Ga vandaag stemmen, en stem tegen het associatieverdrag met Oekraïne!

Nederlanders hebben vandaag het recht om te gaan stemmen. Maak daar gebruik van.

Het gebeurt niet vaak dat Nederlandse kiezers in staat zijn om hun mening direct te geven over een verdrag. Normaal gesproken doen we dat alleen op indirecte wijze, namelijk door volksvertegenwoordigers te kiezen. Zij worden dan geacht om onze denkbeelden min of meer te representeren.

Helaas gaat dat lang niet altijd goed. Sterker nog, in Nederland is het gat tussen de Haagse kaasstolp en de kiezers zo groot dat parlementariërs niet eens weten wat er onder kiezers leeft en vaak precies het tegengestelde doen van wat kiezers willen.

Daarom is het zo fantastisch dat we tegenwoordig in staat zijn om onze mening via referenda duidelijk te maken.

Uit alle peilingen blijkt dat een meerderheid van de kiezers tegen het associatieverdrag met Oekraïne is. Soms is dat een overgrote meerderheid, soms een nipte. Maar een meerderheid is een meerderheid.

Triest genoeg wordt het vandaag echter wel spannend, wat vooral komt doordat het zeer wel mogelijk is dat de minimale opkomst van 30% niet gehaald wordt. Als dat zo is wordt de uitslag ongeldig verklaard en zullen parlementariërs de uitslag zonder probleem naast zich neerleggen. Ja, ook als 29% van de kiesgerechtigden komt opdagen en 80% tegen het verdrag stemt. Die ene procent geeft ze dan namelijk het excuus dat ze nodig hebben om hun eigen wil te doen in plaats van die van de kiezer.

Blijf vandaag dus niet thuis. Als je in staat bent om te stemmen, doe dat dan. In verreweg de meeste gevallen zal je dat maar een paar minuten — of zelfs een paar seconden — kosten.

En als je dan in dat hokje staat, stem dan tegen het verdrag. Brussel heeft al genoeg macht, en de EU is al groot genoeg. Er is geen enkele reden om de Brusselse bureaucraten nog een keer een overwinning te bezorgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Svetlana

  Ik heb net NEE gestemd! Deze nee is voor Putin!

 2. cmsuijkerbuijk

  Sabotage van hogerhand:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/04/wtf_oudekerk_ad_amstel.html#comments (Met foto)
  Schandalig: Oudekerk a/d Amstel roept op tot ongeldige stem.
  En de eervolle vermelding kiezersmisleiding, uitgereikt door de Presidentiële Garde van onze MinPres, gaat naar: het stemlokaal bij Brasserie Paardenburg te Oudekerk a/d Amstel. Want: kandidaat? Welke kandidaat? En het vakje?! De Kiesraad-handleiding STELT EXPLICIET dat een louter ingekleurd vakje een ongeldige stem is. Nederlanders die vandaag stemmen, doen dit met het slaapzand in de ogen voordat ze naar het werk gaan, of opgebrand erna. Stemgerechtigden vervolgens een dusdanig misleidende instructie voorschotelen, is niets minder dan uw reinste laatste poging tot democratische sabotage. En dit alles gecombineerd met het feit dat het stipje dat wél ingekleurd moet worden bijna een negatieve diameter heeft. Lieve mensen, laat u vandaag niet gek maken. Ga naar die stembus, kleur dat stipje in, en zorg dat uw buurman, uw neef, uw goudvis en schoonmoeder exact hetzelfde doen. En laat Brussel zien dat ze hier niet met zomaar een lidstaat te maken hebben.

  1. Jan

   Ongeldige stemmen tellen ook mee voor de opkomst, dus zo relevant is het niet. Ik ga ervan uit dat beide kampen ongeveer evenveel per ongeluk ongeldig stemmen. Of zijn nee stemmers dommer en hebben zij hier meer last van? Wel opvallend dat alleen het nee-kamp hierover klaagt.

 3. sarko

  Man man al is de opkomst 33% en stemt 70% NEE dan kun je toch nooit spreken van een meerderheid van de Nederlandse bevolking die tegen het associatieverdrag met Oekraïne is.
  40 miljoen weggegooid geld.
  Ga zo ff NEE stemmen 🙂

  1. ceteris paribus

   Helaas heb je gelijk, Sarko, welke uitslag er ook komt, de betekenis ervan is nul.

   1. Wachteres

    Tja, zo gaat het met een communistische dictatuur. Maar wij hebben in elk geval onze mening laten horen.

    Het zou me niet verbazen als de Europese apparatsjiks opdracht hebben gegeven om de boel te bezwendelen.

    Ons geld naar een immens corrupte Oekraïne? Nooit van zijn leven! Dat zal ook niet veranderen, je ziet hetzelfde bij Griekenland en andere corrupte landen.

    Men vreest nog steeds voor een Grexit.

    Handel? Het gewone volk heeft geen nagel om zijn achterste te krabben.

    1. ceteris paribus

     De meeste mensen die thuis blijven doen dat omdat ze wensen dat het referendum ongeldig wordt verklaard en dat impliceert een voor-stem.

 4. Wachteres

  Wij gaan meteen na het eten naar Nederland om NEE te stemmen.

  Ik weiger om onder een dictatuur te leven en zal er alles aan doen om die te vernietigen.

  1. Vigo

   Bravo Wachteres, u betoond zich tenminste een Nederlander het het hart op de juiste plek, wat een verademing met een stel van die landverraders hier, u weet wel wie ik bedoel.

  2. ceteris paribus

   We zijn het eens, mevrouw Wachteres, ik ben ook tegen de dictatuur en daarom strijd ik tegen Wilders en voor de rechtsstaat.

   1. Wachteres

    Ach Simon, van links is bekend dat ze geen idee hebben wat dictatuur inhoudt. Het is voor hen gewoon, dat:

    “All people are equal, but some are more equal than others”.

    Makkelijk om je droom – een multiculturele samenleving – uit te voeren en het volk – koste wat het kost – in elk opzicht ervoor te laten opdraaien. Of zij dat nu willen of niet.

    Veel mensen noemen zoiets misdadig.

    Toch maar eens 1984, Brave New World en ‘Animal Farm’ lezen.

    Leerzaam!

 5. Anna

  Stem TEGEN!
  Stem tegen de annexatiedrift van de VS,NAVO en EU om alle oude sovjet gebieden ook afhankelijk te maken van een klein groepje ondemocratische EU elite en allemaal ten gunste van de Amerikanen en ten nadele van de Europeanen.
  Voor is voor Hans van Baalen, Frans Timmermans en Guy Verhofstad die samen met de Amerikanen hebben meegeholpen de soevereine democratische staat Oekraïne te ondermijnen met gevolg ongeveer 10 duizend doden en 2 miljoen Russische vluchtelingen richting Rusland.
  Stem TEGEN.

 6. JanKorneeldeWit

  Jazeker, ik maak ben er speciaal even voor uit Colombia gekomen! We gaan eens even een bijdrage leveren aan de sluipende ontmanteling van het volkomen losgezongen en megalomane EU-instituut!
  Mensen laat je niet bang maken door de heersende cultuurmarxisten met hun misselijkmakende propaganda voor een grote(re) EU.
  Er is geen zinnig argument te verzinnen om voor dit stompzinnige verdrag te stemmen, wij hebben GEEN noemenswaardig belang bij aansluiting van de Oekraine bij een reeds van los zand bijeengehouden unie, eigenlijk is daar alles mee gezegd.
  Een NEE of beter gezegd TEGEN stem in dit referendum is mijn vriendelijk advies!

  Ik heb reeds jaren geleden de stap genomen, ik zag de sluipende verloedering, de islamisering, het uitwonen van de gemeenschappelijke voorzieningen, de stompzinnige verslaving aan het euro-infuus, de hebzucht en ordinaire bangmakerij van machtswellustelingen op hun brusselse tronen, ik verdween met al mijn centjes richting het mooie zuid amerika. Ik heb er geen dag spijt van gehad! De welvaart is er zeker wat minder maar de warmte die ik ervoor terugkreeg is bijzonder. Ik leef als een ‘koning in de bordeaux’, de lezertjes weten inmiddels waarom….ik lust er wel PAP van!!

  Muchachos me voy……ga ff het TEGEN vakje rood verven…..daarna is t weer pa la casa….

  Doe jezelf en je (klein)kinderen een plezier en doe precies hetzelfde!

  STEM EEN KEIHARD EN DIKROOD …..TEGEN……..

  TEGEN!!!!!!!!!

 7. Ni28

  Wie denkt door een NEE te stemmen voor Putin te zijn is wel heel erg naïef. Putin heeft lak aan ja of neen en trekt zijn plan toch. Alleen geldgebrek kan zijn rooftocht stoppen en dat zou mogelijk niet lang meer duren.

  1. ceteris paribus

   Geestig, volgens E.J.Bron gaat het referendum over de vraag of de moslims buiten de deur kunnen houden.

   Ik ben van mening dat het referendum gaat over de handhaving van de maximumsnelheid op onze snelwegen.

   1. Beukman

    Bron leert ons dat er maar een dun lijntje loopt tussen een komiek en een leugenaar.

    1. Wachteres

     Mis @Beukie. de komieken vind je bij de EU-elite.

     Die lachen zich dagelijks krom om het stomme linkse volk, dat ook nog op hen stemt.

     Met links heeft de EU geen theater nodig en vice versa.

    2. ceteris paribus

     Ik begrijp dat mevrouw Wachteres werkt voor E.J. Bron en dus meewerkt aan de leugenachtige verhalen op zijn site.

     Ze zit in het islamofobe complot.

   2. Wachteres

    Nou heb je ons net verteld dat het alleen gaat om de handel, Simon.

    Ik heb heel veel moeite gedaan om dat te geloven en nu kom je weer met iets anders.

    Wat vervelend nou.

    1. Wachteres

     Simon heeft blijkbaar niet begrepen dat de associatie met de Oekraïne ons miljarden, zo geen biljarden Euro’s gaat kosten.

     Geld dat we, als we tegenstemmen en hopelijk uiteindelijk uit de EU gaan, zelf kunnen gebruiken en zelf onze beslissingen kunnen nemen.
     Tja en daar hoort ook bij dat we stoppen met de islamisering van de samenleving.

     Maar nu je begrepen hebt dat Griekenland en een aantal andere landen niet de enige potten zijn waarin ons geld moeiteloos verdwijnt – zonder resultaat –
     kun je misschien toch nog even TEGEN gaan stemmen.

     Je VOOR stem geldt namelijk niet, als je niet gaat. Ook dat had je nog niet begrepen?

     En het woord ‘islamofoob’ hebben je vriendjes, de islamitische fundies, in het leven geroepen om zelf schone handen te houden.

     Op mij maakt dat woord dus geen indruk, maar op jou blijkbaar wel.

     Dat geeft mij weer te denken.

    2. ceteris paribus

     Bron meent dat het over de moslims gaat, mevrouw Wachteres, de initiatiefnemers om de EU te saboteren en de vraagstelling gaar over een handelsverdrag.
     Wat denkt u?

     1. Vigo

      Bron meent dat impliciet in het geheel niet, dat zuig jij weer geheel op eigen kracht parmantig uit je duim paardepis.

      “en de islam buiten de deur houden”

      De laatste zin van de afbeelding in de link die mevrouw Wachteres toonde en waar jij nu zo’n hysterische stampei van maakt, flikker toch eens op trieste fantast met je gezeik.

     2. ceteris paribus

      Hij bedoelt dat niet impliciet maar expliciet, beste vigo. Ik citeerde letterlijk uit een oproep op zijn site om nee te stemmen.

      Groeit deze materie je niet een beetje boven het hoofd?

     3. Vigo

      Expliciet, dat klopt, maar voor de rest ben je weet als een oud moslimwijf hysterisch bezig met je bullshit, flikker op seniele trol met je gezeik.

     4. Vigo

      weet = weer

      voordat die seniele trol weer begint te zeiken

     5. ceteris paribus

      Vigo, weet je het betekenisverschil tussen impliciet en expliciet wel? Je maakt zo’n verwarde indruk.

     6. Wachteres

      Nou, volgens Rutte gaat het om steun aan de Joden, de homo’s en de democratie in Oekraïne.

      Dat heeft volgens mij niet veel met de handel te maken.

      Dus eh … wat er bij Bron wordt gezegd lijkt me logischer.

      En over leugens gesproken, onze premier liegt er op los.

     7. Wachteres

      Simon meent nog steeds dat hij – bij gebrek aan argumenten – met ‘moeilijke woordjes’ moet komen, om indruk te maken.

      Ik weet wel het verschil tussen ‘expliciet’ en ‘impliciet’ en jij lekker niet.

      Volgens mij is hij niet alleen in het bezit van een lijstje met scheldwoorden ook in het bezit van een lijst met moeilijke woorden.

      Daar oefent hij iedere dag mee.

 8. Wachteres

  http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/Laurens_maartens/25540811/_Grexit_dichterbij_dan_een_Brexit_.html

  Grexit dichterbij dan een Brexit

  “De aandacht voor een mogelijke Brexit in juni leidt de aandacht af van de problemen in Griekenland. Het Griekse tragedie zal dankzij de wazige tactiek van het IMF binnenkort weer fors oplaaien.

  De kranten staan nu nog vol over een eventueel Brexit. Het is echter slechts een kwestie van tijd voordat de Griekse schuldencrisis weer alle krantenkoppen gaat beheersen. Vorig jaar augustus waren de politici nog helemaal tevreden toen er een akkoord werd bereikt over alweer het derde steunprogramma.

  Een nieuw pakket leningen van in totaal € 86 mrd zou Griekenland lucht geven om de economie weer op de rails te trekken en de aflossingen van de staatsschuld te hervatten. Inmiddels zijn we acht maanden verder en het moment waarop de Griekse economie op eigen benen kan staan lijkt verder dan ooit”.

  En Oekraïne is nog honderd keer armer en corrupter dan Griekenland.

  Dom links stemt VOOR. Links heeft het altijd al fijn gevonden, als men door zijn leiders werd uitgekleed en onder dictatuur werd gesteld.

  SP is dit keer een uitzondering.

 9. Ni28

  Kiezen doe je of met je hart of met je hoofd. Aan u de keuze.

 10. Bes Tolen

  Ik betwijfel of we de dertig procent opkomst halen. Het volk heeft haar kans gehad. Als we beneden de dertig procent blijven, kan dat later grotere gevolgen hebben. Een gemiste kans als de NEE stemmers op termijn door de ontwikkelingen in de Oekraïne toch gelijk blijken te hebben gehad. Dat zit erin. Net als dat Rusland zich beter zal redden. Ook al is daar onnoemelijk veel communistisch oud vuil nog op te ruimen. Net als in de Oekraïne. (”In de Oekraïne zijn meer Leninbeelden nog op te ruimen als ik de woorden van bezoekers daar mag geloven”). De JA stemmers en thuisblijvers zijn dan medeverantwoordelijk geworden voor de ellende daar. De ellende is nu door de staatsgreep beslist veel groter in de Oekraïne. De politieke partijen-voor-JA-stemmen zullen er ongeloofwaardiger door worden. Met schuld beladen. Om te onthouden: op termijn want het slechte zal de komende jaren niet naar buiten worden gebracht. Ook niet op het gebied van mensenrechten waar de VS zo veel mee schermt. De Nederlandse regering doet kleinzerig als het om Nederlandse supporters in Madrid gaat maar als het om werkelijk belangrijke zaken gaat in de Oekraïne dan lijkt ze niet meer dan een lakeienregering.

 11. H.Vaes

  Stel dat de voor stemmers in de meerderheid zijn vanavond …. wat ik me niet kan voorstellen….maar de 30 procent opkomst is niet gehaald…….dan zijn ze toch maar mooi genaaid door de strategische thuisblijvers.
  En als je thuisblijft omdat je geen mening hebt is ook fout. Ga dan tenminste blanco stemmen……dan ondersteun je die mensen die WEL een mening hebben.
  Conclusie…Hij of zij die bewust niet naar de stembus gaat ondermijnt de democratie.

  1. ceteris paribus

   Als je thuisblijft omdat je terecht meent dat dit referendum een belachelijke leugenachtige poppenkast is dan doe je dat uit liefde voor de democratie, lijkt me.

   1. Wachteres

    Alleen jammer dat het niet meetelt! In Zwitserland werken de referenda prima. Maar dat is dan ook een democratisch land.

 12. Geah

  Ik, familie en vrienden hebben TEGEN gestemd…..zo hopen wij dat Poetin de Oekraïne kan inlijven tot een provincie van Rusland……en dat we zo nooit geen last meer van dat land hoeven te hebben…..Mijn stem is ook bedoeld voor een stem op Poetin, onze komende wereldleider, en een tegenstem voor de EU-elite die wat mij betreft uitgeschakeld mag worden……Mijn stem is dus een stem op de nieuwe leider van de wereld Poetin…..Goh, ik ga maar vast Russisch leren…:D 😀 😉 (Y)….

  1. Svetlana

   Geah,

   Al verbaast het mij zelf zijn wij het voor een keertje eens met elkaar 🙂

 13. H.Vaes

  Een van de verworvenheden van de democratie is juist….je stem te laten horen…..ook al staat het onderwerp je niet aan….dan juist moet je je stem uit brengen. En als je zelf geen mening hebt….dan kun je….nogmaals….de mensen die wel een mening hebben ondersteunen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.