Terecht: Veiligheidsraad draait misdadig Noord-Korea de duimschroeven flink aan

Het wordt eens tijd dat het lachen de terroristen van Pyongyang voorgoed vergaat, en wat de Veiligheidsraad vandaag heeft gedaan is een stap in de goede richting.

Al tientallen jaren doet Noord-Korea niets anders dan alleen maar treiteren, provoceren, met kernwapens zwaaien alsof het vlaggetjes op Koningsdag zijn en hun eigen bevolking keihard onderdrukken.

De internationale gemeenschap heeft vandaag besloten de Noord-Koreanen maar weer eens de duimschroeven aan te draaien in een antwoord op de eindeloze provocaties van het moorddadige socialistische regime:

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft woensdag unaniem ingestemd met nieuwe sancties tegen Noord-Korea. Het zijn de zwaarste sancties in twintig jaar tegen het land.

Het regime in Pyongyang wordt gestraft voor de kernproef die het begin januari uitvoerde.

Alle vracht van en naar Noord-Korea wordt voortaan aan een inspectie onderworpen. Zestien Noord-Koreanen, onder wie handelsgezanten in Syrië, Iran en Vietnam zijn op een zwarte lijst van de VN geplaatst. Datzelfde geldt voor twaalf Noord-Koreaanse organisaties, bedrijven en instellingen.

Belangrijk is dat de Veiligheidsraad unaniem instemde. Dat betekent dat China – dat soms wel eens als een bondgenoot wordt gezien van het genocideregime in buurland Noord-Korea – ook de handtekening zette onder de straf voor de knotsgekke Kim Jong-un en zijn megalomane gevolg.

Heb ik nu echt het idee dat Noord-Korea diens gedrag gaat bijstellen na de sancties? Nee, natuurlijk heb ik dat niet. Maar het is wel belangrijk dat we een signaal sturen naar de communistische enclave: actie-reactie. Aan iedere provocatie met kernwapens hangt een steeds duurder wordend prijskaartje. Laat ze maar inzien dat geen enkel onbeschoft gedrag eindeloos kan blijven voortduren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Dit zal Svetlana niet leuk vinden!

  1. toetssteen

   @Suijkerbuijk
   Ik mag hopen dat je weet dat de US onlangs een nieuwe basis hebben gevestigd hè?

   http://www.army.mil/article/117603/Welcome_to_USAG_Yongsan_/

   Ze zoeken nog kanonnenvlees.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.