9-jarig jongetje verkoopt limonade om wat te sparen, maar wat hij wil kopen is ongelofelijk

Deze jongen wil heel veel geld sparen om iets heel groots te kopen.

Je kent het wel uit films: Amerikaanse kinderen die voor hun huis een klein kraampje opzetten, om daar zelfgemaakte limonade te verkopen aan toevallige passanten en aardige buren. Hartstikke leerzaam natuurlijk, omdat kinderen zo leren zelf geld te verdienen op een jonge leeftijd. Maar het is ook gewoon heel leuk voor ze, want zo houden ze met een beetje geluk een aardig zakcentje over om iets leuks te kopen.

Maar dit soort dingen komen zeker niet alleen voor in films: het negenjarige jongetje Donnie staat ook wanneer hij kan voor zijn huis om limonade, flesjes water en zelfs koekjes te verkopen. En het is een groot succes. Donnie spaart namelijk voor iets heel duurs, waarvoor hij duizenden glazen van zijn homemade lemonade moest zien te verkopen.

Donnie bij zijn kraampje. Foto: WGNTV
Donnie bij zijn kraampje. Foto: WGNTV

Maar wat wilde de jongen dan zoal kopen? Een spelcomputer? Een nieuwe fiets? Een telefoon? Dat zou je denken, maar nee. Donnie heeft op zijn leeftijd namelijk al veel meer dingen geleerd dan alleen maar geld verdienen. Hij werd namelijk op jonge leeftijd door zijn moeder achtergelaten, waarna hij in een pleeggezin terecht kwam. Tristin, zijn pleegmoeder, heeft sindsdien voor hem gezorgd. En dat weet Donnie heel goed, en daarom zou hij graag zien dat zij hem officieel zou adopteren als haar eigen zoon. Helaas is dat nog een hele bureaucratische rompslomp die vele duizenden dollars kost. En hoewel Tristin haar pleegkind heel veel zorg en liefde te bieden heeft, heeft ze helaas niet zoveel geld.

Maar het verhaal rondom zijn bijzondere reden voor zijn limonadeverkoop verspreidde zich als een lopend vuurtje, en inmiddels heeft hij maar liefst 14.000 dollar verdiend! ‘Slechts’ 5.000 dollar daarvan zijn nodig voor de adoptie, dus de rest van het geld zal gebruikt worden om een goede school voor hem te betalen. Donnie is in ieder geval maar al te blij dat het gelukt is:

Ik denk dat ze een geweldige moeder zal zijn.

En zijn nieuwe moeder is net zo enthousiast:

Hij is allang deel van onze familie, in het hart van mij en mijn man is hij onze zoon.

Tristin is in ieder geval gezegend met zo’n inventieve zoon, die het hopelijk nog ver zal schoppen. Gefeliciteerd Donnie!

De jongen met zijn nieuwe moeder. Foto: WGNTV
De jongen met zijn nieuwe moeder. Foto: WGNTV
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.