse asielcentrum van Leopoldsburg vond gistermiddag een vechtpartij plaats tussen Syriers, Irakezen en Afghanen om een Syrisch meisje in het kamp dat te “westers” was gekleed en geen hoofddoek droeg. Staatssecretaris voor Asiel en immigratie Theo Francken vindt het ontoelaatbaar dat het meisje is aangesproken op haar westerse kledij en het niet dragen van een hoofddoek. “Zij komen naar hier en zijn hier te gast. Wij niet bij hen. Zij moeten zich aanpassen aan onze regels”. aldus de heer Theo Francken. Er zullen dus nog vele folders ingezet moeten gaan worden.

 5. nogmaals

  Michael eindigt zijn (goede!) column met de woorden: “…Jammer genoeg zijn dat soort mensen — politici met gezond verstand — helaas moeilijk te vinden in het Haagse….”

  Gelukkig weten miljoenen mensen intussen Wilders te vinden.

 6. zomaar

  het wordt steeds gekker , en gevaarlijker dankzij de doctrine islam .

  ook in ons land , buigt men de wet richting sharia , en dus de willekeur van de islam .

  een varkensmuts mag niet !!. blijkt een overtreding te zijn , een alles verhullend gewaad mag weer wel , dit is namelijk door de islam toegestaan (verplicht)!, en onze wetgevers buigen en hebben mee gebogen richting mekka (islam), om de in hun ogen verrijkers te plezieren .

  ach tja ooit ging het spaarvarken er aan !!, het paste volgens onze wetgevers niet binnen hun maakbare islamitische samenleving .

 7. zomaar

  enzo zal ook ons christelijke geloof of roots , het Jood zijn , (hier zie ik de gelijkenis met de , door links verfoeide nazi’s !, toch nu door links op handen gedragen moslims ), het homo of lesbies zijn , verboden worden !, toch de pedofiel daarentegen op handen word gedragen door links Nederland en de moslim populatie , al hier .

  en toch blijft men halsstarrig spreken dat onze samenleving verrijkt wordt en is geworden door de islam .

  1. nogmaals

   Ik (en vele anderen) heb het al vaker gezegd: de verrijking heeft uitsluitend betrekking op de zeer vele graaiers (m/v) in de politiek en hun vrindjes in de zieligheidsindustrie.
   Er is slechts 1 grote politieke partij die al 10 jaar lang niet meedoet aan deze verrijking!

 8. monach

  En verwacht nu maar niet dat programma’s als Eenvandaag of Nieuwsuur, naar aanleiding van bedreigingen richting de christenen, voor een reportage naar een asielzoekerscentrum afreizen.

  Want dat zetels voor Wilders kunnen opleveren en dat wil het linkse media-bolwerk niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.