Je verwacht het wel: twee Brusselse aanslagplegers waren bekend bij de politie

En hun namen klinken nogal… Marokkaans. Schokkend he?

Twee van de aanslagplegers van gisteren zijn geïdentificeerd. Het gaat om de gebroeders El Bakraoui. De NOS laat het volgende over hen weten:

De namen van de twee zelfmoordterroristen op vliegveld Zaventem zijn bekend. De zender RTBF zegt dat het gaat om de broers El Bakraoui, die al bekend waren bij de politie. Het zijn de twee mannen in donkere kleren die voor de aanslag werden gefotografeerd op de luchthaven.

De aanslagen — waarbij tientallen mensen omkwamen en honderden mensen gewond raakten — waren het werk van een behoorlijk groot team van terroristen. Nog niet alle leden van de cel zijn geïdentificeerd, maar de gebroeders El Bakraoui dus wél.

En wat valt meteen op? Ten eerste dat het niet om blanke Vlaamse jongetjes gaat, en ten tweede dat ze natuurlijk bekenden waren van de politie.

Zoals Bart Nijman laat weten op Twitter: “Ja hoor, je verwacht het wel.”

Overigens gaat de zoektocht naar de man in de witte jas nog steeds verder. Anders dan de broers deed die zijn bomgordel stiekem af waarna hij snel wegrende. Blijkbaar begreep hij op het laatste moment dus dat het toch niet zo prettig is om jezelf op te blazen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Mar

  De 2 in het donker geklede mannen dragen links een handschoen, waarin naar zeggen de ontstekers zitten. De man in het wit heeft geen handschoen aan.

  Apart dat die andere 2 daar niet op hebben gereageerd. Het lijkt erop dat een zoektocht naar de 3e terrorist al in het scenario stond.

  1. zomaar

   @Mar omdat hij vergeten was de handschoen aan te trekken , heeft men na de eerste twee aanslagen ook nog explosieven (onbeheerd) gevonden .

   komt dus door die vergeten handschoen , wat denk jij ?, zou hij een infiltrant geweest zijn , die men nu met man en macht zoekt .

   of zoals de afgelopen tientallen decennia , zijn wij westerlingen nog zuinig op de moslims , die immers een verrijking vormen voor onze samenleving .

   en blijven wij het zoeken in alle gate en kieren.

  1. Sjun Demartelaere

   Eigenlijk gaat het om een soort andersculturele verandermanagers die in het Westen minder gebruikelijke methoden inzetten om hun doel te bewerken.

   1. ceteris paribus

    Veranderkundig dan wel weinig effectief.

 2. Oeroeboeroe

  Aan Mark Rutte

  Beste minister-president

  Ben ik alweer!

  Vanavond debatje over aanslagen in Brussel. Zin in? Date met Jort afgebeld?

  De angel zit in die uitspraak van uw Turkse vriend Erdogan gisteren. Dat een van de daders vorig jaar is teruggekeerd naar Nederland. En dus onvoldoende door de Nederlandse veiligheidsdiensten in de gaten is gehouden.

  Op Facebook schreef een goede vriend van me: “Wat heb je aan welke maatregel of bezwerend woord dan ook, als een aanslagpleger na agenten te hebben beschoten met Kalasjnikovs bij een overval in België en na te zijn opgepakt op weg naar Syrië, op eigen verzoek door Turkije naar Nederland wordt uitgewezen, hier wordt toegelaten, maar niet wordt vastgezet, terwijl hij nog vijf jaar te goed heeft en blijkbaar ook niet in de gaten wordt gehouden? Precies, helemaal niks. Brace for impact.”

  En zo is dat.

  De beste strategie om het debat vanavond door te glibberen lijkt me dat u aankondigt een onderzoek in te stellen naar het waarheidsgehalte van de uitspraken van uw goede vriend Erdogan.

  Doe maar iets met: “De onderste steen boven!”

  En neem er vooral ruim de tijd voor.

  Dan overleeft ‘het misschien wel beste kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog’ ook dit rimpelingetje wel weer.

  En dan maar hopen dat de soldaten van de religie van de vrede pas na 15 maart 2017 hier toeslaan!

  Groet

  Jan Dijkgraaf

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.