Loodgieters zijn een badkamer aan het verbouwen. Dan zien ze iets glimmen onder de badkuip

De mannen konden hun ogen niet geloven toen ze zagen wat er onder het puin vandaan kwam.

Oude kranten, antieke liefdesbrieven, waardevolle stripboeken… Loodgieters en bouwvakkers komen vaak bijzondere spullen tegen bij het openbreken van muren en vloeren. Maar dat komt niet eens in de buurt bij wat deze twee loodgieters uit Canada vonden toen ze de leidingen in een badkamer kwamen vervangen.

Het was Dean Materi’s tweede dag bij het loodgietersbedrijf, maar dat is niet de enige reden dat het een onvergetelijke en spannende dag voor hem was. Plotseling zag hij namelijk iets glimmen tussen het stof:

“Ik zag een goudkleurig glimmend ding op de grond en ik dacht dat het een koperen leiding was. Maar toen ik het opschepte, bleek het nogal zwaar te zijn. Ik bukte om te kijken wat het was. Ik pakte het en het was een goudstaaf.”

calgary-sun-calgary-herald12

 

Dat zie je goed. Een kilo goud, verstopt in een badkamermuur. Er stond een serienummer op, en het logo van een bekende juwelier. Deans baas kon zijn ogen ook niet geloven:

“Een goudstaaf onder een badkuip vinden, is nogal vreemd.”

Dat kun je wel zeggen, inderdaad! Een kilo goud brengt makkelijk 35.000 euro op, dus je kunt je voorstellen dat het een hele verleiding was voor de bouwvakkers. Alif Babul, de voorman, geeft toe dat hij even achter zijn oren moest krabben:

“We waren door het dolle toen we het vonden, natuurlijk. Als je kijkt naar de economie vandaag de dag, is het nogal rot dat we het moesten teruggeven. Maar natuurlijk hebben we het juiste gedaan.”

De twee loodgieters namen contact op met de huiseigenaren, die bevestigden dat de goudstaaf van hen was. Waarschijnlijk hadden ze het verstopt in de muur vlakbij hun jacuzzi, maar was de goudstaaf gedurende de jaren verschoven door de motor van het bubbelbad. De eigenaren hadden er al naar gezocht, en waren dus dolblij dat ze hun waardevolle schat terugkregen. Babul heeft gelukkig geen spijt van zijn beslissing:

“We geven altijd alles terug wat we vinden.”

Die huiseigenaren hebben geluk dat ze zulke eerlijke loodgieters hadden ingehuurd!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.