Extremisten slaan elkaar op de kop in Duitsland: neonazi's 'vieren' Hitlers verjaardag, radicaal-links pikt dat niet

Geen categorieapr 21 2016, 9:00
Het wordt in Duitsland langzamerhand een steeds grotere chaos.
De voornaamste reden: zowel extreemrechts als extreemlinks worden groter en mondiger. En dus krijg je dit soort akkevietjes:

Hundreds of supporters of a Pegida-allied anti-immigrant movement were confronted by 3,000 counter-demonstrators, who aimed to disrupt a torchlit rally Hitler’s birthday. Anti-fascists threw stones and fireworks at the activists with police trying to prevent altercations.

Nou weet ik dat je in Nederland niet mag zeggen dat Pegida een stel racistische hufters zijn, maar het moet zelfs de Joost Niemollers van deze wereld duidelijk zijn dat deze 'aan Pegida gelieerde' groepering nazistisch tuig is.
https://twitter.com/jordiborras/status/722864345613529089?ref_src=twsrc%5Etfw
Deze groep komt uit Thüringen en noemt zich "Thügida." 300 leden van deze organisatie vonden het onlangs blijkbaar een goed idee om Hitlers verjaardag te vieren. Natuurlijk hadden ze de moed niet om te zeggen dat ze dit deden omdat ze zijn beleid fantastisch vonden. Nee, het was allemaal "om de politieke correctheid af te schaffen" enzo. Helaas voor de heren en dames neo-nazi's trapt niemand daar in.
Het zijn Hitler-fanboys en -fangirls.
Geen wonder dus dat die beweging nogal wat emotionele reacties oproept bij anderen, en dan met name bij extreemlinks:

In response to the far-right demonstration, anti-racist activists staged counter-rallies. The situation took a violent turn as protesters began hurling stones, bottles and throwing fireworks at the Thügida activists. Several vehicles were damaged, including three police vans. Police, who were dispatched to the streets in large numbers to deter the violence, got involved in skirmishes between the rivaling sides.

Hoewel ik de neo-nazi's van Thügida niets dan het slechtste toewens zijn die zogenaamde anti-fascisten natuurlijk maar weinig beter. Feitelijk zijn dat gewoon de communistische stoottroepen van weleer.
https://twitter.com/Ti_Wag/status/722926694135300096?ref_src=twsrc%5Etfw
Laten we niet vergeten dat het in de jaren 20 van de vorige eeuw heel normaal was dat nazi's en communisten elkaar op straat de hersenen insloegen. De eersten wonnen de strijd uiteindelijk, waardoor Hitler aan de macht kwam. Het effect daarvan was vreselijk, zowel voor Duitsland als voor de rest van Europa, maar het is nog maar de vraag of de communisten veel vredelievender geweest waren. Dat waren ook geen frisse jongens. Zo steunden zij Jozef Stalin massaal, de massamoordenaar die tientallen miljoenen Sovjetburgers de dood injoeg gedurende zijn carrière als dictator. Als zij hadden gewonnen hadden ze zeer waarschijnlijk een vergelijkbare man aan de macht gebracht.
Met andere woorden: de verschillen tussen de zogenaamde anti-fascisten (lees: pro-stalinisten) en neo-nazi's zijn minder groot dan hun overeenkomsten.
Overigens begin ik me ernstig zorgen te maken over Duitsland. Het lijkt erop dat de geschiedenis zich daar begint te herhalen, met een politiek die weinig tot niet naar het volk luistert, en met extreemlinkse en extreemrechtse groeperingen die klaarstaan om de sociale onrust uit te buiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten