Zucht, het zal weer eens niet: aanslagpleger Brussel was eigenlijk ‘hele lieve jongen’

Najim Laachraoui was één van de aanslagplegers in Brussel, en heeft tientallen doden op z’n geweten. Toch komen er weer allemaal mensen tevoorschijn die menen dat deze ISIS-moordenaar eigenlijk ‘geen slechte jongen’ was. Onzin: Laachraoui was door en door slecht.

Yep, iedere verdomde keer dat iemand een bloeddorstige aanslag pleegt, krijg je te maken met dit soort figuren die vergoelijkend spreken over dit soort moordenaars:

’Laachraoui was geen slechte jongen’

Een oud-leraar van Najim Laachraoui, één van de zelfmoord-terroristen in Zaventem, is verbijsterd over de daden van zijn voormalige leerling. Hij herinnert hem als een puber met een droom.

„Ik voelde verdriet, woede en schaamte,” zegt leraar levensbeschouwing Bruno Derbaix tegen het VRT Nieuws over het moment dat hij hoorde over het aandeel van zijn oud-pupil in de bloedige aanslagen in Brussel.

Weet je, ik word deze onzin zo ontzettend beu. Nee, Laachraoui was niet stiekem een lieverdje. Hij was een vuige moordenaar die tientallen levens op z’n slechte geweten heeft. Voor zover hij ooit een lieverdje is geweest, heeft hij een bewuste keuze gemaakt om dat ‘ideale schoonzoon’-imago achter te laten en op het jihadistische boevenpad te gaan.

Ik wil dus niet meer horen dat Laachraoui eigenlijk een schatje was, het allemaal niet zo moordzuchtig bedoelde, een slachtoffer van de omstandigheden schijnt te zijn of leed aan een onwelgevallig tunnelvisie. Laachraoui had zoals ieder anders mens een keuze om goed te doen, of kwaad werk te verzetten. Hij koos voor het laatste. Dat maakt dat Laachraoui geen lieve jongen is, maar een meedogenloze jihadist die z’n plekje in de hel dubbel en dwars verdiend heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Wim

  Het zijn hele lieve jongens. Taakstrafje voor aanranding,

  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2016/03/asielzoekers_randen_aan_om_eis.html

 2. Wim

  Turkije en Westen willen doelbewust Syrië ontvolken en vernietigen’

  De hoog in aanzien staande Oostenrijkse professor en jurist Heinrich Wolhmeyer schreef in een brief aan kanselier Werner Faymann dat slechts weinigen beseffen dat de oorlog in Syrië een doelbewuste ontvolkingsstrategie van het Westen en Turkije is om het land te vernietigen. ‘De recente afspraken met Turkije passen naadloos in deze strategie en worden in de EU-commissies blindelings door Oostenrijk ondersteund.’

  Omdat het weg terroriseren en platbombarderen van de Syrische president Assad –in tegenstelling tot de Libische leider Gadaffi- mislukte, verhoogden de EU, de NAVO en Turkije hun druk op Syrië door welbewust een gigantisch vluchtelingenprobleem te creëren, en de Syrische bevolking door middel van omvangrijke, volkenrechtelijk illegale sancties kapot te maken, in de hoop dat de burgers zich tegen Assad zouden keren.

  Toen ook dat niet onmiddellijk het gewenste resultaat opleverde, nam de Duitse bondskanselier het recht in eigen hand, brak alle bestaande afspraken en verdragen, en nodigde met opzet miljoenen moslimmigranten tot Europa uit, juist om ook hier zoveel mogelijk onrust en chaos te creëren, zodat de publieke opinie zich uiteindelijk achter direct militair ingrijpen in Syrië zal scharen.

  ‘Het laatste akkoord met Turkije verstevigt de ontvolkingsstrategie: omdat voor iedere afgewezen vluchteling een Syriër moet worden opgenomen, wordt de ‘depopulatie’strategie mede door de EU gesteund – een perfiditeit, die helaas een bitter einde dreigt te krijgen.’

  Bron Xandernieuws

 3. van Urk

  Dat altijd aardig gaan doen en steeds maar weer lief te zijn, begint ook weleens te vervelen, zal hij gedacht hebben.

 4. sarko

  Wat een gelul , een leraar die zich een 9 jaar geleden leerling herinnert.

  1. Wim

   Met je eens.Maar sarko wat is er met jou Harry aan de gang.Had hij en paar grote vleestomaten in de hand,

   1. sarko

    Nog geen oordeel maar maar tussen verse tomaten zit altijd wel een rottend exemplaar . …………..

 5. Beukman

  Tja, ik ben dan zo iemand die het al te kort door de bocht vindt, om iemand “door en door slecht” te noemen. Het getuigt naar mijn mening ook van een overmaat aan eigendunk.

  Ik zag net bij Pauw een itempje over de massamoordenaar Tristan van der Vlis, die vóór zijn daad nog geen vlieg kwaad had gedaan. Was hij een slecht mens? Dat zouden we wel willen, want het maakt onze wereld zo lekker overzichtelijk.
  Ik vrees echter dat de wereld ingewikkelder in elkaar zit dan Tim, en met hem veel anderen, denken, en haal hier graag Hamlets wijze woorden aan die ons allen in het duister storten:
  “There is nothing either good or bad, but thinking makes it so.”

  1. toetssteen

   Beukman
   Tristan was een psychoot! En doe nou niet net alsof je dat niet weet. Hij had die wapenvergunning niet mogen hebben. Niet dat hij dan niet op de een of andere manier een gun had kunnen bemachtigen, maar toch.
   Natuurlijk een relimafkees is net zo geschift, ik bedoel heb jij al eens een opdracht gekregen van groene marsmannetjes om een gezellige sit in te houden onder jonge eikenbomen met een wortel op je voorhoofd? En dat is dan nog volstrekt ongevaarlijk. Maar wat nu als de voorganger zou prediken dat alles dat geen wortel draagt omwille van de marsmannetjes vermalen moet worden tot mest voor de jonge eikenbomen?
   Sorry Beukman, ik krijg nu eenmaal de vliegende jeuk van religie. Stop ermee.

   1. Beukman

    Geschift, dat was ie, @Steen. Maar zou je hem ook “door en door slecht” noemen? Nee, ik vrees dat Shakespeare wel een punt had.

    1. toetssteen

     @Beukman
     Lap tekst fietsen. Ik zou wensen dat de redactie eens wat zou doen met deze hopeloze puinhoop!

 6. Ni28

  Het zijn allemaal lieve jongens en wij zijn eigenlijk de slechten omdat wij het niet willen zien en dus hebben wij het aan ons zelf te wijten. Kronkel gedachten van een pseudopsycholoog.

 7. Wim

  Zo zijn er heel veel baby en jeugd foto’s van de gruwelijkst misdadigers op deze wereld.Ze zijn allemaal een keer best lief geweest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.