Mitt Romney opent de aanval op vulgaire barbaar Donald Trump

Mitt Romney, die in 2012 de officiële presidentskandidaat was van de Republikeinse Partij, is duidelijk niet te spreken over het succes van Donald Trump.

En neem hem dat eens kwalijk. Trump is immers niet alleen niet-conservatief (hij is voor een grote overheid, voor ObamaCare, tegen vrij wapenbezit, heeft Democraten zijn hele leven lang gesteund), maar ook nog eens een bijzonder vulgaire man met waardeloze manieren. Zo noemt hij zijn partijgenoten regelmatig “leugenaars” (terwijl ze helemaal niet liegen) en “honden,” en zet hij kritische vrouwen weg als domme koeien en domme bimbo’s.

Romney — die weliswaar in 2012 verloor van Barack Obama, maar wel degelijk een bijzonder nette, vriendelijke man is — heeft er duidelijk geen zin in dat die Trump binnenkort de officiële leider wordt van de Republikeinse Partij.

En dus opent hij het offensief.

Hoe? Door gisteren langs te gaan bij een populair tv-programma om daar te vertellen dat Trump ernstig in de problemen komt als hij zijn belastinggegevens vrijgeeft (wat gebruikelijk is voor presidentskandidaten).

Volgens Romney zit daar namelijk een “bombshell” in. Hoewel hij niet zegt wat die bombshell volgens hem precies is geeft hij wel enkele opties. Romney kennende is het niet één, maar allemaal:

“Hij is lang niet zo rijk als hij pretendeert te zijn of hij heeft niet eens bijna de belasting betaalt die zo’n rijk iemand zou moeten betalen, of misschien heeft hij helemaal geen geld gegeven aan veteranen en gehandicapten terwijl hij beweert dat hij dat wel gedaan heeft.”

Met name het eerste punt is van belang. Trump zegt namelijk overal en nergens dat hij 10 miljard dollar waard is. Ja, ja, hij is echt superrijk! Een echte winnaar! Niemand die aan hem kan tippen!

Maar wat als hij lang niet zoveel geld heeft? En wat als hij daarnaast nog eens bijzonder hoge schulden heeft? Zo liet Team Cruz al weten dat Trump minimaal $400 miljoen aan schulden heeft uitstaan, en mogelijk significant meer dan dat. Dat zou duidelijk moeten worden uit zijn belastinggegevens.

Donald Trump is duidelijk niet blij met deze kritiek, waarschijnlijk omdat hij weet dat het wel degelijk gevoelig ligt:

Het enige nadeel? Trumps harde achterban is totaal niet rationeel. Ze roepen maar wat. Ze zijn boos, en Trump is hun Messias. Dieptriest, maar hij kan niets zeggen of doen dat ze niet met de mantel der liefde bedekken.

Maar er zijn ook nog andere kiezers; mensen die nog niet weten voor wie ze willen stemmen. En als zij geloven dat Trump hierover liegt — over zijn belangrijkste ‘kracht,’ in zijn eigen ogen tenminste — is er een kans dat ze zich van hem afwenden.

Dat hoopt Romney tenminste, en ik kan het daar alleen maar mee eens zijn. Trump is een vreselijke man, een vreselijke kandidaat, en niet eens conservatief. Hij is keihard links, alleen wat immigratie betreft is hij enigszins rechts te noemen, en zelfs dan niet echt: hij zegt namelijk dat hij illegale immigranten wil deporteren, maar ook dat ze daarna vooraan in de rij van wannabe immigranten kunnen gaan staan en dus meteen weer terug mogen komen, maar dan op legale wijze.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Wouters

  “Het enige nadeel? Trumps harde achterban is totaal niet rationeel. Ze roepen maar wat. Ze zijn boos, en Trump is hun Messias. Dieptriest, maar hij kan niets zeggen of doen dat ze niet met de mantel der liefde bedekken.”

  Zo, dat klinkt herkenbaar. Je hoeft maar een naam te vervangen en je hebt het over de Nederlandse politiek.

 2. Geah

  Hoe meer de Washington-elite op Trump trappen…hoe beter zijn kansen op “Het Witte Huis” zijn…….Allemaal reclame voor Trump die het op eigen kracht moet doen zonder sponsors…….Zijn uitspraken zijn fantastisch…

 3. Ni28

  Misschien is een sociale Republikein beter op zijn plaats dan een sociale democraat. Dingen bij naam noemen vinden veel mensen niet leuk. Vulgair is hij wel maar barbaar niet.

  1. Beukman

   Trump wil waterboarding weer invoeren, “and if it doesn’t work, they deserve it anyway”. Met “they” bedoelt hij dus ook de vele onschuldigen die het slachtoffer zijn geworden van deze marteltechnniek.
   Ook wil hij familieleden van Daesh-strijders uitroeien. Gewoon, omdat het kan.
   Ja hoor, Trump is een barbaar.

   1. nogmaals

    Als ik die levensgevaarlijke, schofterige, islamitische terroristenbende bedoel, heb ik het voor ieders duidelijkheid over ISIS, maar beukman met zijn policor newspeak heeft het liever over Daesh om elke associatie met islam kwijt te spelen. Zijn hoofdlettergebruik zal wel op een soort eerbied/ondedanigheid duiden.

    1. Beukman

     De jongens van Daesh hebben zelf een vreselijke pleurishekel aan deze benaming, @nogmaar. Van iedereen die “Daesh” zegt, hakken ze de kop af of snijden ze de tong eruit. Het is interessant dat jij bezwaar maakt tegen het gebruik van die ene benaming waarvan ze ziedend worden. Alsof je ze wil appeasen.

   2. Houtlijm

    Beter nog een barbaar aan het roer dan een volstrekt onbetrouwbare slang die over lijken gaat, in talloze frauduleuze affaires is verwikkeld, de motor achter de val van Libië is geweest en zelfs door de Azijnbode als politicus te licht wordt bevonden: http://www.volkskrant.nl/opinie/je-komt-er-niet-met-alleen-gevierde-vrouw-zijn~a4251162/ . Dan stel je dus echt helemaal niks voor, hooguit in zwaar negavtieve zin.

    1. Beukman

     Dat denk ik niet, @Lijm.

     1. Houtlijm

      Briljant antwoord!

 4. J.C.

  @Wouters,

  Was mij inderdaad ook opgevallen. De vileine opmerkingen, die Romney hier maakt, herken ik ook in de Nederlandse situatie, bij Rutte II, de 138 (150 -/- 12 Tweede Kamerleden) en de MSM.

  Voorbeelden: Van der Staaij (SGP) “noemt u eens 1 christelijke norm of waarde”; Tan (RTL) “hoe kunt u vrienden zijn met het Front National?”; Kuzu (Denk) “de heer Wilders begint steeds meer op Hitler te lijken”; en vul verder maar aan.

  Ik zie het overigens wel als een paniekreactie van policor Nederland, omdat ook zij (net als de policor Republikeinen in de USA ) de grip op hun oorspronkelijke achterban beginnen te verliezen (eigenlijk al verloren zijn).

 5. nick

  Dit is ook waar! Wij menen te weten hoe men in Amerika denkt maar Amerika is geen Europa! Men is allang klar met Obama en consorten. We zullen en afwachten en zien…

  Here’s Why Donald Trump Will Be The Next US President

  Let’s face it : Donald Trump doesn’t NEED to be a politician. Like him or hate him he is clearly a very successful man and has everything he wants. Of all the candidates, he is the only one that stands to reduce his quality of life by running to be the next US president. Alongside self funding, this clear fact gives him a YUUGE advantage over his rivals that they can believe : he truly DOES just want to Make America Great Again.
  You will never see Donald Trump playing the politically correct game, he says exactly what many voters are thinking. He’s awakened the American public to the fact that political correctness is actually destroying some aspects of a healthy, vibrant society by attempting to shut down debate on the important issues such as immigration. Every time The Donald says something politically incorrect (such as banning all Muslims), he gets worldwide media exposure, and his lead shoots up. This is clearly not an accident!

  He has burst onto the scene at a critical juncture. This election is probably the most important US election in decades and will decide the fate of the USA for decades to come. Based on what we’ve seen so far, the population has had ENOUGH and does not want more of the same. By this time next year, we may very well see Trump seated in the White House and the beginnings of the wall…To the applause, love and enthusiasm of the US population.

  http://dailyedition.press/heres-why-donald-trump-will-be-the-next-us-president/4/

 6. Nicky

  “Romney —… wel degelijk een bijzonder nette, vriendelijke man..”

  Adolf Hitler; een bijzondere aardige man, gek op kinderen.
  Rutte, een geestige poppenkast speler met een gulle lach.

  Ach ja, de bekende demonisering van de positieve Toekomst van de USA, en het bekende opervlakkige geleuter van een verworden soort viva blaadje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.