Bewondering voor koning Willem-Alexander na bezoek Schilderswijk

Het bezoek had extra lading, zo vlak na de aanslagen in Brussel.

Koning Willem-Alexander bracht gisteren een bezoek aan de Haagse Schilderswijk. Het bezoek stond al maanden op de planning, maar kreeg een bijzonder tintje nu het net na de vreselijke aanslagen in Brussel plaatsvond. De Schilderswijk is overwegend islamitisch, en tientallen jongens uit de wijk reisden de afgelopen jaren af naar Syrië om voor ISIS te gaan vechten.

De koning ging gevoelige onderwerpen niet uit de weg tijdens zijn bezoek, en sprak met de bewoners over de aanslagen. Op zijn vraag of er iets veranderd was in de wijk na de aanslagen, werd instemmend geantwoord dat er inderdaad “meer spanning” heerst. Bewoners van de wijk uitten hun bewondering voor de koning dat hij ondanks die spanning toch een bezoek bracht – hij had net zo goed in zijn kantoor kunnen blijven zitten, klonk het.

Op de Haagse markt uitten zowel autochtone als allochtone verkopers hun waardering voor de koning. Een mooi gebaar van eenheid in een verder zo vreselijke week. Natuurlijk lost zo’n bezoek van de koning niet alles op. Er blijven veel problemen, met name als het gaat om een effectieve aanpak van de radicale islam.

Maar dat is natuurlijk niet Willem-Alexanders taak. Als koning is het zijn werk om een symbool van eenheid te zijn voor het Nederlandse volk, en dat heeft hij deze week uitstekend gedaan. Door juist na de aanslagen de Schilderswijk te bezoeken, heeft Willem-Alexander laten zien dat hij niet terugdeinst voor terreur en geweld. Juist in deze tijden is het belangrijk om te laten zien dat de terroristen niet winnen – we kunnen dus trots zijn op onze koning.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Wim

  Hoezo bewondering met de sharia knaapjes en massa beveiliging om zich heen.Hij moet avonds met zijn echtgenoot en vermomd en Maxima in haar dagelijkse kleding zonder beveiliging er door heen lopen.Ik weet nog goed op de dam met die schreeuw hij liep vrouw en kinderen plat om weg te komen.Eerst de broeders bezoeken van de terroristen en daarna de slachtoffers, je moet maar de moed hebben toch.

 2. zomaar

  ik verwacht dat Willem , eerst effe naar Maastricht geweest is , om de nabestaanden van de slachtoffers , (van het jongslede moslim geweld) , zijn medeleven te betuigen .

  of zijn wij Nederlanders zo onbelangrijk geworden volgens ons vorstehuis en regenten , dat men dit voortaan maar negeert , en rap naar de daders (toekomstige daders), holt om hun medeleven te betuigen met de moslims die zich opgeblazen hebben te midden van een mensen menigten.

  1. Wim

   Die Marokkanen kunnen hun geluk niet op die hebben twee koningen.Naar welke zullen uit eindelijk willen luisteren?

   1. zomaar

    niet naar de onderkoning Willem genaamd , dus blijven zij gewoon hun gangen gaan om onze samenleving in opdracht van hun ideologie te ondermijnen.

    dat keuren wij (onze regenten) goed , blijkt nu de onderkoning Willem hen hun medeleven betoont heeft , met het verlies van hun helden

 3. Vigo

  Koning Willie op bezoek bij de vijand, wat heeft die voor zichzelf zo royale familie daar toch mee?

 4. Seneca

  Ongelooflijk dit gelul! Wat valt er trots te zijn? Waardering zou ik hebben als de man – in opdracht van aartsleugenaar Rutte – naar de nabestaanden van deze smerige moordpartij gegaan zou zijn. Maar neen, hij moet zo nodig naar de Schilderswijk om het tuig daar gerust te stellen evenals Rutte toentertijd deed, om die moslim kindertjes gerust te stellen dat zij NL niet behoefden te verlaten. Het blijft maar doorgaan, wegkijken, vooral niet de moslims ongerust maken. Wat het NL klootjesvolk betreft, dat zijn zulke losers, die betalen alleen maar en houden hun smoel dicht. Als je het lef hebt om die open te trekken, dan komt Hermandad in opdracht van een ongekozen (nationaal) socialist om je de mond te snoeren. Ik vraag mij echt af, hoe lang nog accepteren wij deze regeringstragiek en het wegkijken.

 5. Jantje

  Er is maar 1 islam en die is inderdaad radicaal. Radicale islam is een pleonasme.

 6. hans-e-pans

  Persoonlijk had ik liever gezien dat hij langsgegaan zou zijn bij de mensen waarvan familieleden zijn vermist.

  Dit is een bevestiging van het feit hoe de vlag er in Nederland bijhangt.

  Sorry, maar ik word misselijk.

 7. ceteris paribus

  Op een moment als dit is het de functie van de Koning uit te drukken dat hij Koning voor alle Nederlanders is.

  Dat deed hij goed.

 8. Bes Tolen

  Een godsdienst en dat zijn er vele wordt niet groot door de waarheid te spreken maar door barbaarse oorlogen te voeren en die te winnen. Iedereen die niet meedoet na onderwerping gaat er aan. Of moet vluchten naar een onherbergzaam oord. Zo was dat 1200 tot 1300 jaar geleden in Nederland. Afhankelijk van de streek, het zuiden het eerst en het noord oosten het laatst. Nu is er in Nederland nog zo’n godsdienst bij gekomen en de overheid hier sanctioneert die binnenkomst. Deze godsdienst was nog bruter om grote aanhang te krijgen. Dat was elders maar de oorsprong van de macht blijft dezelfde. Sterker die godsdienst voert momenteel tientallen oorlogen in Afrika en Azie. Wat doet de Nederlandse overheid? De sanctioneert alsof dat geen bedreigende positiebepaling is. Die laat maar binnen komen. Die verhult alles waar de bevolking recht op heeft te weten, te worden geïnformeerd. Zelfs het algemene: bijvoorbeeld dat de meeste vreemdelingen illegaal waren binnen gekomen en vervolgens werkelijk van alles worden voorzien. Om te blijven. Dat is de ongeschreven regel. Het lijkt al jaren nergens op. Nee, toch wel. Ik noem dat verraad.

  1. ceteris paribus

   Godsdiensten voeren geen oorlogen, Bes.

   1. toetssteen

    Haahaaaaahhhhhaaaa. Afdeling open deuren.
    Neem de zeephelling complete political blabla.

    1. ceteris paribus

     Mogelijk hoorde Toetssteen nimmer van de sociologische denkfout die reïficatie dan wel hypostasering heet: je kent een individuele rationaliteit toe aan een abstract sociologisch begrip dan wel een vormloos cluster van uiteenlopende concepten, groepen en landen. Als je die redekunstige salto mortale hebt uitgevoerd kun je roepen dat we in oorlog zijn met de islam. Ondertussen kunnen de mensen in landen als Indonesië en Pakistan en China, waar de meeste moslims wonen, zich afvragen waarom meneer Toetssteen toch zo boos op hen is.

     1. Mart

      Hooggeleerde CP,Wanneer ging het fout met je ….was dat in het begin van je studie of kwam dat later?

    2. toetssteen

     @Mart
     PC had het ook zo goed getimed. 70 dode christenen in Pakistan. Speeltuin waar christenen zochten naar paaseieren.
     Ies culture, volgens de salto mortale deskundige blater.

     Ach in China halen ze soms wat lui uit de bus en poef, exit. Afdeling niet meer babbelen en theedrinken.
     Ik weet men leeft hier nog in het alles moet toch kunnen tijdperk, maar in andere delen van de wereld wordt er niet meer gepraat.
     De ‘deskundige’ heeft het ook nog over Indonesië, mja, daar struint nu de shariapolitie door de straten om homo’s, of verdachten van homoseksuele praktijken op te pakken. Nee, met die door de salafisten gesponsorde praktijken gaat het top!

 9. Ruud562

  CP: “Goddiensten voeren geen oorlogen.” Ja, dat zou er moeten bijkomen! Die ene ideologie, de islam, goddienst kan je het niet noemen, zorgt al eeuwen voor ellende, de ene eeuw misschien wat minder dan de andere, maar heeft overduidelijk als rode draad onderdrukking, uitbuiting, moord en wreedheid. Gebaseerd op een verachtelijk schrijven en mede omdat aanhangers veelal labiel zijn en daardoor zeer beinvloedbaar!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.