Jongetje loopt naar de rand van het dak. Dan vraagt z’n vader hem om te springen…

Angstaanjagende beelden van een peuter die zich van een dak laat vallen. 

Een nieuwe video waarin een vader zijn zoontje vraagt om van het dak te springen is opgedoken, en talloze mensen schrokken zich al het leplazarus:

Wie de vader en het zoontje zijn is niet helemaal duidelijk, maar wat we wel weten is dat de scène zich afspeelt ergens in het Midden-Oosten. Hoe dan ook vragen veel mensen hoe het bestáát dat je zulke gevaarlijke suggesties geeft aan je eigen kind. Wat nu als het kind op een rare manier was gesprongen waardoor die vader ‘m niet had kunnen vangen. Wat nu als de vader had misgegrepen en het kind op de keiharde ondergrond was gekletterd?

Alhoewel alles veilig afloopt, is de vraag toch wel heel duidelijk aanwezig: wat als dit nu géén positief einde had gehad? Wat dan?

Maar tegelijkertijd weten we niet om wat voor omstandigheden het hier gaat. We zien de peuter en zijn vader duidelijk in een gebouw dat nog het meeste weg heeft van een ruïne. Is het oorlog daar waar het jongetje zichzelf in een vrije val naar beneden stort? Misschien is dit Raqqa? Misschien was dit wel de snelste manier voor zowel vader als zoon om zichzelf zo snel mogelijk in veiligheid te brengen.

Wie zal het zeggen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.