Als kinderen kregen ze allebei kanker. Nu gaan ze als geliefden een lang en gelukkig leven tegemoet

Het leven gaat lang niet altijd over rozen, en dat is iets waar deze twee jonge mensen alles vanaf weten. Maar ze weten óók dat er voor iedereen hoop is.

Toen Kayleigh Caruana 13 jaar was, stortte haar wereld in. Ze werd gediagnosticeerd met botkanker, en moest voor jaren verschrikkelijke therapie ondergaan.

242dfe898119e525dd0f988a72ef3d14ddd3bd98-1458801191-56f38a27-620x348

Yandrick Cassar was 15 jaar toen bij hem een agressieve vorm van neuskanker werd geconstateerd, en ook Yandrick moest agressieve chemotherapie ondergaan. Dat was heel zwaar voor de jongen, want hij was op weg een profvoetballer te worden:

“Mijn hart was gebroken. Ik zag al mijn voetbaldromen ineenstorten.”

De kanker maakte Yandrick te zwak om te lopen, maar toen de chemotherapie was afgerond is hij meteen begonnen met trainen, en werd weer goed genoeg om mee te spelen. De jongen merkt op “ongelofelijk gelukkig te zijn,” en speelt nu – als 17-jarige – bij de profclub Zejtun FC. Ooit wil hij bij een grote club in Spanje of Italië spelen!

yandrick

Maar Yandrick is nog om een andere reden heel erg blij, want hij is smoorverliefd op de 18-jarige Kayleigh, die ook de kanker heeft overwonnen. Ze is nog steeds een beetje perplex van alles, want door de ziekte te overleven werden de twee hele goede vrienden. En toen schraapte Yandrick z’n moed bij elkaar om Kayleigh mee uit te vragen… Kayleigh:

“Ik had dat nooit verwacht! Het was het allerlaatste waarmee ik dacht dat hij zou komen toen hij me zei dat hij iets belangrijks te vertellen had.”

kayleigh

Yandrick, echter, was vastberaden:

“Ik begon steeds meer te beseffen dat zij de ware was voor mij.”

handenineen

Nu ze allebei weer gezond zijn, zijn ze aan het dromen over een toekomst samen. Alhoewel Yandrick inmiddels een bescheiden profvoetballer is, heeft hij z’n studie niet verlaten. Hij en Kayleigh willen allebei verplegers worden in een kankerziekenhuis, en ook hopen ze ooit nog samen de wereld over te reizen.

Ze kijken samen optimistisch op het leven:

“Als we ergens zin in hebben, dan doen we het gewoon. We zijn hier nu en vandaag: niemand weet wat morgen zal gebeuren, nietwaar?”

En wie kan ze ongelijk geven? Ze versloegen samen kanker: ze kunnen de wereld aan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.