Jongen ontvoert zijn ex-vriendin. Dan gebruikt de politie een handige iPhone app om haar te bevrijden

Een jongen van achttien jaar oud is gearresteerd nadat hij zijn ex-vriendin ontvoerde.

De jongeman uit de Amerikaanse staat Pennsylvania werd uiteindelijk gepakt met dank aan de ‘Find My iPhone’ app van de moeder van het meisje.

Het meisje — die, hoewel ze nog jong is, een kind heeft met de jongen — werd ontvoerd toen ze op kwam dagen voor een afspraak met haar ex. De twee zouden het hebben over de voogdij van een kind. Toen ze op hem afliep pakte haar ex haar, bond hij haar handen en voeten vast, en plakte hij tape over haar mond. Vervolgens gooide hij de moeder van zijn kind in zijn auto en reed hij weg.

Gelukkig was de jonge vrouw in staat om snel een sms te sturen naar haar moeder, die vervolgens de politie inschakelde.

Normaal gesproken is het erg lastig om een ontvoerd person te vinden, maar dit keer werd de politie geholpen door… een iPhone app. Via de Find My iPhone app kwamen ze erachter dat ze in een McDonalds was in Milesburg. Dat betekent dat haar ex haar meer dan 200 kilometer mee had genomen.

Natuurlijk kwam de lokale politie meteen in actie waarna de dader opgepakt kon worden, en het arme meisje bevrijd en herenigd werd met haar familie.

De dader, Joseph Boller, wordt vervolgd voor ontvoering en een scala aan andere misdrijven. Hij zal op 24 februari terechtstaan.

Hoewel dit verhaal natuurlijk in principe heel negatief is, is het fantastisch dat het meisje uiteindelijk gered is… en de manier waarop is zo mogelijk nog beter. Je ziet: de technologie staat tegenwoordig voor niets.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.