Tony Blair keert zich tegen de appeasers van onze tijd, wil dat er grondtroepen naar ISIS gaan

De Britse oud-premier Tony Blair is weliswaar een sociaaldemocraat, maar dat betekent in zijn geval niet dat hij automatisch een wegkijker is. 

Daarom maakt hij maar weer eens duidelijk in een column voor de Sunday Telegraph.

In zijn opiniestuk legt Blair namelijk uit dat het Westen onmiddellijk grondtroepen naar Syrië en Irak moet sturen zodat ISIS totaal en volledig verslagen kan worden. Als dat niet gebeurt vreest hij dat er spoedig een grote aanslag komt in het Westen, waardoor regeringen zullen besluiten dat er “draconische veiligheidsmaatregelen” genomen moeten worden in eigen land. Dat zou waarschijnlijk de dood betekenen van het recht op privacy.

Hij schrijft:

We must build military capability able to confront and defeat the terrorists wherever they try to hold territory. This is not just about local forces. It is a challenge for the west. Ground forces are necessary to win this fight and ours are the most capable.

Ik zeg dit al meer dan een jaar, maar het is goed dat Blair dat nu ook doet. Er zijn namelijk niet veel Westerse politici met de moed om dit te zeggen. Niet omdat ze niet begrijpen hoe het werkt, maar omdat ze bang zijn dat ze zichzelf impopulair maken door voor een grootschalig militaire avontuur te pleiten. Blair is gelukkig een staatsman: zijn carrière in de Britse politiek ligt eigenlijk al achter hem, waardoor hij zich open en eerlijk kan uitspreken over de belangrijkste onderwerpen. Of mensen dat nou leuk vinden of niet.

Wat betreft het gevaar van draconische maatregelen schrijft Blair:

We will have periodic but increasingly frequent acts of terrorism that will result in many more victims and start to destabilise our political and social cohesion. Eventually the terrorists will commit an act of such size and horror that we will change our posture; but by then the battle will be much harder to win without measures that contradict our basic value system.

Met andere woorden, hij is ervan overtuigd dat, als we niets doen er uiteindelijk een enorme aanslag volgt, waardoor we gedwongen worden om bijzonder vergaande maatregelen te nemen die onze normen en waarden eigenlijk ondermijnen.

Ik ben bang dat Blair gelijk heeft. En dat maakt het des te belangrijker dat er nú wordt ingegrepen in Syrië, Irak en Libië zodat ISIS helemaal van de aardbol wordt geveegd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Vigo

  ” waardoor we gedwongen worden om bijzonder vergaande maatregelen te nemen die onze normen en waarden eigenlijk ondermijnen. ”

  Als die maatregelen inhouden dat we de islam hier gaan verbieden, moslims gaan deporteren en iedere maatregel dan ook die de islam verwijdert uit ons bestaan dan juich ik dit van harte toe.

  Dat spul heeft het er zelf naar gemaakt en hoort hier zo wie zo niet thuis.

  1. ceteris paribus

   Onze dappere genocidebepleiter achter zijn toetsenbord stond gezond weer op.

   Dat wordt weer een dag met veel stoere taal.

   1. Vigo

    Waar lees jij het woord genocide smerige beroepsleugenaar?

 2. ceteris paribus

  Wanneer beseffen Europese politici eens een keer dat ze de aanslagen zelf veroorzaakten en ISIS en El Qaida zelf creëerden met hun krankzinnige oorlogspolitiek? Dit is verder wrijven in de zelfsgemaakte vlek.

  Blair is mede-architect van de onwettige inval in Irak die El Qaida groot maakte en ISIS creëerde. De man hoort, samen met Bush, voor een tribunaal.

 3. Lieftinck

  Veel van de ellende hebben we juist te danken aan Blair cum suis. Om te beginnen had Saddam Hoessein nooit moeten worden weggejaagd, noch Kadaffi, en ten tweede had het westen Assad meteen moeten steunen i.p.v. de Islamitische rebellen, maar ja, die gaspijp door Syrie vond Obama belangrijker.

  1. Vigo

   ” Veel van de ellende hebben we juist te danken aan Blair cum suis. Om te beginnen had Saddam Hoessein nooit moeten worden weggejaagd, noch Kadaffi, en ten tweede had het westen Assad meteen moeten steunen i.p.v. de Islamitische rebellen, maar ja, die gaspijp door Syrie vond Obama belangrijker. ”

   Natuurlijk valt Blair en de rest van de sociaal democraten veel te verwijten in deze, en zeker wanneer men de zaken achteraf beschouwt.
   Maar dat neemt niet weg dat hij nu wel gelijk heeft om te suggereren dat grondtroepen noodzakelijk zijn om dat IS ongedierte uit te roeien, maar niet slechts in Syrië en Irak, dat spul heeft ook bezit genomen van de Europese steden, dus daar dient het leger ook de boel schoon te vegen na eerst ontdaan te zijn van moslims in ditzelfde leger, want anders gaat dit natuurlijk nooit lukken.

   1. ceteris paribus

    Het zijn juist deze stompzinnige uitroeiingsfantasieën die de ellende veroorzaakten en veroorzaken. De naïeve gedachte dat je met bommenwerpers en grondtroepen grondtroepen ISIS kunt vernietigen slaat nergens op. Mogelijk vernietig je de tijdelijke politieke entiteit ISIS maar je creërt twee nieuwe verzetsbewegingen. We zaaien wind en we oogsten storm en boontje krijgt zijn loontje.

    1. Vigo

     Het is de meeste mensen hier wel duidelijk dat jij de ware islam geheel vrij baan zou willen geven in ons werelddeel, uit al je bijdragen stijgt een geur op die alle islamkruipers verspreiden, ranzig en bedorven zullen we maar zeggen.

     1. ceteris paribus

      Dan zien de meesten dat verkeerd. Ik zit absouut niet op meer islam in Europa te wachten en het zou me, mede om die reden, een lief ding waard zijn als de vluchtelingenstroom zou stoppen.
      Ik ben er echter van overtuigd dat we die vluchtelingenstroom en de terroristische aanvallen van islamidioten zelf veroorzaakten.
      Ik bekritiseer de krankzinnige denkfout dat we het probleem oplossen door nog intensiever dezelfde fouten te maken. Daarom wijzen mensen als Blair de verkeerde weg.

     2. Vigo

      Iedereen die jou al een paar dagen langer als vandaag kent (en dat zijn er nogal wat) weten dat jij al jarenlang het sociaal democratisch gedachtegoed (waar Tony Blair een exponent van is) uit hebt gedragen, jouw gejuich bij de interventies destijds in Lybië/Egypte was oorverdovend, de Arabische lente deed je vreugdevol je spillebenen in beweging zetten, je hysterisch gekrijs dat Obama zijn troepen uit Irak terug diende te trekken deed de vogels massaal opvliegen.

      En dat leugenachtige gezwets van je dat je niet zo verguld zou zijn met die aanhoudende stroom islam parasieten die west Europa koloniseert zullen we ook maar met een korreltje zout nemen, want leugenachtiger types zoals jij zijn moeilijk te vinden.

      Je lust er wel pap van gezien je dagelijkse verdediging van die parasieten op deze site.

     3. ceteris paribus

      Ik was altijd een verklaard tegenstander tegen alle militaire interventies in Afghanistan, Irak en Libië. Ik ben ook tegen elke militaire interventie in Syrië.
      Je zult geen enkel citaat van mij kunnen vinden waaruit het tegendeel blijkt. Je zult ook geen enkel citaat van mij kunnen vinden waarin ik islamisering toejuich.

      Kortom je zuigt dit allemaal uit je duim. Nogal dom, als ik mag zeggen.

     4. Vigo

      Natuurlijk geheel leugenaars eigen ontken je hetgeen ik stel en dien ik citaten te leveren die Jules de Korte nog zou kunnen vinden hier onder de talloze aliassen van je en noemt het dom, dat is men wel gewend van jou.
      Maar voorlopig sta je met je broek op de magere enkels en dit is geen fraai gezicht kan ik wel stellen.

      Maar verras ons eens en kom jij eens met een oplossing die het islam probleem waar we onder gebukt gaan tackelt op een adequate manier.

      Ik ben benieuwd.

     5. ceteris paribus

      Ik neem aan, beste vigo, dat je nu met de citaten komt die volgens jou zo gemakkelijk zijn te vinden.
      Je wilt hier toch niet te boek staan als een leugenachtige fantast?

     6. Vigo

      Je weet net zo goed als ieder ander paardepis dat deze site zich niet leent om citaten terug te vinden, vandaar dat je ook altijd met dat gezeik aan komt zetten, zo boereslim ben je wel.
      Iedereen die jou volgt weet dat je een onnozele islamkruiper bent die altijd tegen iedere oplossing is om het islamprobleem wat ons teistert te tackelen.

      Ook nu weer gezien je geen enkele vorm van een oplossing weet te presenteren en slechts getrol je antwoord is.

      Kom eens met jouw visie op een oplossing, want dat de islam een kankergezwel is wat maar uitdijt staat als een paal boven water.

     7. ceteris paribus

      Ach, vigo beweert eerst dat zelfs Jules de Corte gemakkelijk talloze citaten van mij zou kunnen vinden waarin ik de islamisering en de invallen in moslimlanden zou toejuichen maar krabbelt nu terug en zegt ze niet te kunnen vinden.

      Hij verzon het dus. Hij legt me eerst rare standpunten in de mond om er vervolgens tegen te keer te gaan. Wat een trieste afgang, domme man.

     8. Vigo

      Je bent een trol paardepis en je hebt geen flauw benul van wat overdrachtelijk is bedoelt.

      Kom je nog met oplossingen op het kankergezwel islam geheten of laat dit nog even op zich wachten?

    2. Lieftinck

     De strategie van Putin (of Poetin) om Assad en zijn leger aan een overwinning te helpen lijkt mij het minst kwade van alle alternatieven. Je krijgt geen machtsvacuüm na een overwinning van Assad, om maar een voorbeeld te noemen.

     1. Vigo

      Het is duidelijk dat de Russen er wel in zijn geslaagd op korte termijn successen te boeken, de coalitie was er slechts op uit om Assad uit het zadel te wippen met alle fatale gevolgen die dit op zou leveren.

      Assad is de minste van alle kwaden in die regio, moslims kunnen niet zonder een sterk leider die al die verschillende relioten onder de duim houdt.

     2. ceteris paribus

      Vigo is maar snel over een ander onderwerp begonnen.

      Game, set and match.

      Nooit meer zo liegen, vigo, je krijgt hem dubbel en dwars terug.

     3. Vigo

      Wordt er nog een oplossing aangedragen paardepis die het kankergezwel islam geheten tackelt, of blijf je als een Bokito in de hongerwinter je parmantig op je kippenborst kloppen onder het uitroepen van een misplaatste tennisterm zoals gewoonlijk wanneer je voor schut staat?

     4. ceteris paribus

      Zou je niet eerst je excuses maken, beste vigo, voor de opvattingen en uitspraken die je me per abuis in de mond legde?

      Daarna praten we weer ver.

     5. Vigo

      Je staat voor lul trol, je hebt geen oplossingen, en excuses voor de waarheid die ik over je bracht, in your fucking dreams…..

     6. ceteris paribus

      De ‘waarheid’ die het mannetje vigo over me dacht te brengen kan hij op geen enkele manier aantonen en zit slechts in zijn hoofd. Dit noemen we ook wel leugen dan wel fantasie.

      Het mannetje zakte opzichtig door het ijs en meent dat ik voor lul sta. Aandoenlijk.

 4. Oeroeboeroe

  Voor wie nóg niet wakker is: er waart een nieuw fascisme over onze aardbol
  Wegkijken en zelfverwijt is winst voor de terroristen

  We moeten ophouden met het voorspelbare navelstaren en het relativeren van cultuurverschillen in de nasleep van de aanslagen in Brussel. Het wordt tijd om een vuist te maken tegen het islamfascisme dat over onze aardbol rondwaart, schrijft Roderick Veelo. We moeten nu ballen tonen, want wegkijken is winst voor de terroristen.
  Na het verdriet en het oprechte en het gespeelde medeleven kan ik de verklaringen en het zelfverwijt over de aanslagen in Brussel alweer dromen. Zoals 9/11 de eigen oogst was van de rol van Amerika in de wereld, Theo van Gogh, de Deense cartoonist Kurt Westergaard en de mannen van Charlie Hebdo het lot – met hun gespot met de profeet – over zichzelf hadden afgeroepen en discriminatie de basis vormde voor de terreur in Parijs afgelopen november, zo wordt er ook een ‘verklaring’ gevonden voor de terreurdaden deze week in België. Ik geef u op een briefje, dat maatschappelijke achterstelling en stigmatisering een grote kans maken.

  Het zelfverwijt blijft niet beperkt tot discriminatie van een grote religieuze minderheid en verkeerde wijken, maar behelst ook uitlokking door betrekkingen met Israël en militaire actie tegen terreurfabriek Islamistische Staat. Die laatste krijgen de dames en heren op tv en in de krantenkolommen cadeau, want volgens ISIS is het de officiële reden voor de dood en het verderf in Brussel.
  islamfascisme
  Ik hoop dat de progressieven onder ons niet te lang grasduinen door deze grijsgedraaide verklaringen, want ze snijden geen hout. Voor wie nóg niet wakker is: er waart een nieuw fascisme over onze aardbol. Het is zeer gewelddadig, hyperintolerant, religieus gedreven en totalitair georganiseerd bedoeld voor oorlog. Noem het islamfascisme. Iedereen die – in leefgewoonten, kleding, denken, geloof en geaardheid – afwijkt van de gestelde normen is overal ter wereld doelwit van geweld: atheïsten, christenen, andere moslims, homo’s, ongesluierde vrouwen, meisjes die naar school willen, muzikanten, schrijvers, tekenaars, zelfs cultureel erfgoed moet er aan. Het rekruteert zijn soldaten via internet en gebedshuizen met een absolute variant van een grote godsdienst.
  Het wordt de hoogste tijd, om dat te erkennen en op te houden met navelstaren en cultuurrelativisme. Dat betekent: staan voor onze westerse waarden van vrijheid, democratie en verdraagzaamheid, een militaire vuist maken tegen hen die ons aanvallen en niet langer wegkijken van de plekken in onze samenleving waar supporters van dit fascisme geen blad voor de mond meer nemen.
  Wegkijken en de angst om het aan te kaarten.

  De Britse ex-premier Tony Blair waarschuwt de politieke elite voor slappe knieën. Het wegkijken van grote problemen in de multiculturele samenleving leidt tot rampen.

  Zo is de educatieve en morele ontsporing onder allochtone jongeren in ons land huiveringwekkend. Lesgeven over de holocaust is onuitvoerbaar geworden, terreuraanslagen worden in de klas met applaus ontvangen. Wegkijken en de angst om dat aan te kaarten, is pure winst voor de terroristen.

  En wat is die vuist? Roepen dat je solidair bent en gebouwen verlichten met de nationale driekleur van de buren? Na een dringend verzoek van de Franse president Hollande om zijn land militair te helpen tegen terreurorganisatie ISIS, bleef het lang stil in de EU. Uiteindelijk kwam Nederland in beweging na aandringen van Amerika. Overtuiging, moed en vastberadenheid zien er anders uit. De verdedigers van onze vrijheid moeten ballen gaan tonen.
  Straks zijn wij aan de beurt
  Toen de islamfascisten voor een Deense cartoonist kwamen, hebben we gezwegen, want we zijn immers geen Denen. Toen ze voor Geert Wilders kwamen, hebben we geklaagd over de kosten van z’n beveiliging en – bij Wilders – over het beschadigen van onze handel. Toen ze voor de joden kwamen, werd er gezwegen, want in Israël hebben de Palestijnen het ook zwaar. Toen ze voor de Yazidis en de Syrische christenen kwamen, hebben we niks gedaan, want we zijn immers geen Yazidis of Syrische christenen. Toen ze voor de Parijzenaars kwamen, hebben we gewacht, want we zijn geen Parijzenaars.
  Deze week waren de Belgen aan de beurt. Wie komt er nog straks ons te hulp?

  Roderick Veelo TPO

  1. van Urk

   Salafisme in Brussel: Goedkope olie tegen radicale missionering. Hebben we ons door een regime van wahabieten laten infiltreren? Een retorische vraag van Belgische media. Maar de regering in Brussel(net als de andere Europese regeringen) wil het niet bederven bij het regime in Riyad. Per slot van rekening levert Saoedi Arabie niet alleen olie, maar kopen ook heel enthousiast Belgische wapens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.