Familieleden van islamitische winkeleigenaar die vermoord is, zijn nu ook doodsbang

Nadat hun man en vader op straat werd doodgestoken vanwege vermeende afvalligheid, durven ook zijn vrouw, broers en zussen niet meer veilig over straat.

Afgelopen vrijdag werd de wereld ineens opgeschrikt door een brute moord op de islamitische winkelier Asad Shah in Glasgow, die voor z’n eigen winkel werd doodgestoken vanwege “afvalligheid”. Wat had de beste man namelijk gedaan? Hij had op z’n Facebook-pagina zijn christelijke landgenoten een vrolijk Pasen gewenst. Een teken van waardering en respect voor de gastvrijheid die hem altijd getoond is. Een mede-moslim stak Asad daarom dood. Ik schreef al eerder over dit intens treurige voorval.

Maar de saga gaat helaas door, want de bloeddorstigheid van radicale geweldsmoslims kent geen genade. Ook Asads vrouw en andere familieleden zijn nu doodsbang voor de shariaterreur. Tegen The Telegraph zeggen ze een gebroken hart te hebben overgehouden aan de brute moord, maar willen alleen over Asad spreken als ze anoniem mogen blijven..

One of Mr Shah’s younger brothers told the Scottish Mail on Sunday: “We are still coming to terms with what happened and we have to be careful now about our own security.

“We are scared for our lives. The police have told us to be careful about what we say and we do no want to give our names to protect our security.”

His younger brother said: “He loved being in the shop and speaking to everyone. He knew all his customers by name and sometimes they would just come in for a chat.

Gelukkig is er ook veel steun voor de Shahs: honderden mensen kwamen samen voor een herdenking van de geliefde winkelier. Nicola Sturgeon, de eerste minister van Schotland, was daarbij zelfs aanwezig.

Maar het treurige nieuws is dus dat het gevaar nog niet geweken is. De vermoedelijke moordenaar van Asad Shah is gearresteerd, maar we moeten ons wel de vraag durven stellen: hoeveel andere gewelddadige gekken lopen er nog rond in Groot-Brittannië, en Europa? Waar moslims direct worden neergestoken als ze ook maar een greintje ‘afvalligheid’ of medemenselijkheid tonen jegens andersgelovigen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. van Urk

  Salafisme is een zeer gevaarlijke stroming binnen de Islam dat sterk begint te groeien door migratie van islamitische “zendelingen” uit landen waar het normaal is ongelovigen te straffen met de dood waardoor zelfs een geintegreerde en misschien een geboren en getogen gewesterde moslim gevaar door loopt.

  1. toetssteen

   @Van Urk
   En daarom snap ik dan ook niet dat het Socialistische smaldeel in de pamperstand schiet als ging het om een zielig kuikentje. Islam in de Mohammed stijl, is niet lief! Is niet mededogen. Elke religie die zo geperverteerd is door dogmatiek/ geldt idem voor ideologie, is een gevaar voor logisch denken.

   1. van Urk

    Zo is het maar net toetsteen. Ik heb al eerder vermeld in vorige artikelen dat christus gewaarschuwd heeft voor valse leer, profeten en valse religies.

 2. Ni28

  De islam heeft vast niets mee te maken, het was een achtergestelde man door de autochtone bevolking niet genoeg erkend. Ik hoor de politici al. De meeste zijn goed maar jammer, net die ene weer.

 3. Two Ravens Black Kettle

  De Linkse Kerk sprak onmiddellijk van een racistische moord. De leugenfabrikaten van The Guardian en The Independent spoten hun gif.
  Nu blijkt deze man afgemaakt te zijn door een mede-moslim.
  Het al niemand verwonderen dat de Guardian, de BBC, the Independent en de rest van hun ilk plotsklaps uitmunten in stilzwijgen. Past niet in hun narrative.

  1. Wachteres

   Ach, is het in ons land niet zo dat de ‘blijf van mijn lijf huizen’ vol zitten met moslima’s die bedreigd worden, omdat ze niet willen doen wat van hen gevraagd wordt?

   Wij hebben op school meegemaakt dat een meisje moest onderduiken, omdat ze niet met een neef uit Verweggistan wilde trouwen. Ze was bedreigd dat haar tong zou worden uitgesneden en meer. De neef reed in een grote auto dreigend rond, maar hij werd NIET door de politie opgepakt en de grens over geschopt, terwijl hij hier niet thuishoorde.

   Toch fijn, die multiculturele samenleving en waag het niet er kritiek op te hebben, want dan worden de EU en links boos.

   Zij zouden ook eens moeten erkennen dat ze ongelijk hebben; Dat gaat nooit gebeuren.

   Ze laten zichzelf liever onthoofden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.