Valentijnsdag is er voor iedereen. Zélfs voor deze eenzame ijsbeer

Geen categoriefeb 14 2016, 11:00
Vandaag is het Valentijn: de internationale dag van de liefde. En dat geldt zeker niet alleen voor mensen, maar ook voor ijsberen!
Wie heeft er ooit gezegd dat Valentijnsdag alleen gevierd mag worden door mensen? Kali de ijsbeer heeft óók recht op liefde, of niet soms? Nou, de dierentuin waar de witte poolbeer verblijft vond gelukkig van wel.. en dus hadden ze voor het winterdier een overheerlijke lekkernij klaargezet die de hormonen wel aan het gieren moet krijgen: een groot roze hart.
De ijsbeer heeft er een flinke kluif aan: het dier zelf weegt 450 kg, en zijn lekkernij 92. Ruim eenvijfde van zijn lichaamsgewicht, dat is smullen geblazen voor Kali.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/02/Kali-the-polar-bear-with-heart-shaped-ice-treat-at-Saint-Louis-Zoo.mp4"][/video]
Z'n roze hart bestaat overigens niet uit chocolade, maar uit makreel, appels en lode. Dat laatste is een vis die rondzwemt in de Barentszee, het natuurlijke habitat van de ijsbeer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten