Nieuwe trailer van Game of Thrones houdt het heel erg spannend: is Jon Snow nu levend, of dood?

Is ieders favoriete personage uit het fantasy-drama Game of Thrones nou nog onder de levenden, of is hij toch gestorven in de laatste aflevering van vorig seizoen? Een trailer van het zesde seizoen van de tv-serie geeft een paar hints…

Gisteren bracht HBO een nieuwe trailer uit voor het zesde seizoen van Game of Thrones. En daar zitten flink wat aanwijzingen in met betrekking tot wat we kunnen verwachten:

Maar de meest prangende vraag van allemaal – leeft publiekeslieveling Jon Snow nu nog, of niet? – wordt niet definitief beantwoord. Toch krijgen we een aantal belangrijke hints te zien. Zoals deze:

game-of-thrones-1

Dit is op 00:07 van de trailer. Jon Snow ligt dood in de sneeuw. Of…?

game-of-thrones-3Dit is op 0:21. Davos Seaworth staat bij de verbrande resten van een mensenlichaam. Gaat het hier om Shireen Baratheon, die (tevergeefs) door haar eigen vader geofferd werd om een overwinning te bewerkstelligen? Of zijn dit de gecremeerde overblijfselen van de voormalige Lord Commander van de Night’s Watch?

game-of-thrones-24Op 1:14 nog een keer Jon Snow, nog een keer dood. Met iemands hand op z’n voorhoofd. Is dat om z’n ogen te sluiten, of is dat om hem uit de dood te herrijzen? Wie weet, wie weet…

game-of-thrones-35Op 1:35 nog een keer Davos Seaworth, die we horen zeggen dat hij het lichaam van Jon Snow wil bewaken door er voor te vechten. Wat is het idee hierachter? Waarom zou je een lichaam dat al dood is zo graag willen bewaken, dat je zelfs je eigen leven er voor op het spel zet?

We moeten helaas nog tot 24 april wachten voordat het zesde seizoen eindelijk wordt uitgezonden, dus tot die tijd zullen we wel met vragen blijven zitten. Of HBO moet ons nog een keer zo’n trailer toewerpen…

Wat denk jij dat het betekent? Leeft Jon Snow nog (of wekken ze hem weer tot leven?), of is hij nu écht dood?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.