Donald Trump leek onoverwinnelijk, maar hij staat er ineens bizar slecht voor

Vorige week dinsdag ging het Donald Trump nog voor de wind: hij won vier van de vijf staten die die dag naar de stembus gingen. Maar vandaag lijkt Donald Trump ineens in een neerwaartse spiraal terecht te zijn gekomen…

Donald Trump heeft zo’n 750 afgevaardigden op zak voor de Republikeinse nominatie (1.237 zijn er nodig) voor de presidentsverkiezingen en op papier lijkt de zakenman uit New York er dan ook bijzonder goed voor te staan. Totdat je gaat kijken en beseft dat met elke dag die verstrijkt, de kansen dat Trump de verkiezingen in november zal winnen weer verder slinken. Aldus Mashable:

Donald Trump’s poll numbers have plunged to new lows after a month of escalating violence at his rallies.

After heavy media coverage of fights at his events and his repeated moves to egg on his backers as they get rough with protestors, Trump is now trailing Hillary Clinton by a gap that would be the largest in decades come election day.

Clinton is clobbering Trump by double digits in five of the six national polls released this week, up from narrow leads she held for most of the campaign. Trump’s slide is being driven by women as the percentage of Americans with an unfavorable opinion of him continues to rise. And pollsters believe the violence at his rallies — not to mention his ongoing misogynistic rhetoric — may be scaring off Republican and independent female voters.

Bijzonder slecht nieuws voor Trump dus, die ondanks zijn riante voorsprong op rivaal Ted Cruz een flinke dip in zijn populariteit meemaakt. Binnenkort gaat ook de staat Wisconsin naar de stembus. Het is een vrij ‘gematigde’ staat, onafhankelijke kiezers mogen meestemmen en er wordt gewoon gebruik gemaakt van een zogeheten primary. Geen caucus, dus. De staat lijkt een kat in het bakkie te zijn voor Trump, maar niets is minder waar. Trump verliest niet alleen met ruime cijfers van Hillary in heel het land.. Hij lijkt nu ook het gematigde Wisconsin te verliezen aan de harde conservatief Ted Cruz:

Ted Cruz holds a modest lead over Donald Trump in Wisconsin two weeks before that state’s winner-take-all Republican primary, according to a new Washington Free Beacon poll.

The Basswood Research survey of 500 likely Republican primary voters, conducted on March 19 and 20, shows the Texas senator leading Trump by 4.8 points, 36.2 to 31.4. 

Gisteren groef ‘de Donald’ zijn graf nog een stukje dieper: hij liet zogenaamd “uitlekken” dat uitdager Ted Cruz er nogal wat affaires op na zou hebben gehouden, en gaf ook Heidi Cruz – Teds vrouw – er flink van langs. Dergelijke praktijken hebben het beeld van Donald Trump als ordinaire blaaskaak alleen maar verstevigd, en zullen het voor hem moeilijker (en zeker niet makkelijker) maken om alsnog op tijd die felbegeerde 1.237 afgevaardigden ter verzamelen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ni28

  De VS krijgt een president die het verdient. Of het een goede keuze was zullen wij later zien. Als het maar geen kleurloze gesukkel wordt zoals de laatste jaren. Obama de Messias bracht uiteindelijk niet wat iedereen verwachtte. Maar waarschijnlijk krijgen wij een grijze vervolg waarbij iedereen zijn stoel behoudt en dus gerustgesteld kan blijven.

 2. ceteris paribus

  Zo dadelijk komt Bromsnor ons vertellen dat het allemaal leugens zijn en dat de briljante presidentskandidaat Trump slachtoffer is van een afschuweljhke demonisering.

  1. Beukman

   Het lijkt erop dat Brom met Paasreces is.

 3. Niek

  etCetera Praatjesmaker, bemoei je met je eigen zaken, en kom ons niet vervelen met wat jij denkt dat een ander gaat denken.
  Nou ja, ‘denkt’. voorzover dat peanut brain van jou dat toelaat, want als je dat in een vogeltje stopt gaat hij gewis achteruit vliegen.

  1. Beukman

   Nee @Niek, wij bemoeien ons hier nadrukkelijk met elkaars zaken.

  2. ceteris paribus

   Niek kan thans waarnemen dat ik tamelijk precies voorspelde wat de reactie van Bromsnor zou zijn.

 4. ceteris paribus

  Dat Trump vroeger of later gaat struikelen heb ik altijd voorspeld en daar hoef je ook niet bepaald slim voor te zijn. Ik hoop echter wel dat het later wordt. Wil er in Amerika echt iets ten goede veranderen dan hebben we een totale dominantie van de Democraten nodig. Trump is daarvoor de beste garantie, met name als hij het tegen Hillary moet gaan opnemen. Dus laten we hopen dat hij zich niet al voor de contested convention afbrandt en het gaat halen als presidentskandidaat.

  Las nog: “For all the success this approach has brought Trump in advancing toward the Republican nomination, it won’t work in the general election against Hillary Clinton, or even against Bernie Sanders. If he pursues it, he’ll lose badly and bring the GOP down with him.”

  Dat lijkt me ook.

  http://www.weeklystandard.com/hes-a-one-man-band/article/2001637

  1. Bromsnor

   “weeklystandaard” is een republikeins establishment uitgave die anti-Trump is. Dus dit soort artikelen moet je met een groot korreltje zout nemen en vallen onder het hoofdstukje ” modder gooien” naar Trump.

   Niet alleen de linkse media maar ook de rechtse establishment media hebben de aanval op Trump ingezet.

   Het Republikeins establishment is nu zo wanhopig dat ze nu Cruz steunen om op die manier Trump te stoppen. Jeb Bush steunt Cruz en ook heeft Cruz veel Bush adviseurs aangenomen. Nog niet lang geleden werd Cruz door dezelfde mensen verketterd.

   Zelfs Romney (mister establishment) steun nu Cruz.

   Mitt Romney Will Vote For Ted Cruz In Utah
   http://www.breitbart.com/big-government/2016/03/18/mitt-romney-will-vote-for-ted-cruz-in-utah/

 5. Bromsnor

  Een voorbeeld van de anti-Trump sentiment in de media is ook in dit artikel te lezen.

  Onjuiste informatie om Trump zwart te maken en negatief neer te zetten.

  Ten eerste is het zo dat extreem linkse activisten naar Trump rally’s gaan en daar Trump supporters aanvallen en zelfs wegen blokkeren om Trump supporters te hinderen naar de rally’s te gaan. Deze linkse activisten hebben gezworen om iedere Trump rally te verstoren.

  En wat doen de media?

  Die haten Trump zo dat ze Trump de schuld gaan geven en niet de linkse relschoppers.

  Nogmaals het is niet Trump supporters die naar andere rally’s gaan om die te verstoren maar tegenstanders van Trump die bewust naar Trump rally’s gaan om daar stennis te schoppen.

  Ten tweede heeft Trump niets laten uitlekken. Dat het een roddelblad laten doen.

  Curz geeft nu Trump daarvan de schuld terwijl het roddelblad (National Enquirer) die Cruz schandalen heeft gepubliceerd. Cruz wil op deze manier profiteren van het schandaal en legt de schuld daarvan bij Trump.

  Donald Trump: ‘Ted Cruz’s Problem with the National Enquirer Is His and His Alone’
  http://www.breitbart.com/big-government/2016/03/25/donald-trump-ted-cruzs-problem-with-the-national-enquirer-is-his-and-his-alone/

  Overigens heeft een SuperPac ,die Cruz steunt, de vrouw van Trump aangevallen. Dat mag kennelijk.

 6. Bromsnor

  Trump doet het nog steeds goed ondanks de enorme aanvallen op Trump door zowel het linkse als het rechtse establishment en natuurlijk door de media die Trump haten.

  Trump Leads Prediction Markets Betting Odds in 6 State Primaries
  http://www.breitbart.com/big-government/2016/03/26/trump-leads-prediction-markets-betting-odds-in-6-state-primaries/

  1. ceteris paribus

   Trump zal Wisconsin hoogstwaarschijnlijk verliezen en even hoogstwaarschijnlijk daarna in een vrije val komen.
   Tot mijn spijt zal hij het niet halen als GOP-kandidaat en als onafhankelijke kandidaat is hij net zo kansloos.

 7. ceteris paribus

  Wat de clown Trump zal nekken is zijn platte, om niet te zeggen walgelijke, seksisme. Daarin bereikte hij dezer dagen een nieuw dieptepunt en uit peilingen blijkt dat ook Republikeinse vrouwen dat niet fijn vinden.

  http://www.realclearpolitics.com/articles/2016/03/25/with_tweets_on_heidi_cruz_trump_sinks_to_new_depths__130105.html

  1. Bromsnor

   Je vergeet er bij te vertellen dat de reactie van Trump kwam als reactie van aanvallen op zijn vrouw door Cruz supporters.

   Trump’s vrouw werd zwart gemaakt door Cruz supporters (anti-Trump superpac) en daar reageerde Trump op.

   Establishment Media Slams Anti-Donald Trump Group For ‘Slut-Shaming’ Melania Trump
   http://www.breitbart.com/big-government/2016/03/22/establishment-media-slams-anti-donald-trump-group-for-slut-shaming-melania-trump/

   1. ceteris paribus

    Het is juist dat dat Trump reageerde op een ad van Cruz-supporters (niet van Cruz zelf) mar zijn reactie was zowel overspannen als weerzinwekkend. Het toonde Trump als een platte seksist en dt zal hem, terecht, veel vrouwenstemmen kosten.

    But if that ad went too far, so then, characteristically, did Trump. The ad wasn’t Cruz’s doing, but Trump lashed out at him anyway. “Lyin’ Ted Cruz just used a picture of Melania from a G.Q. shoot in his ad,” Trump tweeted on Tuesday night. “Be careful, Lyin’ Ted, or I will spill the beans on your wife!”

    Must it really be said that threatening your opponent’s spouse is out of bounds? Yes, apparently it must. That the alleged beans may have involved Heidi Cruz’s struggle with depression made Trump’s move all the more despicable.

    1. Bromsnor

     De anti-Trump aanval op zijn vrouw was beschamend. Natuurlijk reageerde Trump daarop.

     In verreweg de meeste aanvallen word Trump aangevallen en reageert daarop. Maar de media laten de aanvallen op Trump vaak weg en hebben het alleen over hoe Trump reageert.

     Trump word werkelijk van alle kanten aangevallen en zwart gemaakt ; door het linkse en rechtse establishment; door de media; door zijn directe politieke tegenstanders; door komieken, enzovoorts.

     Donald Trump: Sloopkogel van linkse media en rechtse hypocrisie……..een analyse van de berichtgeving rond de Amerikaanse verkiezingen
     http://tptv.nl/2016/03/17/donald-trump-sloopkogel-van-linkse-media-en-rechtse-hypocrisie/

     1. ceteris paribus

      Dat presidentskandidaten door obscure pac’s worden aangevallen is de afgelopen schering en inslag. Hillary Clinton kan erover meepraten.
      Bepalend voor de vraag of iemand enig niveau heeft is de manier waarop je ermee omgaat. De reactie van Trump op deze pac-ad was onbeheerst, onvoorstelbaar seksistisch en vulgair, erger dan de aanval zelf. Hij maakte bovendien de fout er direct Cruz voor aan te vallen zonder bewijs of logica dat die achter de pac zat.
      De reactie van Cruz was vervolgens weer zo deerniswekkend onder de maat dat er maar één conclusie kan worden getrokken: beide kandidaten zijn een aantal maten te klein voor het presidentschap.

      Hillary wordt door dit soort sukkels wel erg gemakkelijk president.

     2. toetssteen

      http://www.dailymail.co.uk/news/article-3489825/Hillary-Clinton-blasted-asking-Bernie-Sanders-campaigned-health-care-93-94-picture-standing-right-emerges.html

      Die Clinton toch, zooo, beschaafd.
      Ach, wat de pers ook doet, de Yankee danst niet meer naar de pijpen van de propagandamakers. Jammer lui, nice try.

     3. ceteris paribus

      Toetssteen doet een Wachteresje.

 8. ceteris paribus

  Na het lezen van een paar Amerikaanse kranten op het internet waag ik een vermetele voorspelling: Trump komt in vrije val, Cruz haalt veel te weinig gedelegeerden en Kasich haalt met redelijk resultaat de contested convention. Daarmee krijgt de GOP-partijleiding de ruimte en de legitimatie om Paul Ryan naar voren te schuiven.
  Als hen dat lukt heeft Hillary een probleem. Niet alleen omdat Ryan een sterke kandidaat is maar omdat het een ‘gamechanging’ momentum oplevert die Clinton in het defensief drukt.

  Wait and see.

 9. Bes Tolen

  Het Republikeinse kiezersvolk heeft nu voor het eerst wat te kiezen. Bij de vorige verkiezingen won de mormoon Romney van zes Roomse kandidaten. De Rooms katholieken waren allen fervente voorstanders van massa immigratie van Latino’s terwijl Romney bepaald geen tegenstander was te noemen. Maar Romney won wel omdat de Roomsen helemaal niet vertrouwd werden. Een echte keuze was het niet. Het partijestablishment bestaat uit dezelfde soort lieden en zijn dus tegen Trump. Ondertussen blijkt ook uit de samenstelling en houding van het establishment hoe Amerika is veranderd. Europa overigens, volgt blijkbaar klakkeloos.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.