De dolken weer geslepen bij de PvdA: leden willen Samsom weg hebben

Als je lid bent van de PvdA kan het weer eens lonen om af en toe achterom te kijken. Het backstabbing-seizoen is immers weer aangebroken.

Voor leden van de PvdA kan het tijd worden om een kogelwerend vest te kopen. Voor alle andere Nederlanders wordt het echter tijd om popcorn aan te schaffen, want de sociaal-democraten staan wederom op het punt om hun favoriete bezigheid uit te oefenen: tegen elkaar vechten.

Nadat eerder al voormalig spindokter en huidig Kamerlid Jacques Monasch openlijk opriep tot het afzetten van Diederik Samsom, volgen vandaag ook prominente PvdA-leden Sander Terphuis en Gerard Bosman. De twee zijn verbonden aan het initiatief Linksom!, een knettergek links clubje dat denkt dat Nederland nog niet links genoeg is geworden, en het nog linkser wil maken. Maar zo politiek gestoord als ze zijn, zo invloedrijk binnen de PvdA zijn ze wel degelijk. En ze zijn niet bang hun mening onder stoelen of banken te schuiven:

Volgens Terphuis maakt Samsom ,,de partij kapot”. Hij verwijst naar een peiling waarin de PvdA acht zetels haalde. De geloofwaardigheid van de partij wordt volgens Terphuis ernstig geschaad door bijvoorbeeld het opperen en dezelfde dag nog laten varen van het plan voor een luchtbrug voor vluchtelingen.

En Bosman:

De beweging werd een jaar geleden in het leven geroepen om de inhoudelijke koers van de partij aan kaak te stellen, maar er is volgens Bosman ,,nog steeds niks veranderd”. ,,Nu komt de tijd om je kandidaat te stellen. Als Diederik dat doet, maakt hij het kabinetsbeleid tot inzet, hij is immers de ingenieur van dit kabinet.”

Trekt de PvdA zich de kritiek aan? Als je het mij vraagt zouden de verbeten socialisten dat wel moeten doen. Ze staan nu op een miezerige 8 zetels in de peilingen. Samsom liet de PvdA weliswaar vier jaar geleden herrijzen uit de as, maar een dergelijke wonderbaarlijke wederopstanding wordt eenieder maar één keer gegund. Volgens de christelijke legendes herrees zelfs Jezus maar één keer.

Maar voordat Samsom dan eindelijk opstapt, laat de partij dan nog maar even goed met zichzelf rollebollend over straat gaan. Dat is namelijk wel zulk leuk entertainment. Hoe verdeelder de PvdA immers is, hoe beter dat is voor Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Viertel

  En wie zou Samsom dan moeten opvolgen ? Dat is lastiger dan het lijkt.
  Burgemeester Aboutaleb ? Burgemeester van der Laan ? Die kijken wel uit.
  Ahmed of Eberhard gaan echt niet trekken aan een bijna dood paard.
  Asscher dan ? Lodewijk heeft niets gebakken van zijn ministerschap.

  Maar wie weet, komt de PvdA wel met een vrouw op de proppen.
  Bussemaker, Dijksma, Mei Li Vos, Ploumen, er is keus genoeg.
  Kwaliteit is niet belangrijk, slechts het bezit van een doos telt.

  1. ceteris paribus

   Viertel is in elk geval helder over wat voor hem alleen telt.

   1. Viertel

    Wat een merkwaardige reactie, meneer of mevrouw Paribus. Het gaat niet om mij, hoor, maar om Diederik Samsom. Wat vindt u daar nou van ?

    1. ceteris paribus

     Ik nam uw seksistische opmerking geheel serieus: “Kwaliteit is niet belangrijk, slechts het bezit van een doos telt.”

    2. Houtlijm

     Beste Viertel,

     u moet ceteris paribus niet al te serieus nemen hoor. Hij is de huisgek van DDS en opereert onder tal van nicks, maar altijd met dezelfde domme, linkse boodschap. Hij trapt graag en probeert vilein te zijn, maar in zijn hart is het een goede ziel. Aai maar eens over zijn bol: u zult zien dat hij zich knorrend aan uw voeten vleit.

     1. ceteris paribus

      Geen argument, Houtlijm?

     2. Wachteres

      Nee, de argumenten krijgen we van Simon.

 2. van Urk

  En het grappigste is dat het plan van Samson nog wel eens als een soortgelijke plan door kan gaan. http://www.telegraaf.nl/buitenland/25337423/_Davutoglu_heeft_nieuwe_oplossing_.html

 3. J.C.

  Opvolging? Samsom heeft nog een jaar om de PvdA helemaal te slopen. Minister Van der Laan (PvdA) zag met een profetische blik de PVV imploderen………hij heeft wat dat imploderen betreft gelijk, alleen is het niet de PVV (ha,ha).

 4. Wachteres

  http://media.tpo.nl/2016/03/07/vara-leden-referendum-is-racisme-seksisme-haatzaaien-kolonialisme-extreemrechts/

  VARA-leden: ‘Referendum is racisme, seksisme, haatzaaien, kolonialisme, extreemrechts’
  NPO-website roept burgers op niet te gaan stemmen op 6 april

  Bezorg extreemrechts geen overwinning. Blijf thuis bij dit referendum. Kom op straat tegen racisme en nationaal-chauvinisme.”

  Maar let op, zie hieronder:

  1. Wachteres

   http://media.tpo.nl/2016/03/05/bonusquote-auke-kok-slacht-nimby-graaisocialisten-in-amsterdam-zuid-af/

   Bonusquote: Auke Kok slacht NIMBY-graaisocialisten in Amsterdam-Zuid af
   ‘Parbleu! Wij zijn veur asielzoekers maar niet in onze enclave!’

   “Ongeveer een kwart van de verenigingsleden stemde tegen de komst van de asielzoekers met een verblijfsstatus. Opmerkelijk, want de PvdA zit diep in het DNA van de Samenwerking en opvallend veel bewoners komen uit kringen van VPRO/Vrij Nederland/de Volkskrant. Het betreft hier al dan niet gepensioneerde journalisten die het in geschrifte vaak opnamen of nog steeds opnemen voor de verschoppelingen, die in de ogen van een flink smaldeel dus niet welkom zijn.

   Had u misschien nog niet meegekregen maar een luxe woningcoöperatie in Amsterdam-Zuid (de goudkust waar alleen maar nette blanke OSM wonen) zou drie(!) asielzoekers opnemen. Een kwart van de bewoners, allemaal rijk, blank, Vpro-lid, PvdA/GroenLinks/D66-stemmend, NRC en Groene Amsterdammer-lezend, Wilders en Geenstijl-hatend, elitair, hoogopgeleid, babyboomer en altijd als eerste op de bres tegen ‘xenofobie’, ‘intolerantie’ of ‘de toon van het debat’ maar uiteraard voor de opvang van asielzoekers was TEGEN de opvang van die drie asielzoekers in hun eigen woonomgeving.

   Ach ja zo gaat dat met de ‘grachtengordel’ linksen.

   1. toetssteen

    @Wachteres
    In het dorp waar ik (lekker dicht bij de kleinkinders) een niet onaardig optrekje heb staan, met zwembad (o my!), kwam een allochtoon gezin wonen. De kinderen pasten zich in no time aan en hingen met de jeugd op de brink, bij de harmonie en de sportaccommodaties. Ging super. Volgend gezin erbij. Idem. Toen kwamen er vijf gezinnen en wat los spul (jonge kerels).

    Resultaat? Ze hokten bij elkaar, de jonge kerels vielen de meisjes lastig tot de boeren ehhhh, je weet wel en de politie? Zag jij wat Sjefke? Ach ze schaften ’t wel. Hedde gij nog een bakske?
    En nu zijn ze naar de grotere stad getrokken…. Hoe zou’t komen?

    Ik vind het wel zonde van die jonge jongens die zo geweldig meededen. Zij zitten nu ook weer in de maalstroom van dat vervloekte religie juk.

    1. Wachteres

     Ik ben jaloers op dat zwembad @Toets. Is het ook nog overdekt, anders wordt het een beetje koud in de winter. Voor het overige heb ik ook een aardig optrekje, maar zonder buitenbad. 😉

     Dat gedrag zal niet veranderen, Toets. Er wordt hen er ingehamerd dat ze zo min mogelijk met ongelovigen op mogen trekken.

     Een goed bericht uit DE trouwens:

     https://ejbron.wordpress.com/2016/03/07/stuttgart-verzetsspandoeken-boven-de-a8-en-b14/#more-112019

     Stuttgart: verzetsspandoeken boven de A8 en B14

     Maandagmorgen prijkte er in het drukke beroepsverkeer meerdere uren lang op de B14 richting van Sindelfingen naar Stuttgart een bijna 10 meter lang spandoek boven de weg. In koeienletters droeg het de tekst : “MERKEL MOET WEG”.

     Ook op de A8 tussen Autobahnkreuz Stuttgart en het vliegveld hing ook enkele uren zo´n oproep aan de bondskanselier om eindelijk haar regentschap te beëindigen.

     It giet oan!

     1. Wachteres

      Deze video is helaas niet beschikbaar in jouw land omdat deze muziek kan bevatten van SME, waarvoor we nog geen gebruiksvoorwaarden hebben afgesproken met GEMA.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.