Beschamend: zelfs PvdA stemt tegen ‘luchtbrugplan’ Samson

Steun voor het plan voor een luchtbrug van Turkije naar Europa is ver te zoeken voor Samson.

Vanmorgen presenteerde PvdA’er Diederik Samson een plan dat meteen op veel kritiek kon rekenen. Premier Rutte zal maandag afreizen naar Brussel voor een EU-top met Turkije over de voortslepende migrantencrisis, en van Samson moest hij daar een boodschap gaan verkondigen. De boodschap: Europa moet een luchtbrug opstellen om migranten van Turkije naar Europa te vliegen. Inderdaad: in plaats van dat we migranten terugvliegen naar veilige landen, zouden we ze hierheen moeten halen. “Waarom die mensen zo lang laten lopen, als we ze ook gewoon hierheen kunnen vliegen?” moet Samson gedacht hebben.

Gelukkig is dit plan een snelle dood gestorven. Deze dood was echter niet pijnloos. GroenLinks, D66, ChristenUnie en Kuzu/Öztürk stemden voor het voorstel. De afwezigheid in dit lijstje van Samsons eigen partij, de PvdA, is uitermate pijnlijk voor de politicus. Hij lijkt zelfs zijn eigen partij niet meer voor het karretje van zijn onrealistische plannen te kunnen spannen. Om de pijn een beetje te verlichten, diende de partij nog wel een nieuwe, minimalistische versie van dit plan in. Van een luchtbrug wordt echter allang niet meer gesproken: er wordt alleen een betekenisloze oproep gedaan om maandag tot “een evenwichtig akkoord met Turkije” te komen. Wat dat precies inhoudt, weet de PvdA zelf ook niet. De oproep zou zo breed geformuleerd zijn, om zo ruimte te laten voor een eigen interpretatie en invulling tijdens de top. Oftewel, nogmaals: betekenisloos en hol. Hoewel dat waarschijnlijk goed zal aansluiten bij eventuele afspraken die maandag gemaakt zullen worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. CJD

  Deze man is onderhand een karikatuur van Nederland en sterker nog, zijn eigen partij aan het worden. Weg met deze politieke lichtgewicht!

  1. ceteris paribus

   @CJD, een beetje beter opletten en je realiseren dat de artikelen van DDS soms een ietsiepietsie gekleurd zijn.

  2. Wim

   Laat maar lekker zitten ,een betere kun je niet hebben om de PVDA voor goed van het toneel te laten verdwijnen.

 2. ceteris paribus

  Dit is een misverstand. De PvdA wilde Rutte met een meerderheidsstandpunt naar Brussel sturen en diende een subtiel afgezwakte motie in die ook de VVD kon steunen. Politiek slim.

 3. Wachteres

  http://www.geennieuws.com/2016/03/directeur-duitse-aivd-waarschuwt-voor-burgeroorlog/

  Directeur Duitse ‘AIVD ‘ waarschuwt voor burgeroorlog

  “De directeur van de Bundesverfassungsschutz, het Duitse equivalent van onze AIVD, Hans -Georg Maaszen , waarschuwt in een onlangs gepubliceerde redevoering voor een ongecontroleerde toevloed van asieleisers, die zorgen voor onrust bij de burgers, de vergrote kans op aanslagen, rellen , extremisme en daarmee de kans op kleine lokale gevallen van een ‘burgeroorlog ‘. Wij hebben een aantal ‘highlights’ uit zijn rede voor u op een rij gezet.

  Duitsland staat aan de vooravond van een tot nu toe nooit gekende radicalisering, mede veroorzaakt door de onverantwoordelijke vreemdelingenpolitiek van bondskanselier Merkel en Maaszen ziet de toekomst somber in. Duitsland is als economische motor van de EU een magneet voor ‘vluchtelingen ‘of zij die een betere toekomst zoeken en de 1.1 miljoen nieuw in ons land aangekomen mensen vormen een toenemend veiligheidsrisico voor ons land. Deze trend zal zich in 2016 voortzetten!

  De plegers van de aanslag in Parijs zijn als vluchteling geregistreerd en komend uit Syrië zijn zij door Griekenland en de Balkan naar Frankrijk gereisd en ontvingen met vervalste reisdocumenten een asielzoekersstatus. Het is ondanks onze beperkte mogelijkheden om te infiltreren in deze stroom van ongewenste nieuwkomers praktisch onmogelijk uiteindelijk een aanslag te voorkomen.

  Dagelijks ontvangen wij VIER concrete aanwijzingen voor een terreuraanslag, die wij na moeten trekken. Er zijn inmiddels naar schatting 800 jongelui uit Duitsland naar Syrië gereisd om zich aan te sluiten bij de ISIS en daarvan zijn er naar ons weten 260 teruggekomen. Wij denken dat er momenteel in Duitsland 8.300 Salafisten woonachtig zijn en deze alle in de gaten te houden is een onmogelijke taak”.

  Van de tot nu toe binnengekomen ‘vluchtelingen’ zijn er naar schatting 300 Jihadisten, waarbij in 2/3 van deze gevallen er concrete aanwijzingen zijn, dat zij contact onderhouden met de ISIS. 70 procent van de afgelopen jaar in Duitsland aangekomen ‘vluchtelingen’ hadden geen geldige reisdocumenten en weten wij niet precies waar zij vandaan zijn gekomen.

  Islamitische hulporganisaties, d.w.z. organisaties die zich daarvoor uitgeven, benaderen de opvangplaatsen van vluchtelingen, bieden deze kleding en voedsel aan en trachten op deze wijze een radicalisering op gang te brengen”.

  Dit staat ons ook te wachten en onze regering – Samson voorop – beseffen blijkbaar – ondanks alle waarschuwingen – totaal niet waar zij mee bezig zijn. Of zij beseffen het wel ….

  Alleen al in Europa zijn minstens 10.000 ‘vluchtelingen’, mannen en jongens, spoorloos verdwenen, van wie de politie vermoedt dat zij in handen zijn gekomen van de criminaliteit.

  Wat wij weten, weten onze regering en de EU ook. Op een dergelijk gedrag is maar één antwoord mogelijk:

  Regeringsleiders die zich zonder enige vorm van verantwoordelijkheidsbesef ten opzichte van hun volk gedragen, moeten aftreden en mogen hun gerechte straf niet ontgaan.

  1. sarko

   @Andijvie/poldi /vanoldebarnevelt

   Toch nog een podium gevonden 🙂
   Bingo is ook niet alles….

 4. josef kuijpers

  De politiek is nu al jarenlang aan het zeuren over een probleem dat simpelweg niet het onze is. Al die mensen die aan de poorten van Europa staan te rammelen hebben voor lijf en leden niets te vrezen, en hebben maar één doel: een beter bestaan afdwingen over de rug van de Europeanen. Dat links economische vluchtelingen wél een status gunt steunt uitsluitend en alleen op electorale motieven en wellicht ter bevestiging van haar hoge morele standaard, uniek in deze wereld voorbehouden aan de socialisten. Puur narcisme dus.
  Blijft dat men helemaal niks doet aan het probleem: nog steeds kent Europa geen adequate grensbewaking die door alle lidstaten wordt gefinancierd én georganiseerd, en werkelijk geen hond die zich dat zichzelf aan rekent en beschaamd naar de neuzen van zijn schoenen start.
  En als klap op de vuurpijl komt er een Greenpeace-mannetje, normaal belast met het de dood in jagen van beroepsvissers door rotsblokken op visgronden te keilen in de hoop dat de boot kapseist en met man en muis vergaat, met het lumineuze idee van een luchtbrug. Gelukszoekers op een comfortabele wijze per vliegtuig naar Europa verhuizen, om aldaar levenslang een uitkering en gratis scholing, gezondheidszorg en huisvesting te genieten, voorwaar een stemmentrekker van formaat!

  1. ceteris paribus

   De vluchtelingenstroom is in zeer belangrijke mate het gevolg van de totale chaos in landen als Syrië, Irak, Afghanistan en Lybië. Die chaos is in even belangrijke mate veroorzaakt door de landen die nu de stroom over zich heen krijgen.
   Beweren dat het een probleem is dat niet de onze is steunt dus niet op de feiten.

   1. Kees

    Geschiedenis altijd je slechtste vak geweest!

    1. ceteris paribus

     Hoezo, Kees?

 5. H.Vaes

  Met Samsom slaan we een play figuur in Europa…. wie gebruikte deze woorden eerder al eens?????

  1. Wouters

   Een play figuur? Nou, wie was het? Sony, Google? Ik geef op.

   1. zomaar

    nooit van het merk Samson(m) , gehoord?.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.