Neem jij je iPhone mee het vliegtuig in? Kijk dan uit dat ‘ie niet in de brand vliegt…

Op reis gaan met je telefoon in je achterzak is waarschijnlijk iets dat je zonder er bij na te denken doet. Maar zonder gevaar is dat niet geheel.

Een meisje dat onlangs het vliegtuig naar het tropische eiland Hawaii nam, kreeg aan boord van het toestel ineens de schrik van haar leven. Ze ging op weg naar de vakantie-eilanden in de hoop wat mee te kunnen krijgen van de hoge temperaturen, maar geheel tegen haar verwachting in begonnen die al in het vliegtuig.

Dat wil zeggen: tijdens het kijken van een filmpje vloog haar trouwe iPhone ineens in de fik, en kwam er vlammen uit van wel 20 centimeter.

Het overkwam Anna Crail, een studente die geschrokken de telefoon meteen op de grond liet vallen toen ze vlammen uit haar iPhone 6 zag komen:

“De vlammen werden steeds hoger, en een aantal mensen ging opstaan. Toen het begon dacht ik dat we gingen neerstorten en had ik zoiets van “Oh mijn god, er is een brand in het vliegtuig!”

Uiteindelijk wisten stewardessen het vuurtje te doven, maar de schrik zat er bij Anna goed in.

Veiligheidsdeskundigen zeggen dat je er voor moet waken dat je batterij in je iPhone niet te oud wordt, en op tijd wordt vervangen. En houd in het vliegtuig je toestel op vliegtuigmodus: dat verkleint de kans op een ‘oververhit’ ongelukje.

Ga je binnenkort op vakantie? Knoop het dan maar dubbel en dwars in je oren, want je weet maar nooit…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.