Scholier is aan het stikken en lijkt het niet te halen. Dan komt deze autistische jongen in actie

En daarom wordt hij beloond met de titel “meest inspirerend inwoner.”

Brandon William is een 13-jarige jongen uit Amerika. Hoewel het leven altijd moeilijk is voor tieners — pubers — is dat in Brandons geval nog veel meer het geval. Hij is namelijk autistisch.

Autistische jongeren worden vaak niet al te aardig behandeld door leeftijdgenoten die hen maar ‘raar’ vinden. Dat is niet alleen onjuist, maar ook nog eens belachelijk: mensen met autisme zijn vaak de aardigste mensen die je maar kunt vinden. En nog behulpzaam ook.

Dat bewees Brandon onlangs toen een medescholier aan het stikken was. Hoewel iedereen hulpeloos toekeek kwam hij namelijk in actie. Hij rende erop af en voerde de heimlichmanoeuvre uit.

Het gevolg?

De scholier overleefde het en Brandon werd een echte held.

Geen wonder dus dat zijn lokale krant hem nu benoemd heeft tot “Meest Inspirerend Inwoner.” Hij liet daarbij iemand achter zich die uit een come ontwaakt was en nu weer helemaal gezond is én een man die erom bekendstaat dat hij anderen — met name armen — altijd helpt.

Hoewel die andere twee kandidaten natuurlijk ook recht hadden op die titel is het onwijs mooi dat Brandon er uiteindelijk toch mee aan de haal ging. Zet zo’n jongen maar eens in het zonnetje: hij bewijst namelijk dat mensen met autisme net zoveel waard zijn als ‘gewone’ mensen. En soms zelfs veel meer!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.