Zonnepanelen.net breidt haar testcentrum uit

De experts van zonnepanelen.net hebben hun testcentrum uitgebreid van 34 naar 44 zonnepanelen merken. Hiermee is het de grootste zonnepanelen vergelijker van Nederland.

En dat is goed nieuws voor mensen die geïnteresseerd zijn in zonnepanelen. Uit de testen blijkt namelijk dat de verschillen tussen de merken gigantisch zijn. Een voorbeeld: het verschil tussen het beste en slechtste merkt is maar liefst 43%.

Ja, je hebt het dus over bijna de helft.

Dit betekent dat je niet zomaar even een zonnepaneel moet aanschaffen: je moet hier verstandig mee omgaan. Dat blijkt nog eens uit de volgende resultaten van de tests: hoewel leveranciers van zonnepanelen vaak zeggen dat dunne-film zonnepanelen (de merken Solar Frontier, Stion, TSMC en Avancis) beter presteren met indirect daglicht, blijkt de grootst mogelijke onzin te zijn. Met uitzondering van Solar Frontier presteren zij namelijk niet beter dan de concurrentie, maar slechter.

Dat is erg belangrijk omdat leveranciers van beweren dat die merken juist bijzonder effectief en efficiënt zijn in de wintermaanden. Niet dus.

Welke merken over het hele jaar gemeten dan het beste zijn? Uit de testen blijken dat Renesola (China), Solar Frontier (Japan) en NSP (Taiwan) te zijn. Houd daar dus rekening mee als u zonnepanelen koopt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.