Wilders over EU-deal asielzoekers: Turkije bepaalt, dankzij slappe knieën van Rutte

De PVV-leider haalt keihard uit naar de overeenkomst tussen Turkije en de Europese Unie.

Mark Rutte en Angela Merkel zijn tevreden met de principe-overeenkomst tussen Turkije en de Europese Unie over het terugdringen van de asielstroom, maar tegelijkertijd zwelt de kritiek aan:

Screen Shot 2016-03-11 at 10.35.33

Turkije bepaalt, dankzij de slappe knieën van de VVD, aldus Geert Wilders. Hij loopt hiermee vooruit op de verdere besprekingen tussen Turkije en EU-leiders, die komende week zullen plaatsvinden. Hierbij zullen de details van de gemaakte afspraken worden uitgewerkt. Die afspraken houden in dat Turkije de vluchtelingenstroom naar Griekenland moet tegenhouden, en illegale asielzoekers moet terugnemen. In ruil daarvoor zullen er vanuit Turkije asielzoekers worden opgenomen in de EU. Op die manier, is het idee, komt de immigratiestroom onder controle.

De deal kent een “één-op-één”-mechanisme. Voor elke vluchteling die Turkije terugneemt, gaat er ook weer één vanuit Turkije naar de EU. In ruil voor de Turkse hulp geeft de EU hen zes miljard euro om de opvang van asielzoekers in Turkije zelf te regelen, en mogen Turken voortaan visumvrij reizen naar de EU. Bovendien worden de onderhandelingen over Turks EU-lidmaatschap weer geopend.

Wilders is kritisch over de deal, omdat het nog maar de vraag is of het aantal vluchtelingen daadwerkelijk zal worden teruggebracht door de afspraken. Ook Arend-Jan Boekestijn, voormalig Kamerlid voor de VVD, toont zich kritisch: hij betwijfelt of Turkije daadwerkelijk de stroom asielzoekers zal terugdringen die momenteel met bootjes naar Griekenland gaan. Immers, voor elke vluchteling die Turkije terugneemt, gaat er ook een asielzoeker vanuit Turkije richting de EU. Als er tienduizend bootvluchtelingen uit Griekenland worden teruggestuurd, kan Turkije dus alsnog tienduizend andere vluchtelingen naar Europa sturen.

Bovendien is het Turkse regime momenteel bezig met een totale machtsovername. Erdogan sloot deze week een belangrijke krant die kritisch was over zijn regering, en vormde deze om tot een pro-overheidsblad. Kritische journalisten zijn op hun hoede, en bovendien wordt de strijd tegen de Koerden flink opgevoerd. Erdogan bombardeert Koerden in Syrië en Irak die tegen ISIS vechten. Genoeg reden dus om niet met zo’n wannabe-dictator in zee te gaan.

Misschien, heel misschien, zal de deal met Turkije het aantal asielzoekers daadwerkelijk terugdringen. Maar tegen welke prijs? Het lijkt erop dat de Turken alles krijgen wat ze van de EU vragen, en het zou zomaar kunnen dat ze volgende week met nóg meer eisen komen. Als de EU daar dan weer mee akkoord gaat, wordt Wilders’ gelijk bewezen: slappe knieën.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Wachteres

  http://www.theguardian.com/world/2016/mar/09/turkish-first-lady-praises-harem-as-school-for-women

  Turkish first lady praises harem as ‘school for women’

  Emine Erdoğan makes comment after her husband caused thousands to demonstrate against his government on International Women’s Day

  Emine Erdoğan’s remarks came under fire on social media and her husband’s comments drew thousands of women into the streets of Istanbul in protest.

  Ozlem Kurumlar, a professor at an Istanbul university, tweeted: “In the time of Murad III [a 16th-century sultan], books were the only thing that never entered the harem.”

  En deze achterlijkheid wil de EU bij ons Europa hebben. Wordt het niet hoognodig tijd dat wij de achterlijke EU, die ons in elk opzicht de das om gaat doen – alleen al in economisch opzicht worden we geruïneerd – achter ons laten?

  1. Wachteres

   https://ejbron.wordpress.com/2016/03/11/de-vrouw-van-erdogan-prijst-de-educatieve-functie-van-harems/#more-112386

   De vrouw van Erdoğan prijst de “educatieve functie” van harems

   Voor degenen die moeite hebben met de Engelse taal.

 2. Wim

  Het wordt eentonig maar weer heeft Wilders gelijk.Zoals eerder vermeld ,Rutte is de Mussert van Merkel

  1. loritta

   Dat is al zo vaak gebeurd, dat Wilders achteraf haast altijd gelijk heeft gekregen, maar dat valt de linkse partijen nooit op.

 3. nick

  Wilders gelijk is allang bewezen Paul!

 4. Bromsnor

  Waarom noemt de media deze asielzoekers toch nog steeds “vluchtelingen”?

  Echte “vluchtelingen help je…………maar die zitten in de regio en niet in de bootjes.

  Tussen de 70 en 80% van de immigranten zijn jonge mannen die naar Noord Europa komen omdat de gratis huizen, ruime uitkeringen, enzovoorts een aanzuigende werking hebben.

  Het zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar economische immigranten die leven op kosten van de belastingbetaler.

  Ze komen uit veilige gebieden in de regio zoals b. v Turkije en Libanon. en trekken door veilige gebieden in Europa richting Noord Europa waar de “honingpot” staat.

  Ook nemen veel van deze immigranten nemen de in hun landen van herkomst gebruikelijke negatieve houding tegenover vrouwen, homo’s, christenen en joden mee naar Europa.

 5. Bromsnor

  Deze deal zal niets oplossen omdat de stroom immigranten gewoon doorgaat…….alleen via het vliegtuig.

  De stroom immigranten uit voornamelijk islamitische landen gaat dus gewoon door en daarmee de islamisering van Europa.

  Het fundamentele punt is dat Noord en West Europa uitermate aantrekkelijk is voor de immigranten.

  Immers gratis woningen; uitkeringen; gratis gezondheidszorg; kinderbijslag,etc trekt en vele zullen een poging wagen om in het “beloofde land” (Noord Europa) te komen.

  Zolang de (buiten) grenzen niet worden gesloten en zolang de asielzoekers worden gepamperd met huizen en ruime voorzieningen zullen ze blijven komen in grote getale.

 6. Ni28

  Hoe zwak moet je zijn om over een deal als deze alleen maar te denken. Je gaat met het grootste gevaar op moment die Erdogan heet in zee en laat hem de voorwaarden nog bepalen ook. Hoe makkelijk kunt je je laten belazeren? Je verkoopt jezelf waar je bij staat. Dit is zo ongelooflijk dat je denkt in een nachtmerrie belandt te zijn. Als je ogen open gaan denk je met een schrik, gelukkig, het is maar een nachtmerrie geweest. Helaas is dit een ongelooflijke werkelijkheid.

 7. Wachteres

  http://fenixx.org/2016/03/09/slechts-een-op-de-vier-asielmigranten-in-zweden-heeft-een-baan-na-acht-jaar/

  Slechts één op de vier asielmigranten in Zweden heeft een baan na acht jaar.

  Uit een recent rapport van de Riksdagens Utredningstjänst (Rijksonderzoek commissie), waar door de gevestigde Zweedse media uiteraard geen aandacht aan besteed wordt, blijkt dat drie van de vier asielmigranten na acht jaar in Zweden nog steeds leeft van een bijstandsuitkering.

  Volgens informatie die al lang rondgaat in het publieke debat over immigratie en arbeid duurt het gemiddeld zeven jaar voordat een asielmigrant zichzelf kan verzorgen door middel van arbeid. Het zou al erg genoeg zijn als dit waar is, helaas is de realiteit nog somberder.

  Een recent onderzoek door de Riksdagens Utredningstjänst, RUT, in opdracht van de parlementariër Staffan Danielsson, laat nu zien dat de situatie nog erger is dan waar de SCB eerder mee heeft geschermd. Volgens RUT kan na acht jaar in Zweden slechts één op de vier migranten voor zichzelf zorgen, en na vijftien jaar slechts één op de drie.

 8. J.C.

  Merkel en Rutte hebben zich een bril met houten glazen door Erdogan op laten zetten.

 9. Anna

  Turkije EU lidmaatschap betekent Turkije met 80 miljoen moslims de islamitische macht in het Europese-Parlement met medewerking van vooral de VVD die is VOOR Turkije bij de EU. Kan het nog erger.

  1. van Urk

   Het mooiste is dat Turkije niet de vluchtelingen wil gaan opnemen die nu in Griekenland bevinden. En Turkije bepaalt wat voor type vluchteling naar de EU mag gaan om te voorkomen dat de EU alleen dokters of professoren uitkiest of religieuzen met alleen een christelijke of andere achtergrond i.p.v de islam. Turkije heeft zes miljard gekregen en bepaalt de hele planvoering. Dan ben je als EU gedrocht flink beet genomen en onder de knie verdaagd door Turkije.

 10. Wouters

  @iedereen hierboven (en waarschijnlijk hieronder ook)
  Waarom ze jullie niet naar de onderhandelingstafel hebben gestuurd is een raadsel! Oh nee wacht, toch niet.

  1. van Urk

   Beste Wouters, Inderdaad vindt u dat weer een geweldig formidabele plan omdat het van de VVD-er lachebekje Rutte komt. Oh nee wacht, dat idee was van die lachende derde natuurlijk! dictator Erdogan.

 11. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/03/eu-lidstaten-nemen-migranten-over-van-griekenland-280043/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2016-03-11|EU_neemt_migranten_uit_Griekenland_op&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content

  EU: lidstaten nemen duizenden migranten uit Griekenland op

  Lidstaten van de Europese Unie hebben Griekenland toegezegd om migranten op te nemen die zijn gestrand voor de Macedonische grens. Naar schatting zitten 14.000 tot 15.000 asielzoekers vast. De Grieken hebben opvangplekken ingericht met tenten om de migranten onderdak te bieden.

  Toch zijn er nog altijd tienduizenden migranten die wachten voor de gesloten grens met Macedonië. Zij hopen tevergeefs dat de Macedonische autoriteiten de poorten zullen openen. Grieken delen daarom flyers uit waarop staat dat de asielzoekers naar de Griekse tentenkampen moeten gaan – een reis naar het noorden of westen van Europa is niet mogelijk en wachten voor de grens biedt geen uitkomst.

  Was het niet zo dat 90% van de nieuwe binnenkomers geen ‘vluchtelingen’ zijn?

  1. ceteris paribus

   Mevrouw Wachteres is de krantenknipseldienst van DDS. Dat is een stuk eenvoudiger dan je eigen mening onder woorden brengen.

   1. Houtlijm

    Zure reactie van een zuurpruim die altijd de Azijnbode leest. Met een samengetrokken, zuur mondje zo groot als een knoopsgat. Daaaag, Simon.

   2. The Oracle

    geweldige weer veel toevoegende ractie

    ouwe kontenbeukerttttttt

    gr. Jossie brink

   3. Wachteres

    Zegt Simon, die nog nooit hier zijn eigen mening onder woorden heeft gebracht.

    OOO wacht, toch wel. Hij is er goed in sneren; je moet iets doen als je je onzeker voelt, dan is de aanval de beste remedie, denkt hij.

 12. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2016/03/11/race-om-het-laagste-loon-niet-omdat-het-moet-maar-omdat-het-kan/

  “Race om het laagste loon niet omdat het moet, maar omdat het kan”

  Binnen afzienbare tijd zitten de meeste van ons thuis op zoek naar een nuttige dagbesteding en invulling van hun bestaan. Als je denkt “ik niet, want ik heb gestudeerd”, heb je het mis. Het zullen vooral de midden- en hoogopgeleiden zijn die het in de nabije toekomst zeer moeilijk krijgen. Wie er nog van uitgaat dat opleiding een garantie biedt, zal gedesillusioneerd worden.

  Dit is zonder enige twijfel onze toekomst, als we in de EU blijven.

  Een stinkend rijke kleine bovenlaag en de rest mag vechten om de broodkorsten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.