Extremisten slaan elkaar op de kop in Duitsland: neonazi’s ‘vieren’ Hitlers verjaardag, radicaal-links pikt dat niet

Het wordt in Duitsland langzamerhand een steeds grotere chaos.

De voornaamste reden: zowel extreemrechts als extreemlinks worden groter en mondiger. En dus krijg je dit soort akkevietjes: 

Hundreds of supporters of a Pegida-allied anti-immigrant movement were confronted by 3,000 counter-demonstrators, who aimed to disrupt a torchlit rally Hitler’s birthday. Anti-fascists threw stones and fireworks at the activists with police trying to prevent altercations.

Nou weet ik dat je in Nederland niet mag zeggen dat Pegida een stel racistische hufters zijn, maar het moet zelfs de Joost Niemollers van deze wereld duidelijk zijn dat deze ‘aan Pegida gelieerde’ groepering nazistisch tuig is.

Deze groep komt uit Thüringen en noemt zich “Thügida.” 300 leden van deze organisatie vonden het onlangs blijkbaar een goed idee om Hitlers verjaardag te vieren. Natuurlijk hadden ze de moed niet om te zeggen dat ze dit deden omdat ze zijn beleid fantastisch vonden. Nee, het was allemaal “om de politieke correctheid af te schaffen” enzo. Helaas voor de heren en dames neo-nazi’s trapt niemand daar in.

Het zijn Hitler-fanboys en -fangirls.

Geen wonder dus dat die beweging nogal wat emotionele reacties oproept bij anderen, en dan met name bij extreemlinks:

In response to the far-right demonstration, anti-racist activists staged counter-rallies. The situation took a violent turn as protesters began hurling stones, bottles and throwing fireworks at the Thügida activists. Several vehicles were damaged, including three police vans. Police, who were dispatched to the streets in large numbers to deter the violence, got involved in skirmishes between the rivaling sides.

Hoewel ik de neo-nazi’s van Thügida niets dan het slechtste toewens zijn die zogenaamde anti-fascisten natuurlijk maar weinig beter. Feitelijk zijn dat gewoon de communistische stoottroepen van weleer.

Laten we niet vergeten dat het in de jaren 20 van de vorige eeuw heel normaal was dat nazi’s en communisten elkaar op straat de hersenen insloegen. De eersten wonnen de strijd uiteindelijk, waardoor Hitler aan de macht kwam. Het effect daarvan was vreselijk, zowel voor Duitsland als voor de rest van Europa, maar het is nog maar de vraag of de communisten veel vredelievender geweest waren. Dat waren ook geen frisse jongens. Zo steunden zij Jozef Stalin massaal, de massamoordenaar die tientallen miljoenen Sovjetburgers de dood injoeg gedurende zijn carrière als dictator. Als zij hadden gewonnen hadden ze zeer waarschijnlijk een vergelijkbare man aan de macht gebracht.

Met andere woorden: de verschillen tussen de zogenaamde anti-fascisten (lees: pro-stalinisten) en neo-nazi’s zijn minder groot dan hun overeenkomsten.

Overigens begin ik me ernstig zorgen te maken over Duitsland. Het lijkt erop dat de geschiedenis zich daar begint te herhalen, met een politiek die weinig tot niet naar het volk luistert, en met extreemlinkse en extreemrechtse groeperingen die klaarstaan om de sociale onrust uit te buiten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Svetlana

  Geweldige actie van Antifa Thueringen, die de “Nazischweine” eventjes een poepie lieten ruiken. Ik werd persoonlijk opgebeld door een vriendin die toevallig in Erfurt (de hoofdstad van Thuringen) woont om solidariteit te tonen voor onze Duitse kameraden en mee te doen. Helaas was het voor mij een zeer ongeschikt moment om daar (reisafstand rond de 6 uur) heen te gaan. Maar ik steun deze actie voor de 100%.

  Nooit meer fascisme!

  1. LantR.fant

   Luister schatje, die Antifa bestaat uit exact het zelfde publiek, maar dan met een ander labeltje.

 2. ceteris paribus

  Zijn er dan nog dwazen die menen dat Pegida geen extreemrechtse nazistische organisatie is?

  1. Houtlijm

   Alleen de echte dwazen (zij dus die werkelijk stekeblind zijn, links-ideologisch vergiftigd en consequent de verkeerde media lezen/kijken) denken dat Pegida een rechtse organisatie is. De ceterisjes dus.

   Pegida is een volksbeweging met over het algemeen keurige burgers.

   1. ceteris paribus

    Dat blijkt bepaald niet uit het openingsartikel, Houtlijm.

 3. Vigo

  Laat het maar lekker chaos worden in Duitsland, daar vraagt Merkel en consorten om, met een kans dat dit doorslaat in geheel west Europa, kan men eindelijk is orde op zaken gaan stellen en nieuwe piketpaaltjes slaan!

  Raus met al dat exotische spul…..

 4. Ni28

  Het is jammer maar volkomen logisch dat de huidige politiek deze onsympathieke groeperingen wakker maakt of opnieuw kweekt. Extremisten, links of rechts, veel vreugde zullen wij niet aan beleven. De grootste groep mensen zal zich hierin niet herkennen maar zal door onvrede ook weer zwijgen. Geschiedenis herhaalt zich eenmaal vaak net als wij nu ook alle ingrediënten bij elkaar hebben die tot een wereldoorlog kunnen leiden.

 5. Niek

  Linkse tuig RAUS! Links is intellectueel dood, verstard, versteend. Zelfbenoemde linkse “intellectuelen” (meestal achterwaarts door nostalgie-brillen naar ’68 kijkende babyboomers) gaan geen serieuze debatten meer aan. Het enige waar ze nog mee kunnen scoren is Ad Hominems en feiten worden steeds vreemdere stof voor dit gajes.

  Links gooit hier weer met stenen, stelletje smerige agressievelingen. Idem overal waar dat tuig verschijnt als ‘tegenwicht’ voor demonstraties die hen niet gevallig zijn. Links nationaal socialisme werd zelfs internationaal een ramp met vele miljoenen moorden op hun socialistisch geweten.
  Terwijl het internationaal socialisme twee derde van de wereld in hun enge, starre en dictatoriale greep hield, met nog eens veel meer vele miljoenen moorden op hun verharde geweten. Als deze beesten nog een geweten hadden.
  .
  Dit kleine groepje ‘rechts’ gajes is veul en veul minder gevaarlijk dan dat linkse tuig, vooral in de (inter)nationale politiek van nu!

  1. ceteris paribus

   Niek heeft veel sympathie voor neo-nazi’s die de verjaardag van hun bewonderde inspirator Adolf Hitler vieren en zware kritiek op mensen die dat geen goed idee vinden.

   We mogen Niek uiteraard geen neo-nazi noemen.

 6. ceteris paribus

  Pegida-aanhangers die de verjaardag van Hitler vieren en hier beweren sommigen met droge ogen dat Pegida geen extreem-rechtse neonazistische organisatie is.

  Je moet maar durven.

  1. Ali Yas

   Er zijn vast ook Pegida-aanhangers die niet van vlees houden. Dat maakt de rest nog niet vegetarisch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.