Game of Thrones staat weer op het punt te beginnen. Eén acteur is echter blij dat hij er niet meer bij is…

Voor de meeste acteurs en actrices is een rol in de fantasy-serie een droom die uitkomt. Deze acteur, wiens personage afgelopen seizoen stierf, ervaart het echter als een opluchting.

Fans van de populaire tv-serie Game of Thrones zijn inmiddels al aan het aftellen naar het begin van het zesde seizoen. Eén man zal daar echter niet meer bij zijn: Stephen Dillane, oftewel Stannis Baratheon. Aan het einde van het vijfde seizoen legde hij het loodje door een belangrijke veldslag te verliezen, om uiteindelijk door Brienne (Gwendoline Christie) van kant te worden gemaakt.

game-thrones_0

Maar wie denkt dat de acteur daar rouwig om is, heeft het mis. In een interview met de Franse krant Liberation vertelt Stephen over z’n personage Stannis:

I do not regret having done Game of Thrones, but I have nothing to say. I understood neither the series nor its success when I was attending. The experience was very strange, it passed under my nose. For a role like it to me, I must get interested, which was not really the case. I was a bit overwhelmed.

Waarom Stephen dan toch de rol van Stannis op zich nam? Heel simpel: geld…

He also confirmed that Stannis will not return, ruling out a resurrection by the Lord of Light, and made passing mention to having done the series just for the money.

Lekker z’n eigen nest aan het bevuilen dus, die Stephen Dillane. Ik ben er dus niet echt rouwig om dat we hem in ieder geval niet meer hoeven terug te zien als Game of Thrones weer op tv is vanaf 24 april aanstaande!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.