Ebru Umar viert Koningsdag gewoon mee

Zoals we uitgebreid in de media hebben kunnen lezen deze week kan Ebru kan dit jaar helaas niet in Nederland zijn. Maar dat weerhoudt haar niet van het vieren van onze nationale feestdag!

Home is where the heart is, nietwaar? Ondanks dat columniste Ebru Umar een uitreisverbod heeft en niet naar Nederland mag, laat zij vanuit haar huis aan de Turkse westkust gewoon weten lekker Koningsdag mee te vieren. Speciaal ter ere van onze koning heeft ze zich helemaal uitgedost in het oranje.

Oranje pet…

En de details zijn ook heel belangrijk, dus oranje veters in de schoenen laten zien aan welk land Ebru haar onvoorwaardelijke loyaliteit geschonken heeft: ons prachtige Nederland, waar je gewoon mag zeggen wat je denkt zónder dat je daarvoor wordt opgepakt of een uitreisverbod krijgt opgelegd:

De nationale kleur is natuurlijk een schrale troost als je bedenkt in wat voor penarie Ebru zit. Voor de met een strafrechtelijk proces bedreigde columniste is het echter ook een genot: “Oranje is m’n lievelingskleur. Ook vandaag ,” aldus Ebru.

En wie kan haar dat soort uitspraken kwalijk nemen? Oranje is niet alleen de kleur van ons Koningshuis, of zelfs van ons prachtige Nederland. Voor Ebru symboliseert de kleur oranje nu voornamelijk vrijheid. Wat kunnen we zeggen? In 2017 hopelijk weer gewoon in Nederland vieren, mét een in vrijheid levende Ebru Umar. Zou dat niet prachtig zijn?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.