India: tienermeisje verkracht, vervolgens levend verbrand

Politie in New Delhi zeggen dat een 15-jarig meisje voor haar leven vecht in een ziekenhuis in haar woonplaats Tigri. Dat is een klein dorp nabij New Delhi.

De ouders van het meisje dachten dat alles prima in orde was met hun dochter, tot ze opeens een vreselijke gil hoorden vlak voor zonsopgang op maandag.Het geluid kwam van het dakterras.

Daar aangekomen zagen ze dat hun dochter ernstige brandwonden had. Ook was het duidelijk dat ze verkracht was.

Gelukkig waren ze er op tijd bij; ze was nog in leven. Het alarmnummer werd gebeld, en de dochter werd naar een ziekenhuis in New Delhi gebracht. Politieagent Badram Singh zegt dat een 20-jarige man gearresteerd is omdat hij het meisje verkracht had en haar daarna levend probeerde te verbranden. Hij wordt vervolgd voor verkrachting en poging tot moord.

Het ergste van dit alles is dat dit de zoveelste keer is dat een meisje (of vrouw) het slachtoffer is van zo’n enorm bruut misdrijf. Indiase vrouwen hebben de afgelopen jaar talloze malen gedemonstreerd tegen geweld tegen vrouwen, maar de impact daarvan lijkt helaas gering te zijn. Het geweld gaat gewoon door, vrouwen — en dan met name vrouwen uit niet al te rijke gezinnen — worden nog steeds als vuil behandeld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. toetssteen

  Nou pech Michael, in dat enorm grote India zijn al weet ik hoeveel vrouwenfronten vechtend tegen dit soort walgelijkheden. Ik zou me dus maar eens rechten op de banale vrouwenvoorvechters in Nederland die vinden dat vrouwenonderdrukking een recht is. Ik heb ze gek meegemaakt, maar die spande de kroon.
  Sterker, het zijn feministen! Nog sterker; als u dat niet wenst te accepteren, bent u extreem rechts, xenofoob. Het is maar dat u het als liberaal weet, religie kan men nu ook geheel links semantisch opdelen naar politieke smaak.

  1. ceteris paribus

   Kan de heer Toetssteen een uitspraak citeren van een vrouwenvoorvechtster in Nederland die meent dat vrouwenonderdrukking een recht is.

   Of zoog onze zwetsmeijer in vaste dienst dit helegaar op eigen kracht uit zijn duim?

   1. toetssteen

    Nou het schikt:

    http://www.joop.nl/opinies/extreemrechts-heeft-op-internationale-vrouwendag-niets-te-zoeken

    Het doet me overigens deugd dat deze dame de wind van voor krijgt; minus een aantal voorspelbaren.

    Vrouwen zijn India stevig in opmars en terecht! Wat u nu wenst te doen is dat te downplayen. Ik vind dat zeer laag. Warom ondersteunt u deze groepen niet zoals mijn vrouw dat doet? Ik vind u een enorme lafaard met een mond vol bruisend sop, maar daadwerkelijk zal uw effort hooguit gericht zijn tegen. Immers, islam is zooo heerlijk.
    Nou de boom in en dat geldt voor elke religie. Ik ga voor deze femisten En u mag laf jankend achterblijven in uw sharia is top dwaasheid.
    Go girls!

    1. ceteris paribus

     Kan de fantast Toetssteen uit dit artikel een uitspraak citeren waaruit in redelijkheid kan worden afgeleid dat Nederlandse feministen menen dat vrouwenonderdrukking een recht is?

 2. Beukman

  Vrouwen zijn altijd de lul, dat is de trieste conclusie. Dit 1 op 1 relateren aan de islam, zoals gebruikelijk op DDS, is knots, zoals bovenstaand berichtje laat zien.

  1. toetssteen

   @Beukman
   Juist en daarom vind ik dat ik best wel wat geld kan steken in projecten in India om de vrouwen die zich nu sterk maken, te ondersteunen.
   Mijn vrouw doet dat vanuit een medisch project, maar het maakt niet uit. Elke vooruitgang is welkom. Religie, elke religie is achteruitgang en moet in elk geval achter de voordeur!

   Maar ja, kwibus paribus vindt een hoofddoek het summum van vrijheid in de vrouwenbeweging. Mja, zo geredeneerd was de Inquisitie het summum van Rooms denken.

 3. toetssteen

  https://www.youtube.com/watch?v=2IP8g7-VPn4

  En slaap zacht met uw vooringenomenheid. U die hooguit uit u zetel bent gekomen om anderen de les te lezen. Anderen die wel meer van de wereld hebben gezien, maar ja dat strookt niet met het ideaalbeeld van de Leninist in de polder die meent dat alles hopst zoals zijn afkalvende achterban. Lees een stel jaren zestig hipsters die zéér ingelezen zijn inzake alles waar het nu niet om handelt. De puppeteers van de nonsens de grootgrutters in het burgermansdenken opgewaardeerd. De d’66 meelopers die menen dat appeltaart het meest vreselijke is dat Nederland ooit voortbracht. Laat staan de bloemkool….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.