Man zet het afval buiten. Dan ziet hij ineens iets bewegen bij de vuilniszakken…

Het vuilnis naar buiten brengen is meestal geen gebeurtenis, maar deze man overkwam ineens iets bijzonders bij het uitvoeren van wat anders een routineklusje is.

Het leek aanvankelijk een dag zoals velen te worden, toen een man zijn vuilnis kwam buiten zetten. Maar tussen de vuilniszakken die op de stoeprand stonden, zag hij tot z’n grote verbazing twee kinderen zitten:

“Eén kind zat in een kinderzitje bovenop een zak. Het andere kind zat daar met blote vloeten in de kou. Ze hadden alleen luiers om, maar geen kleren aan,”

Het waren een baby van zeven maanden en een jongetje van twee jaar oud. Intens schrijnend, aldus Mark, die geen tijd verspilde en de kinderen direct bij een bevriend stel genaamd Bill en Krystal Stewart heeft . Samen met zijn vrouw Krystal gaf Bill de arme kinderen een bad en schone kleren. Dat was niet eenvoudig: de twee zaten onder de muggenbeten en moesten maar liefst twee keer gewassen worden. En toen de Stewarts de schoenen uittrokken van de oudste van de twee, kwam het vel van de bovenkant van z’n voeten mee.

Aanvankelijk zouden de twee broertjes maar één nacht blijven, maar dat werd al snel vijf maanden:

Op een dag verscheen er ineens een sociaal werker voor de deur. Krystal:

“We kwamen de kerk uitlopen en de ouders benaderden ons en een sociaal werker vroeg ons: ‘Zouden jullie willen overwegen om onze kinderen tijdelijk onder jullie hoede te nemen, terwijl wij beslissen wat we gaan doen.’ We keken elkaar aan en wisten dat er geen andere optie was. Natuurlijk zeiden we ja!”

Sindsdien leven de jongens bij de Krystals, en groeien ze op zoals een kind dat verdient:

kinderbuggy

Gelukkig heeft dit verhaal dus een happy end!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.