India: tienermeisje verkracht, vervolgens levend verbrand

Geen categoriemrt 08 2016, 8:00
Politie in New Delhi zeggen dat een 15-jarig meisje voor haar leven vecht in een ziekenhuis in haar woonplaats Tigri. Dat is een klein dorp nabij New Delhi.
De ouders van het meisje dachten dat alles prima in orde was met hun dochter, tot ze opeens een vreselijke gil hoorden vlak voor zonsopgang op maandag.Het geluid kwam van het dakterras.
Daar aangekomen zagen ze dat hun dochter ernstige brandwonden had. Ook was het duidelijk dat ze verkracht was.
Gelukkig waren ze er op tijd bij; ze was nog in leven. Het alarmnummer werd gebeld, en de dochter werd naar een ziekenhuis in New Delhi gebracht. Politieagent Badram Singh zegt dat een 20-jarige man gearresteerd is omdat hij het meisje verkracht had en haar daarna levend probeerde te verbranden. Hij wordt vervolgd voor verkrachting en poging tot moord.
Het ergste van dit alles is dat dit de zoveelste keer is dat een meisje (of vrouw) het slachtoffer is van zo'n enorm bruut misdrijf. Indiase vrouwen hebben de afgelopen jaar talloze malen gedemonstreerd tegen geweld tegen vrouwen, maar de impact daarvan lijkt helaas gering te zijn. Het geweld gaat gewoon door, vrouwen -- en dan met name vrouwen uit niet al te rijke gezinnen -- worden nog steeds als vuil behandeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten