Je verwacht het wel: twee Brusselse aanslagplegers waren bekend bij de politie

Geen categoriemrt 23 2016, 9:00
En hun namen klinken nogal... Marokkaans. Schokkend he?
Twee van de aanslagplegers van gisteren zijn geïdentificeerd. Het gaat om de gebroeders El Bakraoui. De NOS laat het volgende over hen weten:

De namen van de twee zelfmoordterroristen op vliegveld Zaventem zijn bekend. De zender RTBF zegt dat het gaat om de broers El Bakraoui, die al bekend waren bij de politie. Het zijn de twee mannen in donkere kleren die voor de aanslag werden gefotografeerd op de luchthaven.

De aanslagen -- waarbij tientallen mensen omkwamen en honderden mensen gewond raakten -- waren het werk van een behoorlijk groot team van terroristen. Nog niet alle leden van de cel zijn geïdentificeerd, maar de gebroeders El Bakraoui dus wél.
En wat valt meteen op? Ten eerste dat het niet om blanke Vlaamse jongetjes gaat, en ten tweede dat ze natuurlijk bekenden waren van de politie.
Zoals Bart Nijman laat weten op Twitter: "Ja hoor, je verwacht het wel."
https://twitter.com/BartNijman/status/712536921998753792
Overigens gaat de zoektocht naar de man in de witte jas nog steeds verder. Anders dan de broers deed die zijn bomgordel stiekem af waarna hij snel wegrende. Blijkbaar begreep hij op het laatste moment dus dat het toch niet zo prettig is om jezelf op te blazen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten