Nu Palmyra is heroverd: op naar Raqqa, en hak dat verdomde ISIS eindelijk finaal in de pan!

Geen categoriemrt 28 2016, 18:00
De herovering van de oude Romeinse stad Palmyra op ISIS is een gigantische klap voor het onthoofdingsgilde genaamd ISIS. Zaak is het nu om zo snel mogelijk naar Raqqa te gaan, en daar de kop van de slang af te slaan.
Gisteren maakten we al melding van een heuglijk feit: na maanden onthoofden, bloedvergieten, propagandafilmpjes maken en cultureel erfgoed vernietigen, is het dan eindelijk gedaan met de bloeddorstige heerschappij van de islamitische anarchisten van roversbende ISIS. Mijn collega Paul schreef al:

Maar gelukkig is er vanaf vandaag een einde gekomen aan de islamistische heerschappij in Palmyra. Het Syrische leger heeft ISIS daar compleet vernietigd, en de overgebleven jihadisten zijn met de staart tussen de benen gevlucht. Mamoun Abdelkarim, hoofd-historicus in Syrië, is dolblij. [...] En zo is het! Moge Palmyra de eerste stad zijn in een lange rij steden!

Paul mag zich gaan opmaken voor z'n happy dance, want het Syrische leger is inderdaad niks minder van plan dan de totale verplettering van ISIS. Niet alleen in symbolisch belangrijke steden als Palmyra, maar ook in Raqqa: de de-facto hoofdstad van de islamitische slagers. Nu de griezelige zwarte vlag van de ruïnes gehaald is, wordt het tijd om het jihadistische gevaar ook te verwijderen, door het in het hart te treffen.

Speaking to ARA News in Shaddadi, media activist Hussein Bakry reported: “After having captured the area of Abu Fas southwest Shaddadi in battles with the terror group, the SDF forces have been about 4 km from the al-Malha village on border with Raqqa.”

Al-Maliha separates Hasakah province from Raqqa, the ISIS de facto capital in Syria.

De anti-ISIS-krachten liggen dus nog maar enkele kilometers van de hoofdstad van het kwaad af. Slijp de messen en vul de projectielenvoorraad van de tanks bij: het ISIS-kwaad staat op het punt verdreven te worden uit Syrië, en de strijg om Raqqa wordt geen vredelievende wedstrijd. Maar wij zullen het winnen van de barbaren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten