Deze man barst van het zelfvertrouwen, en vroeg hackers om hem te hacken. Dat eindigde natuurlijk zo…

Deze man dacht dat hij goed beveiligd was op internet, en besloot om een uitdaging naar buiten te slingeren: hackers mochten proberen om te hacken. En natuurlijk: hij kreeg meer dan waar hij om vroeg..

Toen Kevin Roose de hackers van deze wereld uitdaagde om te proberen hem te hacken, op voorwaarde dat ze niet zijn bankrekening zouden legen of geheimen uit zijn privéleven openbaar maken.

Screen-Shot-2016-03-01-at-16.02.25

Nou, dat heeft Kevin geweten ook. In slechts twee weken wisten twee hackers om Kevins hele zogenaamde internetveiligheid onschadelijk te maken. Ze konden in al z’n e-mailaccounts, bij alle bankrekeningen, wisten zijn gehele computer over te nemen en waren in staat om honderden foto’s en video’s te verwijderen en al z’n geld te stelen. Vrijwel al zijn contracten hadden ze kunnen opzeggen en ze hadden z’n hele kunnen ruïneren.

De ‘winnende’ combinatie bleek enerzijds het feit te zijn dat ze Kevin een mailtje konden sturen waarin een link staat die malware installeerde op zijn computer. Daarmee konden ze z’n hele systeem overnemen, zoals je in de foto bovenaan ook ziet.

Screenshot-2016-02-23-12.04.28

Anderzijds deden ze zich ook voor als zijn vrouw aan de telefoon, om verschillende rekeningen en naar hun hand te zetten. Het is echt ijzingwekkend hoe makkelijk een paar kwaadwillende hackers je hele leven kunnen overnemen..

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.