Brussel veegt Nederlands referendum aan de kant: binnenkort visumvrij reizen voor Oekraïners in de EU

Referendum, welk referendum?

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, laat zich door een Nederlands referendum er niet van weerhouden om Oekraïne de EU in te loodsen:

Nog deze maand komt de Europese Commissie met een voorstel om Oekraïners vrij te laten reizen in Europa. Ze zouden dan geen visum meer nodig hebben. Het voorstel komt na het Nederlandse ‘nee’ in het referendum.

De president van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, gaat deze maand een voorstel indienen waarmee het mogelijk moet worden voor Oekraïners om zonder visum door Europa te reizen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron bij de commissie.

Het visumvrij reizen is deel van het associatieverdrag van Oekraïne met de EU. Met andere woorden, het verdrag dat de Nederlandse kiezer afgelopen woensdag juist afschoot.

Een bron in Brussel zegt tegen persbureau Reuters:

“Het lijkt misschien alsof we de uitslag van het referendum in Nederland negeren, maar dat is niet het geval. We houden onze belofte aan Oekraïne, omdat dat land aan de voorwaarden heeft voldaan.”

Nou zijn wij in Nederland natuurlijk wel goed, maar niet gek. We weten dus waar de EU mee bezig is: Juncker en co. negeren de uitslag van ons referendum wel degelijk en doen gewoon waar ze zin in hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Wim

  En ze wijzen met ze allen naar Poetin.en ze wijzen met ze allen naar poetin en ze wijzen en ze wijzen.
  Aan welke voorwaarden heeft dat land dan voldaan, er is alleen maar rotzooi

 2. Vigo

  Volgens de trol Bukman en zijn buddy paardepis was dit allemaal helegaar niet waar, er kwamen geen drommen Oekraïners deze kant uit.

  1. Beukman

   Of die Bukman een trol is zou ik niet weten, maar hij heeft wél gelijk. Waarom zouden er drommen Oekraïners deze kant op komen? Zonder werkvergunning begin je niet veel. Sterker nog: Albanezen en Macedoniërs hebben ook geen vergunning nodig. Lopen er daar dan drommen van rond? Misschien waar jij woont, maar hiero in Amsterdam beslist niet.

   1. Beukman

    vergunning, lees: visum.

   2. Vigo

    Zou dat laatste soms komen dat Mokumbeek toch al vergeven is van dat allochtone spul dat zij niet opvallen?

    1. Beukman

     Nope. Er zit hier wel wat Albanese mafia, maar zelfs dat stelt weinig voor.

   3. toetssteen

    @Beukman
    Moet je de Groningse boeren eens vragen die miljoenen aan landbouwapparatuur kwijt zijn, je weet wel, gewoon gestolen en nu werkzaam elders tegen de subsidies die die gekke EU verstrekt. Twee keer winst!
    Denk je nu dat die Oeki’s hier komen doen op vakantie? Man we hebben alles grijpklaar liggen! Waar ze daar tralies voor hun ramen hebben (echt waar) kunnen ze hier alles jatten dat los en vast zit.

    En ja, een grens is in deze moderne tijd 100% te bewaken.

    Wat jij en vele onnadenkenden willen is de deur van de woning openzetten en zeggen: neem mijn vrouw, mijn dochters en als wat ik heb en dan gaan we fijn socializen.

    1. solkatta

     Vele deuren en gordijnen zijn hier trouwens al open. Omdat Europa wel sterk, veilig en welstaand is toch. Of is geweest?

 3. cmsuijkerbuijk

  @Wim
  “Aan welke voorwaarden heeft dat land dan voldaan, er is alleen maar rotzooi”
  Aan Juncker zal wel een levenslange levering van sterke drank beloofd zijn, zodat hij zijn levensmotto “Altijd zat is ook een geregeld leven” nog een tijdje in praktijk lan brengen! Iets anders zou ik me echt niet voor kunnen stellen.
  Uit die verrekte EU en wel ASAP!

 4. Ni28

  Het negeren van de burgers zal ooit de reden van het opblazen van de EU. De arrogantie van de macht laat zich weer eens zien maar de grootheidswaan zal altijd verliezen. Niet een vijand van buiten zal de EU kapot maken dat doet Brussel zelf van binnenuit. Brussel, de onbestuurbare stad zou als metafoor voor de onbestuurbare EU kunnen dienen. De EU zal ooit alleen uit migranten bestaan die het pot komen leeghalen en daarna weer verdwijnen als deze leeg is.

  1. solkatta

   De macht is immers voor niks bang. Hun huizen en villas zijn wel bewaakt. En wie weet, kunnen ze ook naar een veiligere plaats vluchten, als het moet.

   Kijk maar naar Merkel met haar vluchtelingenbeleid. Zij heeft zelf geen kinderen, en voor de toekomst van die van ons gaat ze geen verantvoordelijk nemen.
   (Ik heb niks tegen de vluchtelingen, maar wel tegen het beleid. Mensen in nood helpen is geen warm water uitvinden, maar je verstand daarbij gebruiken is wel interessant.)

   Dat opblazen van de EU. Als het zo voorspelbaar is, wie zou er dat in de plannen hebben?.. Het is enorm spijtig dat Europa haar souvereniteit vandaag kwijt is.

   De geschiedenis van heel Europa, de cultuur en het erfgoed van de zoveel eeuwen… zijn in gevaar, bijna zoals in het Oosten nu. Vernietigen of verwateren, er is blijkbaar wel een macht die wil dat het allemaal in het vergeetboek raakt.

 5. Wachteres

  Maar volgens de linksen op de site heeft de EU niets te maken met communistische dictatuur.

  Hoe moeten we dit dan wel duiden?

  En er werd hier ook beweerd dat het alleen maar om een handelsverdrag ging.

  O, ik begrijp het al, de Oekraíners kunnen hier nu komen om met boodschappentassen vol spullen terug te gaan.

  Dom links heeft zich altijd al door de communisten in de luren laten leggen.

  1. Wachteres

   Brussel veegt Nederlands referendum aan de kant – Het wordt hoog tijd dat wij Brussel aan de kant vegen.

  2. solkatta

   niet vergeten aub, dat Oekraine nu ook BIJNA aan democratie gekomen is. Ze worden alleszins goed begeleid door de VERREnigde Staten. Juist zoals de EU blijkbaar. De Staten weten immers wel beter voor heeeel Europa – ze zien het goed op afstand hoor. Ze houden hun kolonies goed in de gaten.

 6. ceteris paribus

  In het Verdrag met Oekraïne wordt slechts verwezen naar bestaande onderhandelingen over visum rij reizen. De verdragstekst regelt dat niet.

  Deze draad slaat dus nergens op.

 7. Mar

  In het associatieverdrag worden eerder gemaakte afspraken tussen de EU en Oekraïne over visumvrij reizen herbevestigd. Ook zonder het verdrag liggen die afspraken er dus.

  Tekst en uitleg over visumvrij reizen Oekraïne in het volgende document Beantwoording Kamervragen over visumvrij reizen voor staatsburgers Oekraïne

  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2016/01/22/beantwoording-kamervragen-over-visumvrij-reizen-voor-staatsburgers-oekraine

  Vragen zijn gesteld door Van Klaveren en Bontes (beiden Groep Bontes/Van Klaveren)

  1. toetssteen

   @Mar
   Mijn probleem met die Oostblokkers ligt hem in de losse handjes, lees alles stelen dat los en vast zit. Dat is al jaren gaande, maar met nog wat roofeksters erbij zal de Groningse boer straks echt een riot gun nodig hebben.

 8. Wachteres

  http://www.breitbart.com/london/2016/04/10/thought-europes-muslims-gradually-blend-britains-diverse-landscape-known-better/

  Een ongelofelijk belangrijk bericht! Het voormalige hoofd van de Britse Commissie inzake Gelijkheid en Mensenrechten (EVRM), Trevor Phillips, heeft in een vernietigend nieuw rapport over integratie, segregatie en over hoe de volgelingen van de islam in het Westen ‘naties binnen de naties’ creëren, toegegeven dat hij ‘bijna alles fout had’ voor wat betreft de islamitische immigratie’.

  Hij is degenen die het begrip ‘islamofobie’ naar buiten heeft gebracht.

  De kritische opmerkingen van Phillips geven die van de Tsjechische president weer en onderzoek uit heel Europa heeft uitgewezen dat de opvattingen onder de moslims op het continent zich hebben verhard. Hoe jonger de moslims, hoe groter de kans dat ze de harde lijn aanhouden, bleek uit een recente studie.

  Wat Britse moslims werkelijk denken is woensdag om 10 uur op Channel 4 te zien.

  De Britse kranten staan er vol van.

  Vanavond staat er een vertaling in het Nederlands op de site van Bron.

  1. Mar

   En wat heeft dit met Oekraïne te maken, Wachteres?

   Is het teveel gevraagd om rekening te houden met de inhoud van het DDS-artikel en niet te kust en te keur uw artikelen overal neer te zetten?

   Dan blijft het tenminste overzichtelijk.

   1. ceteris paribus

    Mevrouw Wachteres vindt het lastig om zelfstandig tot een opinie te komen en daarom drijft ze op een serie islamofobe en extreem-rechtse sites die het voor haar moeten formuleren.

    1. Floris

     Dit is typisch een voorbeeld van hoe de narcistische forumtrol Paardenpis te werk gaat:

     “De narcist wil in het middelpunt van de belangstelling staan. Hij gedraagt zich vervelend of onbeleefd wanneer iemand anders de aandacht heeft, en hij is geneigd om het gesprek steeds op zichzelf terug te brengen. Hij zoekt voortdurend bevestiging voor zijn onzekere ego. De roep om aandacht kan zich uiten in betweterij, opschepperij, KLEINERING, VERNEDERING en KRENKING. De narcist wil graag positieve aandacht, maar als hij die niet krijgt, zoekt hij negatieve aandacht.”

     1. ceteris paribus

      Ook deze bijdrage bevat geen inhoudelijk argument maar slechts zielig gekijf en diskwalificatie.

      Inhoudelijk: de mensen die de bommen gooien beseften donders goed dat ze oorlogsmisdaden pleegden:

      “3. Some of the victors did wonder about whether they could be tried for war crimes. Curtis LeMay (the general who organized the bombing of Japan) said “I suppose if I had lost the war, I would have been tried as a war criminal…” (PBS: American Experience). Leo Szilard, who convinced Einstein to write the letter that initiated the development of the bomb, wrote a story “My Trial as a War Criminal.” (Leo Szilard, war criminal?). ”
      https://www.quora.com/Why-didnt-the-US-face-a-human-rights-trial-for-dropping-the-bombs-at-Hiroshima-and-Nagasaki

     2. Houtlijm

      Inderdaad Floris: Ceteris/Beukman/Julius/Simon/Svetlana/Mar en al die andere subpersoonlijkheden van een verwarde geest ten voete uit en op het lijf geschreven.

     3. Beukman

      Wat een achterlijk gelul, @Floris. Mar en CP hebben gewoon gelijk, het voortdurend neerplempen van krantenstukkies door het Wachteresje, die vaak ook nog volkomen offtopic zijn, *dat* is waar je je pijlen op zou moeten richten. Dat jij degene die er een opmerking over maakt voor narcist uitscheldt, daarmee val je definitief door de mand als mensenduider.

      Kijk trouwens ook even naar je vriendje @Lijm hieronder, die met zijn doorgetripte kop meent dat Julius, Svetlana, CP, Mar en ik dezelfde persoon zijn. Jullie zetten jezelf voor gek hier.

   2. Wachteres

    Trollebol @Mar, blijf wel jezelf. Je lijkt nu op een echoput van Simon. Of probeer je indruk op hem te maken? Ben je bang dat je anders het overzicht kwijt raakt?

    “Wees uzelf zij ik tot iemand, maar hij kon niet, hij was NIEMAND”.

    P.A. de Genestet.

    O, ik zie het al. Simon komt er achteraan. De rollen zijn omgedraaid, zie ik.

    1. Mar

     Leuk geprobeerd, Wachteres. U weet dondersgoed dat dit niet de eerste keer is dat ik commentaar lever op uw bijdragen.

     Ik ben altijd mezelf. Nog steeds hetzelfde als toen ik kort na de start van DDS hier bleef hangen. Mensen van het eerste uur zullen u dat bevestigen.

     Ik heb in tegenstelling tot u en consorten geen bevestiging en goedkeuring nodig van anderen. Totaal geen behoefte aan medestanders om tot een clubje te behoren.

     Mag ik nu uw antwoord op mijn vraag?

     1. Houtlijm

      Helemaal het dwingende stijltje van Simon/Ceteris/Beuk etc. Daar zul je toch wat aan moeten doen jongen wil je onder de radar blijven.

 9. nick

  Wat we kunnen( feitelijk zouden moeten) doen, indien we een daadkrachtige en oprechte regering hadden is, ofwel de grenzen sluiten, dus ook voor oekraine of, beter nog, uit de EU stappen.
  Maar zover zijn we nog niet, we laten ons nog steeds bedriegen, uitmelken en manipuleren. Toch komt die dag, onvermijdelijk1

  1. Ali Yas

   Ja, maar net als na het uiteenvallen van de Sowjetunie blijf je dan wel met een totaal geruïneerde samenleving zitten. Ik zou liever zien dat we wat eerder bij zinnen komen. Ons referendum kan ons helpen in te zien hoe “democratisch” de EU wel is en wat EU-verdragen beteken als die niet in de kraam van de werkelijke machthebbers te pas komen. Hopelijk letten de Britten ook goed op: het kan het verschil zijn tussen nee en ja.

 10. Wachteres

  “We houden onze belofte aan Oekraïne, omdat dat land aan de voorwaarden heeft voldaan.”

  Ha, ha, aan welke voorwaarden? En als de Oekraïners er toch niets mee kunnen, waarom krijgen ze dan visumvrij reizen in de EU?

  Een en al bedrog, die EU.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.